Guest HEFEST Posted August 27, 2014 Report Posted August 27, 2014 Ne trolujem naravno. Jeste da neki ovde sumnjaju u istinitost svakog mog posta, ali jedino sto ja mogu reci je da sve sto sam ikada napisao nije nista nego istina i nista sem istine. Ima oko 60 godina. Testirala se na sve te bolesti i zdrava ko dren. Nema polipe, mozak kao kod devojcice i sve ostalo ok. Jedino to starenje ili tijamin i cink.
Guest Bata Životinja Posted August 27, 2014 Report Posted August 27, 2014 može ukus da ode od neke terapije koju redovno pije, kadriovaskularno, pritisak, ko zna, od nekih lijekova. Ili neurološki, naravno može biti i neko trovanje, kao nekad kad su kuvali u aluminijumskim šerpama, pa se ispostavilo da izaziva Alchajmer i slično, neki teški metali
Face Of Melinda Posted August 27, 2014 Report Posted August 27, 2014 Culo mirirsa i ukusa imaju razlicitu inervaciju, ali jedan put povezuje centar za miris i ukus, najprostije receno. zato kada pomirisemo neku hranu mozemo da osetimo i njen ukus. Culo mirisa i ukusa su izmenjeni u depresiji (pacijenti se zale da im hrana vise nema "taj" ukus i miris), postoji i stanje kakosmija kada covek halucinira odredjene mirise pogotovu smrad (vidja se u psihozama i nekim neuroloskim poremecajima). E sad kako se radi o izmenjenom culu ukusa ili gubitku onda je stvar neuroloska a sve se to prepisuje najcesce virusima i sve sto se daje su vitamini B kompleksa i vitamin C i to je sve, cesta stvar kod matoraca... Anyway pogledajte film "Perfect sense" jedan od mojih drazih... U svetu zavlada virus i pocinju polako cula da se gube, pa prica prati kuvara i naucnicu kako se ljudi ponasaju kada jedno po jedno culo odlazi, interesantno...
Face Of Melinda Posted October 6, 2014 Report Posted October 6, 2014 Challenge accepted Masno, slatko, nezdravo, ali moram da ga overim
Face Of Melinda Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Ok postala sam cupcake master testo i ganache krem a ispod crnog i belog krema ide krem od sira i putera (200 gr krem sira se pomesa sa 50 gr putera, doda ekstrakt vanile, 100 gr secera u prahu) Nezdravo do bola ali preukusno... https://fbcdn-sphoto...adbcf08d462d1cb
Demon Seed Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Au, što dobro izgleda ovaj desni @_@ Odoh da se napucam nečeg slatkog...
Face Of Melinda Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Vizuelna stimulacija hipoglikemije... Fala fala Dimone... jbga hedonizam samo
MegaDave90 Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Melinda, svaka cast, ono deluje ukusno, barem prema izgledu
Face Of Melinda Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Ma volim ja ove kaloricne da pravim... recept za muske clanove pravi se za 10 min izgleda super ali je slatko do dijabeticnosti... Eaton Mess
Demon Seed Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 A zar se puslice ne peku malo duže? Ja razmišljam u poslednje vreme o brzim i jeftinim slatkim varijantama, nekoliko dana za redom sam peko jabuke sa cimetom i mlevenom plazmom, pa zamutim šlag sa tim... @_@
Face Of Melinda Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Ma jok ima da se kupe gotove Samo umutis sl.pavalaku izdrobis puslice, ubacis crveno voce, ja kao freak jos ubacih i after 8 cokoladicu sa ukusom narandze, jedva sam pojela pola porcije koju sam napravila, moja verzija koju sam letos pravila na brzaka kada su mi dolazili gosti
Demon Seed Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Je l' ta After 8 ima i mentol i narandžu? Ne podnosim mentol i čokoladu combo xD Svaka čas' u svakom slučaju
Face Of Melinda Posted November 10, 2014 Report Posted November 10, 2014 Aham narandza i mentol, samo mislim da je bila neka limited edition prica ali nisam sigurna... kada se budes setkao nekom bolje opremeljenom prodavnicom overi gi
