Ајлин Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Ja sve ove opklade mogu da prihvatim samo ako Smorok bude arbitrirala i fotodokumentovala njihova proždiranja.
MissionVao Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 (edited) @ MissionVao - Jel me ti to pljunu, ili mi skrati nadimak?! Jel mi ti to dade - ili neko ko mrzi mak i mene i Roggenart na gomili edit: sad vidim i tebe mrze Edited November 26, 2009 by MissionVao 2
Night's Blood Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Jel mi ti to dade - ili neko ko mrzi mak i mene i Roggenart na gomili edit: sad vidim i tebe mrze Ma to sa minusima ide random, osim kada je rec o Josifu, a i to je vec smorilo. Inace, jela sam sinoc dimljenu ribu, a joj sto je to dobro.
MissionVao Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Ako neko hoce da se zeza sa fenomenalnim belim spagetama - istopi se puter, doda se brasno (zaprska) zatim mleko (tipa 250ml). U to se doda razmucena supa u kocki i malo krcka. Zatim se doda mileram (recimo pola do dve trecine one velike case). Posle jos krckanja ide tunjevina i na kraju prethodno spremljeni sampinjoni. Od zacina se dodaje jos i biber. Sampinjoni se spremaju tako sto se iseku na 5mm debele snitove i stave u serpu sa vrlo malo vode (tipa pola prsta) i solju. Gotovi su kad sva voda koju ispuste uvri ili kad vidite da su se razmeksali - poenta je da se ne ceka da budu mlitavi i da potamne! Tako posto se spremaju bez ulja zadrze ukus i teksturu.
Machka Naopachka Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Baš ne volim supe u kocki, vegete i ostale natrijum glutaminate, koji su po prirodi stvari so i pojačivač ukusa. Uz puter i sve ovo ostalo ti to i ne treba, samo zabiberi i osoli dobro Ili još bolje,ja bih to pravila na maslinovom ulju... Nisam bre kuvala sto godina a kurčim se, ne stižem da dišem ovih meseci... Svima vam zavidim!
Dark_Elf Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Nisam bre kuvala sto godina a kurčim se, ne stižem da dišem ovih meseci... Svima vam zavidim! To ti je sindrom modernog vremena. Šatro, uspešna žena... ovo... ono... poslovi... susreti sa klijentima... a u duši ima zov da kuva, i poriv da joj neki drvoseča zapovedi šta da skuva.
Ајлин Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 Koja si ti, ova s roze ili ova sa zelenim? Plava mi nekako ambivalentna ovde. Jbt nisam ništa kuvala danas. Potopila sam pasulj ali nikako da ga pristavim. Kako sam lenja
Kokopelli Posted November 26, 2009 Report Posted November 26, 2009 (edited) Joj, ja sam tako umorna, a imam super 2 zdrava i jednostavna recepta... Evo nešto na brzaka: 1. Piletina na srpsko-indijski način (indijski dođe sos: 2 supene kašike karija u pola čaše vode koja je krenula da se krčka, pa se doda pola čaše paradajz pirea, malo praziluka i nakon krčkanja 1dl jogurta, pa sos sipati u prethodno dinstanu piletinu na maslinovom ulju, praziluku i čaši vode) 2. Pečen rendani krompir uvaljan prethodno u jedno jaje, 3 šake ovsenih pahuljica, praziluk i začine tipa: muskantni oraščić, biber...Kad od ove smjese dobijete jednu lijepu, homogenu loptu, onda je samo nožem podijelite kao veknu hleba na parčiće debljine cca 1cm. Svako parče se prvo prži u tiganju bez imalo ulja, čisto da površina porumeni i postane hrskava. Kad su dovoljno isprženi preko staviti komad paradajza i sira po želji... Umjesto paradajza su super i pečurke. Ubaciti u prethodno ugrijanu rernu i peći jedno 5-6 min, dok se sir ne istopi. Edited November 26, 2009 by Kokopelli
Dead Man Drinking Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Najbolja na svetu štrudla s makom je u pekari KIRĆANSKI u Bulevaru 260+. Desna strana Bulevara. Ne vide se kore. Osim spoljne. 55 dinara 100 grama. Od 200 grama se umire Ko pojede 300 častim još 300. Uf, odlična je! Ali stvarno bi mogli i malo testa da stave, iako za mene ne postoji poslastica sa priviše maka Moraću da proverim i onu pekaru koju je MissionVao preporučila. Štrudlu nikada nisam spremao (previše posla, al' dobar recept feyd ostavi), međutim kolač i makaraone sa makom su već druga priča Makaroni sa makom, Kolač sa makom S tim što sam imao i drugi recept za kolač, ali ne mogu da ga nađem.
