Јарослав Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 koja je to fora sa hejtovanjem margarina? ajde bre, pojeli ste ga tonu do sada u životu i odjednom je kao popularno pljuvati po tome gori ste od vegana, svega mi
Zen Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 to ne znaci da treb ada nastavimo da ga jedemo ko sto smo i odrasli na sup[ama iz kesice, ko nije imao srece
Demon Seed Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 A kakvi su kanceri u supama iz kesice? Ja jos rastem na njima. 1
Јарослав Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 jedine supe iz kesice koje sam ikada jeo (a jedem i dan danas) su one krem od pečuraka a tvrdim da nema bolje stvari od margarina i vrele pogače
sale 3sm Larry Flynt Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 kako ne...vrela pogaca i dobar kajmak.Kad sam kod kajmaka, uzo neki, topi se u ustima kao sladoled.blago slatkast. 2
Јарослав Posted November 25, 2014 Report Posted November 25, 2014 ja čekam da se kevina koleginica vrati iz zavičaja (Zlatibor), pa da donese ubedljivo najbolji kajmak koji sam ikada jeo
B@K@ Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Jare, ne kenjaj sad i ti. Stvarno ovi hipsteri teraju ljude u ekstremizam svojom posebnošću. Jeste margarin loš, ako ništa drugo - po ukusu, maslac je mnogo bolji. A i verujem da je štetan. Al' štetne su i polno prenosive bolesti, pa se ipak nabode nekad neko predjelo. A nisam znao da su sad i supice iz kesica toliko prokažene. Lekari te i dan-danas savetuju da njih konzumiraš kad si prehlađen ili dehidrirao. So, začini, sušeno povrće mleveno. Možda po koji E-neki-broj-konzervans-poboljšavač-ukusa-i-boje, ali toga ima u masi namirnica danas.
Berliner Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 koja je to fora sa hejtovanjem margarina? ajde bre, pojeli ste ga tonu do sada u životu i odjednom je kao popularno pljuvati po tome gori ste od vegana, svega mi ja vala nisam. maslac se cini skup ali se ne trosi puno (osim ako ne turas puno u kolace, a ja takve kolace svakako ne jedem) i ne kvari se brzo i kad se sabere i oduzme usteda sa margarinom je beznacajna osim ako si propisno sirot covek. A kakvi su kanceri u supama iz kesice? Ja jos rastem na njima. ima neke nevesele konzervanse ali nista vanstandardno edit: apropo margarina margarin je ako neko toga slucajno nije svestan jeftina zamena za maslac. u boljim danima u jugi nije se jeo margarin nego su svi kupovali domaci maslac za badava. kad su krenule krizne godine margarin je buknuo. da je margarin zaziveo kao nes kafa i nutela koji su nastali na isti nacin kao jeftine zamene imalo bi smisla da ima neki ukus ili sopstveni kvalitet, ali posto nema nego je odvratno bezukusno plasticno sranje, kozumacija margarina je jedna zaostala, bezvezna navika. jedenje margarina je znak niske zivotne kulture nesto u rangu kad ljudi ne odlepe one zastitne folije sa kucnih aparata i elektronskih uredjaja 4
Lou Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Ili ispijanje "Premia" čaja. Za "dobre" kuvarice kao sto sam ja, kad pozele nesto cokoladno. Ne moze lakse od ovoga: 1 margarin malo otopiti u mikrotalasnoj i umutiti ga penasto sa 280g secera i 5-6 vanil secera. Dodavati 4 jajeta jedno po jedno,mutiti oko 2 minuta. Dodati prethodno pomesano 200g brasna,100g kakaa i kasicicu soli.Umutiti dobro. Iseckati 100-200 grama cokolade za kuvanje(mora ta,ne valja sa mlecnom),pola dodati u smesu. smesu izliti u tepsiju(obavezno masan papir)pa dodati ostatak cokolade. 160 stepeni,20 minuta. Majko moja.
Face Of Melinda Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 senf+med+indijski orah mi je baš no-no Dok ne probas ne znas Ni ja nisam verovala, u originalnoj verziji recepta ide jos pavlaka, majonez, dimljeni kackavalj i panceta, i mojima je to najbolja salata ikad, fazon kada dolaze kod mene to je jedina salata koju moram da napravim Ovo sto sam u prethodnom postu navela je light verzija u odnosu na ovu @Snajka: Imam tako neki recept za brownies-a tipa samo se doda jos jedno 300 gr cokolade. Anyway ova Snajkina smesa je univerzalna cisto da se zna, od nje se prave i brownies, muffins i cupcakes samo postoje neke male razlike u srazmerama ali to mu je to
Machka Naopachka Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Ni ja nisam verovala, u originalnoj verziji recepta ide jos pavlaka, majonez, dimljeni kackavalj i panceta E ovako ima smisla
Јарослав Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Lu u istom postu poredi margarin i Premia čaj (ne znam šta je, pretpostavljam neko smeće) i svršava na tortu/kolač sa celim margarinom
Lou Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Ma, lupam za robnu marku, samo sam dao neki default, da se uklopi. Mogao sam da kažem i 365 pivo, to ti je to. Margarin je lošija verzija maslaca, ali kada nema drugoga, prolazi. Sa druge strane, ne bih ponovo pio gorepomenuto pivo.
B@K@ Posted November 26, 2014 Report Posted November 26, 2014 Margarin je lutka na naduvavanje kad te ostavi maslac-devojka. Što se brendiranja tiče, jeo sam skoro neki Podravkin ajvar, pa onda neki Deleze, 365 ljuti ajvar. Potonji je bio bolji. Tako da, ako nije bakin, brend k'o brend, samo skuplji.
Јарослав Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 http://www.coolinarika.com/recept/789981/ pravio sam ovo juče, vrhunski je ispalo i mislim da slobodno može više maka da se stavi
tier_mfkr Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 a tvrdim da nema bolje stvari od margarina i vrele pogače Ima. Vrela pogaca i kajmak. 1
Demon Seed Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 Nemoj da si Jaroslav, već mu je Sale objasnio 1
jelchica Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 Ovo pravim stalno, odlično je i lakše se pravi od pite Samo, ne stavljam badem nego orah, i 4 žumanceta umesto 7 I dosta manje šećera I dovoljno je 100 g čokolade I ne izlivam u kalup za kuglof nego u običan pleh http://www.coolinarika.com/recept/becki-kuglof-od-maka/ 1
Night's Blood Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 ^ I u stvari ne pravis to nego nesto drugo. 1
Јарослав Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 Ne valja kad ima previše maka... ne previše, nego nekih 50-100 grama
jelchica Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 (edited) ^ I u stvari ne pravis to nego nesto drugo. Faktički Mada, sve je to isto, samo nešto drugačiji odnos sastojaka. I u mojoj varijanti je zasitno i jako, kako li je tek sa više šećera i žumanaca Edited December 17, 2014 by jelchica
Face Of Melinda Posted December 17, 2014 Report Posted December 17, 2014 Meni vise ide ova verzija od 4 jaja... Kad vidim da u kolac ide vise od 6 jaja, to mi je nekako no no, pre cu da sklepam neku tortu od tih jaja nego u kolac da ih stavljam
Recommended Posts