Face Of Melinda Posted November 17, 2014 Report Posted November 17, 2014 Frack samo ja postujem na ovom kuvanju... bem li ga valjda me zima inspirise Elem brza i predobra salata-obrok... Matovilac, gorgonzola, pomorandze, lesnik/orah, maslinovo ulje i limeta... tzv KISS pravilo (keep it simple & stupid)
ShinigamY Posted November 17, 2014 Report Posted November 17, 2014 (edited) Kul izgleda ta salata xD Danas na poslu narucivali neku vege ishranu, kul je porcija bila: - Krem čorba od brokolija - Kičeri - jelo od sočiva, djumbira i pirinča - Pire od tikvica i susama - Grilovani šampinjoni - Salata Malo je reci da mi se stomak cudno osecao nakon jela, narocito kada nedelju dana za redom trpas samo rostilje i mesiste Ukus je bio, pa ne znam, onako ... Mozda je falilo nekih zacina da to malo proguraju. Inace kod ovih smo to narucivali: https://www.facebook...532929753607367 Jednom su doneli da probamo neku salatu sa kukuruzom, narom i svasta nesto Tu su me kupili bili Edited November 17, 2014 by ShinigаmY 1
Face Of Melinda Posted November 17, 2014 Report Posted November 17, 2014 Hvala na preporuci overice se... nemam sliku sada ali salata koju cesto pravim sa narom je... zelena salata, rukola, i dodam na kraju nara, preliv je maslinovo plus limunov sok... opet KISS pravilo i preukusno je.
ShinigamY Posted November 17, 2014 Report Posted November 17, 2014 Inace ako narucujes, princip narucivanja je danas za sutra. Znaci danas narucis ono sto bi da jedes sutra, jer prema tome rade porcije i ketering :/ To je jedino smor jer su tek krenuli pa nemaju dovoljno klijenata da se rasire, ali kontam da kada dobiju stalnije klijente, onda ce da bude danas za danas. Inace porcija je 450 dinara, i prilicno je velika i raznovrsna. Imas meni tamo na fejsu za celu nedelju Ja razmisljam sve kao da krenem malo vise sa tim salatama, da smanjim meso i ostalo, ali mi telo prilicno burno reaguje na sve to, ne mogu da sedim i radim na poslu ako pojedem, lupam, cezar salatu vecu porciju. Treba mi da doglavim jos nesto. Jednostavno mi mozak ne radi kada ne jedem dobro :/ 1
Lou Posted November 18, 2014 Report Posted November 18, 2014 Elem brza i predobra salata-obrok...Matovilac, gorgonzola, pomorandze, lesnik/orah, maslinovo ulje i limeta... tzv KISS pravilo (keep it simple & stupid) Dobra fora sa kombinacijom matovilac&pomorandža.
Face Of Melinda Posted November 19, 2014 Report Posted November 19, 2014 Mozes da ubacis i mandarinu, kao i jabuku (ali jabuka mora biti slatka i prethodno prelivena limumovim sokom pre nego se pomesa sa zelenisom) Volim da se igram sa hranom tako da evo par primera... Salata sa brokolijem Dresing: senf, med, maslinovo ulje, limun, so, biber, origano... Obariti brokoli na pari oko 4-5min. Dodati tome indijski orah (moze i dr kostunjavo voce) i preliti dresingom. Onda postoje varijacije na temu... zelena salata, mandarine, maslinovo ulje i balzamiko. Jabuke, orah, brusnica uz matovilac/rukolu/zel.salatu...
Demon Seed Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 senf+med+indijski orah mi je baš no-no
Night's Blood Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 Za "dobre" kuvarice kao sto sam ja, kad pozele nesto cokoladno. Ne moze lakse od ovoga: 1 margarin malo otopiti u mikrotalasnoj i umutiti ga penasto sa 280g secera i 5-6 vanil secera. Dodavati 4 jajeta jedno po jedno,mutiti oko 2 minuta. Dodati prethodno pomesano 200g brasna,100g kakaa i kasicicu soli.Umutiti dobro. Iseckati 100-200 grama cokolade za kuvanje(mora ta,ne valja sa mlecnom),pola dodati u smesu. smesu izliti u tepsiju(obavezno masan papir)pa dodati ostatak cokolade. 160 stepeni,20 minuta. 1
Oak Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 (edited) 1 margarin Edited November 25, 2014 by Oak 1
Recommended Posts