Ајлин Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Zaboravljam već desetak dana da vam napišem da je bundevino ulje mnogo lepo za kuvanje svog povrća. Samo nije za neka jela koja su uslovljena vizuelno, pošto ima tamnozelenu boju koja liči na smeđu kad je nekuvano.
Sisus Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Ej Sisuse, sve 'oću da ti kažem pa nikako, ajd pristavi na avatar ono šetajuće dupence, mnogo ti je lepše bilo nego ove testenine plastično-fantastično. Dok ne probam onaj čuveni pasulj, ne ispunjavam muzičke želje. @ NB А и ја где год кренем видим људе из Руме. Нема мог цимера данас нигде, ал' зато је ту био Demonic Alliance. Да одем на Месец срео бих некога ко би рекао: "Јеб'о маму!" Pa normalno. NaJači smo. Panera i Virtual IX.
kuruz Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Virtual XI, а не Virtual IX "Уф, добро је, немам посао!" :haha:
vudun Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 (edited) Šampinjoni, malo vegete, brdo pavlake, narenadane šargarepice, pa kad se sve to lepo izmeša i zaprži, mmmm ... Večera koju sam maločas premijerno napravio, prste da izedeš! Edited November 15, 2009 by Вуду ПопаЯa
Ајлин Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Dok ne probam onaj čuveni pasulj, ne ispunjavam muzičke želje. Hehe Ajd smislićemo nešto. Malo je .. problem je logističke prirode
Night's Blood Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Јеб'о маму! http://i726.photobucket.com/albums/ww268/Gagga1104/untitled-5.jpg?t=1258328689 Ovo mi deluje dobro, jos jedna opcija za sutrasnji rucak. http://zena.blic.rs/recepti/Glavna_jela/897/Testenina_sa_belim_mesom
Sisus Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Ви сте болесни. Onaj Pervert tamo, to sam ja. Mod sam na muškoj sobi i samo za punoletne. Omiljena tema mi je kurate ribe.
vudun Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 http://zena.blic.rs/recepti/Glavna_jela/897/Testenina_sa_belim_mesom Deluje više nego primamljivo, a i relativno jednostavno za spremanje. Razmotrićemo. Jedino bih izbacio grašak, ne volim da ga vidim u bilo kom jelu, pa to ti je. Jeb'o grašak, ''mene ne treba grašak''. Probaću crni luk da narendam 'mesto njega...
Night's Blood Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Improvizuj. Ja uvek trazim recepte koji su laki za spremanje.
Ајлин Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Sve je lako za spremanje, samo ti za nešto treba više pranja sudova iza, za nešto manje Imate li neku preporuku za bukovaču? ja je samo pržim na malo ulja posoljenu, kao šnicle, i ispadne fenomenalno, zadrži sve ukuse, ali me zanima još neki dobar recept htela bih da promenim.
Bejbe Kompajler Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Pojavi se Grobodan na ovoj temi i podseti me da mu dugujem sarmu i.. šta ono beše.. Elem, šta god da se kuva leeepo, računjajte me da izjedamo i kuhamo zajedno A za početnike je jako dobar ovaj sajt, svaki proces pravljenja klop je uslikan: http://www.becook.com/
MissionVao Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Btw onaj brownie sto sam pominjala... posto u originalu ide nezasladjena cokolada + onoliko secera danas sam stavila onoliko secera - secer iz Menaz cokolade (tj 50g/100g) a posto mi je falio ekstrakt vanile stavila sam 2/3 belog secera i 1/3 nerafinisanog posto on vuce na karamelu aromom. Brownie se pece, ja olizala serpu i mogu reci da je znatno manje napadno nego prosli put. Tj ima 'taman' secera Videcemo kad se ispece.
feyd Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ima na onom kineskom buvljaku neki ducan u kom neka teta prodaje kiseli bambus. e sad, taj bambus sam juce dodala u krompir salatu, i dodala sam u nju nekolike seckane kisele krastavce i sok od limete. kada se salata ohladi, savrsena je. savrsena do te mere da bih samu sebe zaprosila da sam musko. isto bih ucinila i da sam zensko.
Sisus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Jbt, na ovoj temi sve same potencijalne udavače. A ostatak foruma je zaobilazi u širokom luku. E, kad bi samo znali.
feyd Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ne tvrdim da bih pristala na udaju, samo da bih samu sebe zaprosila.
