Jump to content

Recommended Posts

Posted
  On 8/21/2011 at 10:13 AM, Talvi said:

Ovde nema krompira u đuveču. :lol:

Кренуо сам да напишем да има, а онда се сетио да ми је кева из Шумадије и да ништа што једем није по било каквим рецептима из Војводине. :mrgreen:

Posted
  On 8/21/2011 at 10:12 AM, Underkuruz said:

Аха, пардон.

Кромпир и пиринач отприлике подједнако.

Трпковићев бурек - нема даље.

jebi se grobare...djordjevic bi prebio trpkovica i zvao bi ga bjač...

Posted
  On 8/21/2011 at 10:17 AM, Trne-svetska mega faca said:

jebi se grobare...djordjevic bi prebio trpkovica i zvao bi ga bjač...

http://www.youtube.com/watch?v=GuuVl-KzSKs

:rockdevil::rockdevil::rockdevil:

Најјачи је бурек кад се враћаш кући у четири ујутру, па свратиш до мајстора, покуцаш на прозор и он ти да два комада са месом и два јогурта.

Posted
  On 8/21/2011 at 9:49 AM, SerbZmaj said:

Takodje, ja sam saznao da ljudi ne znaju sta je burek. Burek je burek i UVEK je sa mesom! Sve ostalo su pite, To sto spremate sa sirom ili cime vec... abominacija! Prazan burek... lol

To sto si saznao je obicna zabluda, burek, koliko znam, u prevodu znaci "masna pita", potice iz turske i tamo se isto pravi sa raznim sastojcima

burek u turskoj

Most of the time, the word "börek" is accompanied in Turkish by a descriptive word referring to the shape, ingredients of the pastry, for the cooking methods or for or a specific region where it is typically prepared, as in the above kol böreği, su böreği, talaş böreği or Sarıyer böreği.

postoje teorije o tome zasto se u bosni burek poceo poistovecivati sa burekom s mesom i kako su nastali nazivi sirnica zeljanica itd, a jedna od tih teorija je da su te pite vec postojale pre nego sto su dosli turci i da je burek s mesom jedina kulinarska novina, tako da je otpalo "-s mesom" posto je bilo suvisno. ima i drugih teorija.

Posted (edited)
  On 8/21/2011 at 10:20 AM, Underkuruz said:

Откад сам доживео просветљење. :mrgreen:

stvarno razmisljas ko janicar...

svidece ti se pesma...ti volis taj tuc tuc...

Edited by Trne-svetska mega faca
Posted
  On 8/21/2011 at 10:22 AM, Butterfingers said:

Auu, što sam moćan na ovom klipu :mrgreen:

Хаха, скроз сам заборавио да си био тад. Ту је беше настала она слика са Новицом испод трибине?

On 8/21/2011 at 10:26 AM, Trne-svetska mega faca said:

stvarno razmisljas ko janicar...

svidece ti se pesma...ti volis taj tuc tuc...

Добра добра. Мени се од ваших свиђа оно што се певало после гола у финалу купа (Војводинаааа на на на на на на на нааааааааа Војводинааа на на на на на на на на...).

Posted (edited)
  On 8/21/2011 at 10:34 AM, Butterfingers said:

Da to je bila njegova poslednja utakmica (za sad) u dresu voljenog :da:.

novica ima decka?

On 8/21/2011 at 10:34 AM, sale 83 Larry Flynt said:

Trpko i Djordjevic mogu samo da rade sklekove pred burekom iz Orasca,subotom izjutra.

i njega bi djordjevic zvao bjač

Edited by Trne-svetska mega faca
Posted

Uh, mislim da je takav u BG-u teško naći. Što ga ne kupi kad si bila preko? :D Ja se tako snadbijevam onim što je u Beogradu nemoguće naći. Ili ako ga nađeš bude u krv skupo.

Posted (edited)

@Kokopelli: Nije mi bilo ni na kraj pameti :D Toliko toga sam jurila da je kakao ispusio.

Kad smo kod sira, neki predlog za jak sir koji ce se uskoro pokvariti? Epic gibanica se podrazumeva, mozda cak i burek al ima li zivota mimo toga?

Edited by MissionVao
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...