kuruz Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Ne seri da su manje od hiljadarke? Mora da se uzme neki.
sunessence Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 ili ovako nesto Opinel jednostavan,jako lep i odlican nozic(imas u raznim duzinama seciva,ovo je za francuze ono sto je za svajcarce victorinox),a nije ni skup,ispod 1000 dinara.Samo ako bi njega trazi inox verziju,posto za carbon verziju seciva,moras da imas malo vise iskustva,secivo potamni,ako ga ne odrzavas. Свиђа ми се овај. Реци ми само још ово - колико видим, овај ножић није склопив: имају ли у Снајперу и одговарајуће корице за њега и пошто дођу? Ух, јесте леп.
Bata Trokrilni Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 To je opasna igračka za jednu curicu. Šta nameravaš da radiš s tim noževima, da kolješ svinje?
Ozziris Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 (edited) Свиђа ми се овај. Реци ми само још ово - колико видим, овај ножић није склопив: имају ли у Снајперу и одговарајуће корице за њега и пошто дођу? Ух, јесте леп. Sklopiv je..taj srebrni prsten se pomera (rotira) i sluzi kao mehanizam za zakljucavanje..kad se pomeri, noz slobodno moze da se sklopi. Edited April 22, 2012 by Ozziris
sale 3sm Larry Flynt Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 (edited) Свиђа ми се овај. Реци ми само још ово - колико видим, овај ножић није склопив: имају ли у Снајперу и одговарајуће корице за њега и пошто дођу? Ух, јесте леп. Sklopiv je i sto rece Ozziris ima taj prsten za zakljucavanje(od broja 6 pa navise).A futrolice za noz mislim da imaju,mada to svugde imas.E sad ovaj Opinel imas u raznim velicinama imaju i neki sa fensi izrezbarenim ruckama,to bi se vama zenama svidelo. Najbitnije je da uzmes inox verziju(ja imam i karbonsku i inox,obe su fantasticne,ali karbonac mora da se odrzava),i da izaberes odgovarajucu velicinu(No8 je standard,najprodavaniji,mada pogledaj sesticu i sedmicu,mislim da ce ti vise odgovarati,to su inace duzine seciva,po tome su i odredjeni brojevi) Edited April 22, 2012 by sale 83 Larry Flynt
sunessence Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Фала људи, живи били! Частим се овим сутра за рођендан. @Bata Јес', па да покварим маникир. 1
kuruz Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 A što se naoružavaš? Meni treba neki sa šrafcigerom, otvaračem za pivo i dodatkom za čačkanje nosa.
Machka Naopachka Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 bukvalno ne prodje dan da za nesto ne koristis.Ja pored gomile ovih obicnih spartanaca imam mountaineer on mi je onako bas za moje potrebe. Ima li ih po aerodromima, si slučajno nekad gledao? Nešto nisam naletala... a bilo bi zgodno. Mada pitanje dal može u avion i ako je kupljeno u free shopu? hm Usput, taj bi i meni bio potaman samo dima krstasti šrafcingerz
sunessence Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 @Куруз Сигурнија сам тако. У свакој торби имам по један нож(ић), али све нешто "склепано" : наслеђени перорези, неки рекламни ножићи, варијације на тему швајцарских... Баш немам ниједан који сам одабрала и купила и ето сад сам решила да то исправим.
kuruz Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 A otkud tolika briga za bezbednost? Znam da si i ranije pominjala sigurnost, kao da se krećeš po Bronksu.
sunessence Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Стварно? Јесам? Хм, могуће... Ма, пречести сусрети са манијацима.
Machka Naopachka Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 A dal je uopšte u nekoj nedaj-bože situaciji moguće iskopati iz torbe nož/suzavac/nešto... Jedna tetka nosi avan u torbi. Žena je paranoja doduše. Neki lik je jednom startovao malo nahero namešten, al da je pita nešto tipa kolko je sati, ko će ga znati, ona njega po glavi torbom, sastavi ga Mislim, realno, to je pravo oružje, a ovo dok izvadiš, dok ga otvoriš... ne znam baš
Lou Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Pa, oružje bez svesti o okolini ne znači ništa. Čim sunessence razmišlja ovako, pretpostavljam da obraća pažnju na to šta se događa oko nje.
sunessence Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 (edited) Хаха! Видиш, сад кад помислим шта све теглим у торби - не треба ми ни аван, ни нож, ни ништа! Пази, исправно је твоје размишљање скроз. Постоје ситуације у којима, заиста, шта год да имаш у торби (ма и у џепу), не може да ти помогне. Можеш само да се надаш да се у таквим ситуацијама нећеш наћи. Некако су ми се, ипак, увек дешавале оне у којима сам и те како имала времена да одреагујем. Заправо, имали су времена да одреагују и они око мене, али ваљда нико неће да се меша, шта ли... Ал' то је већ за "'Бем ти живот". edit: Улете Lou и опет мудро збори! Edited April 22, 2012 by sunessence
Bata Trokrilni Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 @Куруз Сигурнија сам тако. У свакој торби имам по један нож(ић), али све нешто "склепано" : наслеђени перорези, неки рекламни ножићи, варијације на тему швајцарских... Баш немам ниједан који сам одабрала и купила и ето сад сам решила да то исправим. Pa ti si do zuba naoružana. Pored tebe, ja sam taj koji se ne oseća bezbedno.
