Lex Luthor Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Znaš ti ono kada je Mujo išao u Nju Jork? Pa onako gladan htede nešto pojesti. Vidi on piše hot dog. Uzme rečnik, prevede i skonta da Amerikanci jedu keretinu. Kad ga je dobio, uzme kiflu, otvori i reče: "Pu, majku mu jebem, pa kud baš meni kurac zapade!" Eto i to je kurac. Doduše ne na žaru, već bareni.
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 što bi se reklo - u sopstvenom saftu
Lex Luthor Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 što bi se reklo - u sopstvenom saftu Uuuu crno...
tovar Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 (edited) pijani saran - o, da... krompir u svakom obliku - o, da... e, da, brodet je nesto izmedju riblje corbe i paprikasa od sitne morske ribe. Edited August 21, 2007 by Frank Horrigan
Hudini Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Ja volim da jedem ribu (sram vas bilo!), ali uvek popizdim zbog kostiju. Zato i ne mogu da se najedem. Jedes sat vremena, a ne pojedes ni sto grama. (Sram vas bilo opet!)
Zyel Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Kosti su da povileniš! Drobikuse! Piletinaaaa!!!!
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 pa da, brodet je nešto crveno koliko se ja sećam, mada nisam ljubitelj kuvane ribe, pa ni riblje čorbe, fiš paprikaša, rižotoa... samo prženje na ulju (pre toga u brašno) recimo u tandari, ili na roštilju. što se tiče kostiju, najbolje je ribu s puno kostiju ( i ribu lošijeg kvaliteta - npr. babušku) obariti u slanoj vodi, odvojiti od kostiju, napraviti faširane šnicle (dodati crna i bela luka, peršuna, bibera, koje jaje i brašno) i roknuti na ulje - što će reći tandaru (jebo tiganj) u boki kotorskoj postoji drugi fazon za otkošćavanje - ali samo za zmijolike ribe tipa ugor, murina, jegulja... uhvati se za glavu, zabodeš palac u škrge, drugom rukom povlačiš ka repu, sve kosti odu u rep, njega odsečeš, ribu oguliš i isečeš na šnicle, samo moraš da paziš da nekog ne popiša dok to radiš
Hudini Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Ja sam video onu foru za babusku kad je preseces duz kicme pa dooobro isprzis da kosti samo pucaju. Mada, ne bih se usudio sam to da przim.
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 ima ona for a za domaće sardine - sardele jel?, kad ih ređaš u šerpu(usoljene), pa red limuna i tako do gore, zatim naliješ ulja da prekrije, pa kuvaš gomilu sati, što dovede do nestanka skeleta naravno moraš da očistiš ribu prethodno, a ne ko nikšina (bog da joj dušu prosti) baba
Hudini Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Ima jedan lik u Backoj sto pravi pitije od ribe na slican nacin. Gledao sam to na 5kazanju (TV NS).
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 uuuuuuuu, moj matori uvek pravi filete od oslića, koje pohuje, čak se i ja tada najedem ribe, a ne krompir salate kao što je to obično slučaj
~ ت ~ Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 Znaš ti ono kada je Mujo išao u Nju Jork? Pa onako gladan htede nešto pojesti. Vidi on piše hot dog. Uzme rečnik, prevede i skonta da Amerikanci jedu keretinu. Kad ga je dobio, uzme kiflu, otvori i reče: "Pu, majku mu jebem, pa kud baš meni kurac zapade!" Eto i to je kurac. Doduše ne na žaru, već bareni. Seća l' se neko "Naše Krmače"? Da citiram jedan "savet za devojke" odatle: Kad se sledeći put napali, a vi nećete, recite mu da ode do obližnje pekare, kupi kiflu i napravi si hot dog.
tovar Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 recnu sitnu ribu samo ocistis od glave, krljusti, repa i centralne kosti, ostatak sameljes i imas fish burgere bez problema. trip sa morskom ribom je sto su joj kosti krupnije i lakse za ciscenje. nije lose imati set nozeva za filetiranje.
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 21, 2007 Report Posted August 21, 2007 kod kvalitetne morske ribe i nema problema sa kostima - zubatac, škarpina, list - jer se lako odvajaju i nema ih mnogo, a i greota bi bila i spremati drukčije no ucelo (što bi rekli pomorci - lešo)
Lex Luthor Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Ali među morskim specijalitetima se može naći mnogo više zanimljivih pikanterija osim ribe. Npr. hobitnica na žaru je izvanredna, dagnje, ostrige itd. Ono što cenim kod morske ribe je to što je ukusnija od rečne, a i najedem se pošteno...
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 (edited) ja ustvari ne podnosim rečnu ribu, ali zato morsku Edited August 22, 2007 by RISE LORD VADER's guz
Lex Luthor Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 Guze, slažem se s tobom u potpunosti! Valjda zato i imamo toliko kila!
tovar Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 plodovi mora su zakon. u bilo kojoj verziji spremljeni. cak i iz friteze.
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 22, 2007 Report Posted August 22, 2007 probao sam nekoliko tih stvari pohovane lignje - super salata od hobotnice - niš posebno prstaci - ok, ali nije da se najedeš (zabranjen lov u cg, ali niko to ne jebe) dagnje ili mušlje - idealna podloga za špricer, ima ih na sve strane al' ne treba preterivati ko se nije navikao, zbog želuca e, da, jastozi, naravno, matori mi je ronilac, pa ih nahvata katkad, ne znam, sve je to ok, ali često to ljudi jedu zato što je to in, fensi i šta ti ja znam, eto taj jastog, po meni je šteta ubiti ga zbog ono malo mesa u repu p.s. neću više da smaram sa vodenom klopom, da se vratim na sremačku 'ranu
Lex Luthor Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 probao sam nekoliko tih stvari pohovane lignje - super - SLAŽEM SE - I NIKAKO DRUGAČIJE salata od hobotnice - niš posebno - DA NE BUDEM VULGARAN... prstaci - ok, ali nije da se najedeš (zabranjen lov u cg, ali niko to ne jebe) - KAO NI GADNE MALE KRABE. IZEŠ JELO OD KOJEG SE NE MOŽEŠ NAJESTI. dagnje ili mušlje - idealna podloga za špricer, ima ih na sve strane - BOLJE IDE BEVANDA. al' ne treba preterivati ko se nije navikao, zbog želuca e, da, jastozi, naravno, matori mi je ronilac, pa ih nahvata katkad, ne znam, sve je to ok, ali često to ljudi jedu zato što je to in, fensi i šta ti ja znam, eto taj jastog, po meni je šteta ubiti ga zbog ono malo mesa u repu p.s. neću više da smaram sa vodenom klopom, da se vratim na sremačku 'ranu Kako stojis sa skembicima, kavurmom i ostalim? Jesi li jeo nekad slavonski kulen u kati?
Guest RISE LORD VADER's guz Posted August 24, 2007 Report Posted August 24, 2007 škembići, kaurma kulen u kati sam jeo kao klinac, deda po kevi je bio slavonac
MissionVao Posted August 24, 2007 Report Posted August 24, 2007 Napravih pizzu za dorucak Za rucak - dinstana paprika s topi tostom/dimljenim sirom to ko nije probao nek odmah proba!
Sisus Posted August 24, 2007 Report Posted August 24, 2007 Ja sam se sada nezderao slanine i idem u nove radne pobede.
Recommended Posts