Jump to content

Kuvanje

krezavy

Recommended Posts

Imaginos Pyroman, set the fire in the kitchen :haha:

Realno ovo je muaki forum i cim pomenes edipovce nekog moras da potkacis prosto jbna razvojna faza :haha:

Corny pridruzujem se klubu, prva kada klopam kod keve kazem joj "ja ne umem ovako ukusno da napravim" :haha: pa mu i ja dodjem edipovac u neku ruku :haha:

Ma komentarisi sta hoces, nema ovde ozbiljnosti osim recepata... Eto ja redovno vidim Sisusove avatare kao krofne, naravno dok ne uvecam i procitam nick I tako godinama :haha: I sta to govori o meni hahhahahahaha

Brzi recept za toplu cokoladu koju sam pravila ovih dana...

U 4-5dl mleka koje je provrelo, ubaciti komadice cokolade (100gr), mesati dok se ne rastopi, potom dodati jednu/dve kasike gustina (gustin prvo lepo izmesati u posudi vani I polako sipati I mesati u mleko da se ne stvore grudvice). Na kraju sve to sipete u solje ja sam pravila nekoliko varijanti, naknadno sipam malo soka od pomorandze u jednu, u drugu solju stavih chili u prahu, u trecu ruma... igrajte se :haha:

Hypnotized :haha:

Daklem recept za cokoladnu mus tortu tzv pis ov kejk

Kora: 6 belanaca umutiti u sam, 6kasika secera, oko 150gr lesnika/oraha, 2 kasike kakaa...

Sipati u podmazan pleh 26cm precnika, 15/20min na 200stepeni.

Fil: 6zumanaca umutiti sa 6kasika secera penasto u tu smesu dodati oko 60ml slatke pavlake koja se prethodno kuvala do kljucanja, zatim u sve to dodati istopljene cokolde na pari I mesati.

Ostaviti fil da se ohladi jer sada ovaj fil treba sipati kasiku po kasiku u umucenu slatku pavlaku 340ml, a da se pavlaka ne rastopi od toplote.

Moja modifikacija recepta je da ubacim voce do sada su to bile visnje I mandarine.

Redom koru prelijem sokom od pomorandze ali malo da ne bude gnjecava, nabacam mandarine, sipam coko-mus preko sve to u kalupu za cheese-cake I onda ukrasim kako stignem...

Poslednji experiment je bio pravljenje coko ukrasa.

Na listu alu folije sipate u tankom sloju otopljenu cokoladu I od nje napravite trouglice.

Ispadne cool, a lako se pravi lajk pis ov kejk ;)

• 1 month later...
  • 1 month later...
  • 2 weeks later...

Kilo bundeve se oljušti, namaže maslinovim uljem i solju i ispeče u rerni

To se onda ubaci u secka ili blender (odstrane se oni crni ćoškovi, ako ih ima), sipa pola šoljice maslinovog ulja, dve kašike susamove paste, so i biber po ukusu, 1–2 kašike limunovog soka.

Takav namaz mi je sjajan izvor promene u kuhinji, super za doručak.

Napomena: Bundevu sam imala onu "belu", oblik i pozicija peteljke kao na lubenici, spolja svetlosiva, unutra standardno naranžasta.

• Upvote 1

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...