Генеральный Posted April 22, 2012 Report Posted April 22, 2012 Ма, пречести сусрети са манијацима. ако ти не дају бомбоне, ти потегнеш јатаган?
salebghouse Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 jel neko isprobao ovo? neko mi je rekao da dozvola nije potrebna, sto znaci da moze da se divlja za male pare http://www.partizanshooting.rs/?str=cenovnik_municija
Berliner Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Сигурнија сам тако. ne zelim da te potcenjujem, ali za svaki slucaj, reci cu ti da si sa oruzjem manje sigurna osim ukoliko nemas neke sasvim konkretne vestine i natprosecnu pribranost onako generalno. kao prvo, ako uopste ne mislis nekog da ubodes nozem zaboravi na nosenje noza. ako ces da izvadis noz kad se javi neka pretnja a neces ga upotrebiti onda mozes sasvim lako da zagines od tog istog noza. sto se tice cistog zastrasivanja, zaboravi na to, jer kad neko vidi uspanicenu devojku kako izvlaci noz iz torbice dobre su sanse da ce se pre lepo zabaviti i dodatno okuraziti na neki cin nasilja nego sto ce pobeci. ili recimo, sasvim realan scenario: i napadac moze da se uspanici (ti ulicni vrebaci su cesto psihicki nestabilni) kad vidi secivo i histericno nasrne na tebe ne bi li se "odbranio" sto nije bas zeljen ishod. koriscenje noza sa samoodbranu nije bas jednostavno, posto je noz ipak oruzje za napad. od mutavog mlataranja nozem je izuzetno lako odbraniti se. uglavnom nije tesko nekog bocnuti/recnuti ali efikasno onesposobiti uz upotrebu noza nije maciji kasalj. takva onesposobljavanja cesto imaju teske posledice tipa smrt tako da... ako vec nisi uzmi neku knjigu i casove i bolje gledaj kako da bezis nego da se lacas seciva. ili mnogo jednostavnije, zaboravis na nozeve, nadjes peper sprej odnosno suzavac (to nije legalno u srbiji, ali je legalno u susednim zemljama i lako se nabavlja mislim) to je ekstra stvar i stvarno korisna za odbranu za svakoga. ili najtemeljitije resenje, upises karate kod nekog ozbiljnog trenera, to ce te nauciti i da se branis i da se osecas sigurnije (i izbice ti iz glave ideje o nosenju noza). 2
Маузер Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=mCoamzaJocQ My link Moj kolega drzi vestinu, slobodno ga kontaktirajte ako vas nesto zanima. Ina mail na sajtu. Vestina je prilagodjena ulici i iz svake borilacke vestine i sistema odbrane je uzeto ono najkorisnije.
sale 3sm Larry Flynt Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Opinel i ostali perorezi nisu za klanje,ubijanje i samoodbranu,nemaju granicnik izmedju drske i seciva,tako da je za drugacije primene,lako prsti mogu da skliznu na secivo,kad pokusas nekog da bocnes,a i dok otvoris,taj te silovao 5 puta. Za to je vec cold steel recon 1,koji je kacio Ozziris ili uglavnom nozevi sa kukicom na secivu,koji se brzo otvaraju jednom rukom(ne sugavi sakavci i leptiri) su za te stvari,perorezi su za svakodnevnu upotrebu A sto se tice odbrane,ribe,najbitnija je prevencija,prvo gledajte kuda se krecete i okruzenje,izbegavajte zabacene ulicice,a i u torbi uvek imate neki dezodorans,parfemcic,zato prsnite manijaku u oci,kad se pogubi,stisnite plej na mobu ili mp3-ju http://www.youtube.com/watch?v=zhXUutpELRA izvucite upaljac( ),upalite ga,drzite ispred spreja i prsnite mu opet po glavi.
kuruz Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 U snajperu imas najbolji izbor i najpovoljniji su,malo iznad zelenjaka,kad iz prolaza krenes ka terazijama,evo mapa. snjaper Не видим ножеве на сајту.
Ozziris Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 (edited) Sajt im je golo govno, a i realno, imaju toliko artikala (pogotovo nozeva) da bi stavljanje na sajt bas potrajalo, pogotovo ako bas hoces detaljno da se odradi (tip celika, vrsta rukohvata, mehanizam otvaranja itd). A sto se tice odbrambenih sredstava, ja sam uvek za tejzer. Edited April 23, 2012 by Ozziris
sale 3sm Larry Flynt Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 (edited) Ima li ih po aerodromima, si slučajno nekad gledao? Nešto nisam naletala... a bilo bi zgodno. Mada pitanje dal može u avion i ako je kupljeno u free shopu? hm Usput, taj bi i meni bio potaman samo dima krstasti šrafcingerz Ovako nesto? tinker deluxe tinker fisherman Za ajrodrom ne znam da li jos imaju,al noz ne sme u avion u licnom prtljagu,samo u onom velikom. @cika kure da,da na sajtu nemaju nista od nozeva,mora da se ode tamo Edited April 23, 2012 by sale 83 Larry Flynt
sale 3sm Larry Flynt Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 ne verujem da je vise od 2500
Recommended Posts