Sisus Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Da, k'o što bih i ja sam sebe jebao. Hmmm, kad malo bolje razmislim, pa i bih.
Bejbe Kompajler Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Evo, ja se prijavljujem kao potencijalna udavača A ko 'oće se ženi?
MissionVao Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Jes' pa da moram da delim s nekim ovo sto kuvam Btw ako ikog zanima ispalo je savrseno. Tako da recept s prethodne strane ide uz gorepomenutu modifikaciju.
Rehabilitovani Bagrem Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Jebes spremanje hrane,odoh po pljezu
Vresište Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ovo je bash 30+ tema, khkhkhklhlh (psovka) kuvam brokoli, karfiol i meksicku salatu. sha' da dodam da imalo zalichi na stir fry a da nije soja sos? brzo! ne treba mu mnogo se prokuva...
feyd Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 pavlaka ti je quick and easy solution uvek. malo belog luka i persunovog lista, i strava.
Kokopelli Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 (edited) Lignje s krompirom Sastojci: praziluk maslinovo ulje bijeli luk so lovorov list ruzmarin ili bosiljak krompir lignje biber, bio začin bijelo vino prezle peršun Priprema: Na maslinovom ulju popržiti 2 praziluka i 3 čena bijelog luka, sve sitno nasjeckano. Odmah dodati malo soli. Kad luk postane staklast dodati 2 - 3 lovorova lista, nekoliko listića ruzmarina ili bosiljka, krompir izrezan na kockice i očišćene lignje. Na to staviti mljeveni biber, 1 kašičicu suvog povrća, 1,5 dl bijelog vina i sve zaliti vodom tako da sve bude malo pokriveno tečnošću. U ekspres loncu jelo bude skuvano za 5-7 minuta. U običnom loncu kad krompir bude mekan jelo je gotovo. Ako je prerijetko treba staviti malo prezle. Na kraju se obilno zaspe isjeckanim peršunovim listom. Služi se uz neku salatu, ja sam izabrala rukolu. Za vikend pravim HRSKAVE LIGNJE Sastojci: lignje brašno prezle so Preliv: 3 čena bijelog luka veza peršuna sok od 1/2 limuna Lignje iseći na kolutiće oko 2 cm širine. U posudu staviti dosta brašna i malo prezli. Lignje bogato uvaljati u brašno. U tepsiju staviti lignje na papir za pečenje. Pećnicu u međuvremenu zagrijati na max. 250 C. Ubaciti tepsiju u pećnicu i peći lignje dok porumene. U toku pečenja jednom prevrnuti. Pečenje traje oko 20min. Kada su gotove - posoliti. Preliv pripremljen od sjeckanog bijelog luka, peršuna i limunovog soka preliti preko vrelih lignji. Ukrasiti kolutovima limuna. Edited November 16, 2009 by Kokopelli 1
Ајлин Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 ovo je bash 30+ tema, khkhkhklhlh (psovka) kuvam brokoli, karfiol i meksicku salatu. sha' da dodam da imalo zalichi na stir fry a da nije soja sos? brzo! ne treba mu mnogo se prokuva... Ejbg kasno stigoh, al za sledeći put: na brokoli je (po mom ukusu) kašika maslinovog ulja i parmezan, k'o guza na nošu.
Zen Posted November 16, 2009 Report Posted November 16, 2009 Mozes da stavish i preliv - maslinovo ulje, beli luk u prahu, pasteta od maslina, sitno seckani suvi paradajz, origano, bosiljak i celer (strpash u avanchicj i izmuljash) ako ti je prejako dodaj neutralnu pavlaku.
Ајлин Posted November 23, 2009 Report Posted November 23, 2009 Zamalo da zajebem onu divnu turšiju. Šta sam radila? Nemam vagu pa sam "odmerila" na onu mericu dozu soli koja je naravno bila premala. Posle 2 nedelje vidim ja neke promene (srećom pa je nisam stavila tegle u policu kao što je bilo planirano već u prozor).. otvorim jednu vidim nije dobro, krastavci s oproštenjem mekani... Saving Turšija: Soli (da pokrije dno šerpe) rastvoriti u litar vode. Kad proključa ohladiti. Sve tegle redom otvoriti, odliti stari naliv s dva prsta i dodati slani rastvor. Dobro zatvoriti, obrnuti svaku teglu po par puta da se stari i novi naliv izmešaju, i staviti u frižider.
Recommended Posts