Machka Naopachka Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Pre bih rekao da je to bila pička. A i polupala se kao pička. Ne ta nego OVAJ
Sisus Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Dobro, izvini. Evo, pošto ja ne znam ništa da kuvam, mogu da ti ispečem jaje. Kokošije.
Machka Naopachka Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Kako, u rerni? Pričala mi koleginica kako je kao tinejdzerka uzela da skuva jaje i stvila ga u šerpu bez vode. Keva je ptia šta to radi a ona, sva uvredjena, odgovara da zaboga kuva jaje. Šta će joj tu voda, ne kuva vodu nego jaje. Jako čudno pošto je danas nevidjeno pedantan i precizan lik
Sisus Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Ne budi bezobrazna, jaja znam d ispečem. Ali me treba proveriti sa vremena na vreme, da mi ne bi opet palo na pamet da nešto ispohujem.
Night's Blood Posted November 27, 2009 Report Posted November 27, 2009 Ja cu ti kuvati, ti mozes da pomognes posle oko sudova.
Kokopelli Posted November 28, 2009 Report Posted November 28, 2009 Heljdine palačinke part 2 sa kremom od badema (no sugar added + macrobiotic) = zdrave palačinke na svaki način! 1
Dark_Elf Posted November 28, 2009 Report Posted November 28, 2009 Zdrave? To znači da su bezukusne. A ova na slici mi liči pomalo na proju. 1
Kokopelli Posted November 28, 2009 Report Posted November 28, 2009 Zdrave? To znači da su bezukusne. A ova na slici mi liči pomalo na proju. Podsjećaju jer je i kukuruzno brašno ovako pjegičasto A ukusne jesu - vjeruj mi!
Nisko_Se_Mazim Posted November 28, 2009 Report Posted November 28, 2009 Kada cemo da pecemo palacinke zajedno? 2
Demonic_Alliance Posted November 29, 2009 Report Posted November 29, 2009 Heljdine palačinke part 2 sa kremom od badema (no sugar added + macrobiotic) = zdrave palačinke na svaki način! sam ti ja vec rek'o da (samo) s palacinkama ne's tako lako da se udas, A? (a i onaj smajli je gej, but maybe that's just me...) Kada cemo da pecemo palacinke zajedno? (tek sad videh) ovo mozda izgleda kao demanti, ali on samo hoce da te iskoristi (ne ume siroma ni palacinke da s' ispece
Kokopelli Posted November 29, 2009 Report Posted November 29, 2009 (edited) Fala, dobri Roberte, na savjetu Naći će se neki koji samo palačinke voli Smajli je odvratan, u pravu si. et Yakuza: I palačinke se ne peku, već prže I što ti dadoše 2 minusa zbog toga? Edited November 29, 2009 by Kokopelli
Sisus Posted November 29, 2009 Report Posted November 29, 2009 Ajde, šta se praviš, kao mu nisi ti dala ta 2 minusa.
Footog Qpoos Posted November 29, 2009 Report Posted November 29, 2009 Heljdine palačinke part 2 sa kremom od badema (no sugar added + macrobiotic) = zdrave palačinke na svaki način! aj mi samo reci kakav je ukus?jel priblizno klasicnim palacincima?
Kokopelli Posted November 29, 2009 Report Posted November 29, 2009 zavisi koliko staviš bijelog brašna, ali ukus nije sličan običnim jer heljda svakako dominira
Recommended Posts