Machka Naopachka Posted April 23, 2012 Report Posted April 23, 2012 Gledaj da na Kalenicu ubodes onog lika sto voli da ti prica kako on prodaje svoj persun u saksiji eliti sa Dedinja i kako svaka pevaljka ima njegovo bilje Odes na Djeram preporodis se Na Kalenicu se svi mrste i gledaju da ti podvale (ako ima neka postena baba/deda/hobgoblin preporucite mi ). Haha bilje sa svarovski kristalima al ozbiljno, nisam naletela na tog... a volela bih, realno...
krezavy Posted April 23, 2012 Author Report Posted April 23, 2012 uuu ma bolje da ti podvale na kalenicu ! lik mi je prodao nikad bolji origano u saksiji i rekao da je nana!!!!! sad bi isti da kupim i dvoumim se shta da mu trazhim????
Kokopelli Posted April 24, 2012 Report Posted April 24, 2012 Našla svjež bosiljak (i nanu i, ono što me posebno iznenadilo, svjež vlasac) u onoj piljari Mali Kalenić ili kako se već zove, na uglu Njegoše i Baba Višnjine. 1 1
Јарослав Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Не постоји лепши мирис од онога када се пржи црни лук.
soul wandering Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Da, pogotovo ako si pre toga prao kosu pa se taj miris lepo uvuce u nju, ma divota.
kuruz Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 апсолутно се слажем смрдим на црни лук сваког дана, у дому су ме сви живи мрзели
Machka Naopachka Posted April 26, 2012 Report Posted April 26, 2012 Našla svjež bosiljak (i nanu i, ono što me posebno iznenadilo, svjež vlasac) u onoj piljari Mali Kalenić ili kako se već zove, na uglu Njegoše i Baba Višnjine. Da ove godine se pojavio vlasac. Al meni ga mačke proždrnle
Face Of Melinda Posted April 28, 2012 Report Posted April 28, 2012 Meni vlasac, bosiljak, persun i jos nesto raste u saksijama na przoru, redovno ih zalivam i suncam, lepo rastu za sada. Uvek mi je bio cool trip kada gledam one emisije za kuvanje i kada prave salatu, sta vec i uberu iz saksije ono sto im treba. Btw prostor u kuhinji izgleda bas lepo sa tim zelenisem na prozoru, jos samo da vidim kakav je ukus i puna kapa.
Machka Naopachka Posted April 29, 2012 Report Posted April 29, 2012 Dobar je ukus & miris... i nana ti je isto fina za salatu npr Def je idealno je kad ti stoje u kuhinji, pri ruci. Ja ih turila na terasu sada, retko se setim da odem da ih obrstim. To i čini mi se da ovaj širokolisni bosiljak sporije raste od običnog. Možda tripujem
jelchica Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Evo, da turim recepat i tamo gde pripada. 0,5 kg brašna T-950 (ima ga u DIS-u i Idei - verovatno i u mnogim drugim radnjama, košta oko 45 din za kg) pola kesice suvog kvasca dve ravne kašičice soli pola kašičice šećera nekoliko kašika prethodno (u suvom sudu) pecnutog susama* šaka prethodno (u suvom sudu) pecnutog oljuštenog suncokreta* kašika-dve prethodno (u suvom sudu) pecnute golice* 30-40 g mlevenog lana* *ovi sastojci mogu a ne moraju da idu u hleb, količina može da varira itd. mlake vode po potrebi Dalje valjda svi znaju, ostavi se da naraste (udvostruči ili utrostruči količinu), zatim se na pobrašnjenoj podlozi zamesi u željeni oblik i smesti u pleh, a dok se rerna greje na 180 stepeni hleb opet malo narasta u tom sudu. Poprska se mlekom odozgo (od toga valjda bude tanja korica) i peče se oko 1 sat (oko sat pečem u ovakvom plehu http://www.kaufmax.rs/assets/photos/640050/640050-10523844-original.jpg?1275463292 (sporo se peče odozdo), a ako hleb izručite na običan veliki pleh i pravite lepinju, verovatno je 45 min dovoljno), a pred kraj (5-10 min) može da se uključi ventilator rerne čisto da ga malo bolje prosuši. Kad se ispeče, umota se u krpu na sat-dva, a posle treba da ide u kesu.
MissionVao Posted May 15, 2012 Report Posted May 15, 2012 Samo sledeci put stavi neki naslov, da ne citam da bih skontala da pravis hleb
Machka Naopachka Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 i fali mi mnogo ovo... Probala sam jednom, u principu su recepti jednostavni i slični svuda po netu, ali nisam uspela. Ako je neko pravio... dajte neki tips n tricks
Berliner Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 koliko biljaka smem da natrpam u spavacu sobu, jel ima neki rule of thumb tu?
Генеральный Posted May 19, 2012 Report Posted May 19, 2012 пријатељу, ти тражиш уређење ентеријера. овде ти је ''колико биљака смем да натрпам у суљпа''
Helle Posted May 23, 2012 Report Posted May 23, 2012 yummmmmmmm: http://tortatorta.blogspot.com.au/2010/08/knedle-sa-sljivama-plum-dumplings.html
jelchica Posted May 23, 2012 Report Posted May 23, 2012 Dodatak knedlama sa šljivama - u svaku šljivu se stavi malo cimeta i malo šećera ili malo gorke čokolade. Super je, posebno sa cimetom (ko ga voli)
truliandedzombileš! Posted May 23, 2012 Report Posted May 23, 2012 sve je dobro sa malo cimeta i gorke čokolade.
soul wandering Posted May 23, 2012 Report Posted May 23, 2012 Knedle jedini kolac koji volim i pravim, uz eklere i strudle. 1
Recommended Posts