Drogarito Posted April 11, 2009 Report Share Posted April 11, 2009 Najbolje su warcraft i medieval 2 total war Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belegurth Posted April 14, 2009 Report Share Posted April 14, 2009 Realno gledano, igre Paradox Interactive-a su zanr za sebe. Jesu strategije, al su za ostale strategije ono sto je Daggerfall za rpg-ove. Da se ne lazemo, 90% Paradoxovih izdanja je pravljeno za usku grupu vrlo pametnih ljudi sa previse slobodnog vremena i ljubavlju prema istoriji(geeks ) . Nikad nece biti popularne kao Total War serijal ali imaju svoju nishu u panteonu. Usput receno, ja sam glasao za C&C Red Alert 2 jer mi je nekako nostalgican. Just my two cents Link to comment Share on other sites More sharing options...
КЈО Posted May 10, 2009 Report Share Posted May 10, 2009 Најбоља RTS - Red Alert 2 Најбоља потезна је...хм...шах. Link to comment Share on other sites More sharing options...
:matija Posted May 17, 2009 Report Share Posted May 17, 2009 Warcraft ujedno i moja najomiljenija igrica svih vremena. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ResurrectioN Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Europa universalis. Njaveci uspeh sa Palatinatom (jedna od nemackih provincija koja pocinje sa 1 teritorijom). Igram sa AGCEEP modom koji je vise istorijski pracizan i ma vise istorijskih dogadjaja i dosta ispravki. Stanje na mapi 1504. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Sve si to ostvario sa njima? Brate, svaka cast! Ja sam uvek preferirao da igram sa Francuzima, nekako su mi bili najinteresantniji... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ResurrectioN Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Samo je Francuska bila problem za porobiti, ali sam iskoristio priliku kad su bili u ratu sa Spancima i Englezima pa i ja uleteo i zauzeo samo Pariz dok im je 90% teritorije bilo okupirano i vazalizovao ih. Posle nisam imao jake komsije pa sam radio sta sam hteo. Nisam nikad igrao sa Francuzima jer sam, ko i svi, pretpostavljam na pocetku, igrao sa Rusima i Otomanima i nije mi bio izazov da uzimam jaku naciju. Postovacu kasnije screen sa kraja kampanje. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Najzajebanija zemlja koju mozes izabrati je Vizantija. Nema ko te ne napada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ResurrectioN Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Njazajebanija je Grenada, muslimanska zemlja sa jendom provincijom na granici sa Spanijom - nema gore. Ni Srbiji nije lako izmedju Turaka i Ungra a pravoslavace nigde i diplomatija nepostojeca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belegurth Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Dobro je igrati sa Portugalom pa kolonizovati celu Juznu Ameriku. Posle kad navalis na Evropu niko ne moze da te zaustavi Doduse, lepo je igrati sa Venecijom pa ujediniti Italiju, navaliti na Turke i stvoriti Srbiju preko celog Balkana Onda se lepo igra sa Srbijom dok ti ne dokurci. Sve ovo je u EuIII, naravno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Не могу да верујем да нема Цивилизације, дефинитивно најбоље стратегије. Поготову тројка. И Европа Универзалис је ок Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 U Europi je zajebano krenuti na Turke kako god okrenes. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ResurrectioN Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Dobro je igrati sa Portugalom pa kolonizovati celu Juznu Ameriku. Posle kad navalis na Evropu niko ne moze da te zaustavi Doduse, lepo je igrati sa Venecijom pa ujediniti Italiju, navaliti na Turke i stvoriti Srbiju preko celog Balkana Onda se lepo igra sa Srbijom dok ti ne dokurci. Sve ovo je u EuIII, naravno. Podseti me sa tim "Juzna Amerika": jednom sam krenuo sa Inkama i ziv se smorio; prvih 100 godina stavio na fast forward kad sam vazalizovao neke narode u Centralnoj Americi i samo su se pojavili Spanci i rasturili me. Kakva je EU3 odnosu na EU2? Koje su bitnije izmene? U Europi je zajebano krenuti na Turke kako god okrenes. Turci rasturaju u EU2, pogotovo kad, nedugo po pocetku, vladar postane Mehmed II koji ima 2. po redu njjace statove u igri (posle Napoleona). Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted May 20, 2009 Report Share Posted May 20, 2009 Kakva je EU3 odnosu na EU2? Koje su bitnije izmene? Ne secam se sad bas najbolje EU2, ali mislim da su mape i gradovi generalno uradjeni detaljnije i lepse, ali znam da je muzika u EU3 jadna. U dvojci je bilo mnogo jako lepih kompozicija a ovde imas tek nekoliko njih i zvuce daleko slabije. Ali sama igra je super. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kiki Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 warcraft 3 i age of empires 2. (iz warcrafta sam bio na nacionalnom wcg-u pre par godina) e da, kao sto kaze android, fali civilization, predrkana igra, meni daleko najbolji medju poteznim strategijama.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
MunzeMetal Posted May 31, 2009 Report Share Posted May 31, 2009 Steta sto na ovom spisku nema Komandosa jedna od najboljih igrica koju sam igrao. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Belegurth Posted June 4, 2009 Report Share Posted June 4, 2009 Pa Comandos i nije bas strategija, zar ne? Na spisku fali Alpha Centauri, po meni igra broj jedan u istoriji. Jos nisam upoznao nekog drugog kome se svidela doduse Link to comment Share on other sites More sharing options...
ResurrectioN Posted June 5, 2009 Report Share Posted June 5, 2009 Trebalo mi je vremena da nadjem stari sejv: Link to comment Share on other sites More sharing options...
hypnos Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 koji dio civilizacije preporucujete? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Prisoner of Dreams Posted August 20, 2009 Report Share Posted August 20, 2009 Мени је 3 најбоља. Пробао сам четворку, некако ми није то то. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bezlichni Posted September 19, 2009 Report Share Posted September 19, 2009 Мислим да је срање што су мешане RTS и потезне стратегије. Али гласах за старцрафт. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts