feyd Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 osnovna razlika između lazanja i ostalih vrsta testenina (tj. oblika, budući da je sastav testenina manje-više istovetan) jeste u tome da se sve vrste testenine sem lazanja prethodno kuvaju, dok se lazanje PEKU. no, ukoliko je fil koji se koristi od bešamel sosa (kao što je na primer varijanta lazanja sa spanaćem ili blitvom), a bešamel se ne da upiti u testeninu, onda je jedna mogućnost pokvasiti lazanje prilikom slaganja ili ih preliti paradajz sosom, ili se izuzetno mogu do pola skuvati prethodno, ali tu postoji rizik da se u nastavku postupka prekuvaju, pa da onda rezultat bude konzistencije skrobne kaše.
Machka Naopachka Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 One kupovne uvek kratko prokuvam, budu kul, čemu rasprava.. Ako su domaće prosto nema potrebe da se kuvaju, nisu tvrde ko djon ko one kupovne
In The Flesh Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 One kupovne uvek kratko prokuvam, budu kul, čemu rasprava.. Ako su domaće prosto nema potrebe da se kuvaju, nisu tvrde ko djon ko one kupovne Upravo tako. Budu ljepse ako se malo prokuvaju,iako pise na kutiji da ne treba. Mekse su,dzabe to upijanje.
CrystalArcade Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Pa, na kupovne lazanje sam i mislio. Mora to malko da se probari, ljudi.
feyd Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 pa probarujte, nije da vas sprečavam. fakat jeste, da ja to ne radim, a da su rezultati zadovoljavajući do odlični. niko od vas to, naravno, nikad neće saznati... tako da, each to their own, i reckon.
CrystalArcade Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Kako? Meni si obećala da ću što šta o tebi saznati
Zen Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 You know the drill, prvo tresenje tepiha, pa sudovi, pa prashine.. Then you'll know whatever you want to know :haha:
feyd Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 You know the drill, prvo tresenje tepiha, pa sudovi, pa prashine.. Then you'll know whatever you want to know :haha: i to sve jedno 10 puta, i ako su pružene usluge na zadovoljavajućem nivou, onda se može razgovarati o ev. degustaciji hrane.
CrystalArcade Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Usput, evo vam recep' za začinjeni krUmpir (improvizacija by me): Recimo nekako ovako: 350g krompira očistiti i iseći na ploške debljine 2-3cm (za neupućene, ja ploške zovem ono kad se poprečno seče), pa obariti. Za to vreme u 100g slatke pavlake (na točenje sa pijace ), razmutitinekoliko kafenih kašika aleve paprike, malo soja sosa, origana,bosiljka, ruzmarina i mešavine bibera, dodati otprilike 150ml vode. Kad je krompir obaren, mešavinu pavlake i začina turiti na ringlu da malko proFri. Krompir iscediti, posložiti u podmazani sud (puterom), preliti onom pavlakom i peći na 220° nekih po' sata (manje-više)
Routasydän Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Jel moze neko da mi preporuci neke kvalitetne makarone (ili skoljkice), jer bilo koje da kupim kad ih skuvam pretvore se u ciglu To jest kao malter, sve se slepi
feyd Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 kuvaj ih krace. dodaj ulja i soli u vodu.
Routasydän Posted February 28, 2010 Report Posted February 28, 2010 Ma sve toi radim, ali ne vredi A bas sam kupovao one Fidelinka Subotica, pa neke grkljancice ... milion domacih sranja i uvek isto
Shamandalie Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Jel moze neko da mi preporuci neke kvalitetne makarone (ili skoljkice), jer bilo koje da kupim kad ih skuvam pretvore se u ciglu To jest kao malter, sve se slepi Domacu testeninu kuvaj duplo krace od preporucenog vremena: ako pise 8 minuta, kuvaj 4. Bas i nema kvalitetne domace testenine kod nas, prema tome, biraj ono sto ti se finansijski isplati.
Routasydän Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 ma nisam ja u fazonu "kupujmo domace", ja volim testenine i izbedacim se kad krenem da procedim a ono cigla u cediljci. Malo cu da procunjam po Maksiju pa cu da probam sa nekim drugim (stranim) varijantama pa se nadam da cu naci nesto sto radi posao i raduje moj stomacic
Shamandalie Posted March 1, 2010 Report Posted March 1, 2010 Strane testenine su kod nas previse skupe, a pakovanje veoma kvalitetne italijanske testenine npr. u Lidlu u Segedinu kosta oko 50 dinara, tako da sam ja odlucila da se snabdevam tamo kada mogu. Domace testenine se mnogo brzo raspadaju i nekako su kao kasa, nemaju neophodnu elasticnost i gipkost.
Vresište Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 (edited) Vau! Minimum 12 couricsa. Edited March 5, 2010 by matatrtaDкајнд
B@K@ Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 ja napraviJo A šta je to? Izgleda nekako bolesnjikavo, ali ipak ukusno.
B@K@ Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 (edited) Aaaa, ta depigmentacija su ustvari banane... Izvini ako pokvarih apetit, sebi nisam, definitivno bih kusao. E da, a zar nisu braunis neki mali okruglasti kolaštorci? Edited March 5, 2010 by B@K@
Bejbe Kompajler Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 Brownies mogu biti kog god hoćeš oblika. I, ne brini, nisi mi pokvario apetit 1
Генеральный Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 јесу, ово је brownie mothership рецепт. 1
feyd Posted March 5, 2010 Report Posted March 5, 2010 kupih danas krasan tiganj (420 RSD u vero-tu). s(j)utra: palačinke. konačno.
Recommended Posts