Hudini Posted March 11, 2008 Report Posted March 11, 2008 Kad bismo još slušali Vuka Karadžića i terali mak na konac, bilo bi Hluk.
blondie Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 ja neki dan jednoj vrlo dobrodusnoj ali uzasno lijenoj amerikanki pravila domacu pilecu supu za rucak.. em sam dobila extra kinte, em mi sad drugi traze supu a kad smo kod luka - napravih pomenutu supu, pa zaprzih glavicu luka i onako iskuvah i poslije procjedih naravno - dobro mirise ali ogavno izgleda ta raspadnuta glavica luka, no ne za doticnu gospoju.. pravim noklice i u jednom momentu vidim nju za sudoperom kako krisom zvace onaj vreli luk muka mi neka pripala odma` ovi amerikanci bas onako stoka, sve im valja.
Axeanosilas Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Kad bismo još slušali Vuka Karadžića i terali mak na konac, bilo bi Hluk. Откуд ти то? Амери воле лук, па и није чуро што је та твоја, ТањО, јела кувани. Они ваљда праве онај "пиклд онион" а и прже га у фритезама (исеченог на колутове).
Hudini Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Откуд ти то? Iz prve Vukove "Gramatike srpskog jezika". Pre njega u srpskom jeziku nije bilo slova H (to valjda svi znaju), pa ga je on onda trpao i gde treba i gde ne treba. Bio je i "hluk" i "hled" i slično, samo te krbotine od reči nikad nisu zaživele. "Hleb" i "hladno" nažalost jesu.
Axeanosilas Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Iz prve Vukove "Gramatike srpskog jezika". Pre njega u srpskom jeziku nije bilo slova H (to valjda svi znaju), pa ga je on onda trpao i gde treba i gde ne treba. Bio je i "hluk" i "hled" i slično, samo te krbotine od reči nikad nisu zaživele. "Hleb" i "hladno" nažalost jesu. Вук је био против слова Х, сматрао је да је непотребно и да се не појављује у српском. Убацио га је на наговоро других. Но, него нисам знао да је био хлук. Давно сам листао Рјечник и не видех хлук, а не видех ни много речи са словом х. Не знам, неХбитно...
Hudini Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Вук је био против слова Х, сматрао је да је непотребно и да се не појављује у српском. Убацио га је на наговоро других. Но, него нисам знао да је био хлук. Давно сам листао Рјечник и не видех хлук, а не видех ни много речи са словом х. Не знам, неХбитно... Naravno da nisi video, kad se prvo izdanje Rječnika kasnije nije štampalo, a i ona koja se sad štampaju su daleko od originala. Ja imam fototipsko izdanje iz sedamdesetih u kome lepo stoje reči "kurac", "pička", "govno" i "jebanje", a u nekim kasnijim izdanjima ih nema. Uvek smo bili talentovani da prekrajamo istoriju...
Axeanosilas Posted March 12, 2008 Report Posted March 12, 2008 Naravno da nisi video, kad se prvo izdanje Rječnika kasnije nije štampalo, a i ona koja se sad štampaju su daleko od originala. Ja imam fototipsko izdanje iz sedamdesetih u kome lepo stoje reči "kurac", "pička", "govno" i "jebanje", a u nekim kasnijim izdanjima ih nema. Uvek smo bili talentovani da prekrajamo istoriju... Ок, хвала на информацијама, а сада се вратимо куХвању.
blondie Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 fried onion rings na svakom meniju su, u svakom cini mi se restoranu.. jos nijednom nisam narucila niti zelim. ja bi radije svjez luk uz pomfrit.
MissionVao Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Upomoc, klija mi beli luk ko blesav Ima li neki narodni lek za to ili do sutra nema na cemu da se kuva
Axeanosilas Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 Upomoc, klija mi beli luk ko blesav Ima li neki narodni lek za to ili do sutra nema na cemu da se kuva 1. Држи га на ладнијем (ех, Вуче, Вуче, јебем ли ти Х). 2. Иди на пијацу и купи домаћи лук од неког домаћина а не она срања која се увозе из Кине и Казахстана.
Sale B.C. Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) to je dobar znak kad klija, znači da nije prskan onim sranjima protiv klijanja. s druge strane - već ima mladog luka treće, imaš i beli luk u prahu Edited March 13, 2008 by Brain Salad Guz
MissionVao Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 (edited) @Axeanosilas: e jeste, stavicu na hladno I jeste domaci nemoj tako. Ona sranja nemaju lep ukus (sto se pakuju po 10 u belu najlon carapu ). I otkad to domaci ne klija (posto si ga stavio u taj kontekst)? @brain Salad Guz: jeste cik napravi dobru zaprsku s necim sto je u prahu A i volim kad ima sta da se zvace. Edited March 13, 2008 by Double Fire
Sale B.C. Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 to je opcija za ne daj bože, pravi gurman se ne odvaja od pravog belog luka (kao i vampirofob)
Axeanosilas Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 @Axeanosilas: e jeste, stavicu na hladno I jeste domaci nemoj tako. Ona sranja nemaju lep ukus (sto se pakuju po 10 u belu najlon carapu ). I otkad to domaci ne klija (posto si ga stavio u taj kontekst)? Клија и домаћи али ретко (кад стоји месецима на топлом). Оно говно проклија после 5 дана...
Sale B.C. Posted March 13, 2008 Report Posted March 13, 2008 jbg na proleće klija i crni luk i krompir, to im manir!!!
Hudini Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 cik napravi dobru zaprsku s necim sto je u prahu Probaj da staviš u zapršku brašno i alevu papriku koji nisu u prahu...
MissionVao Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Znas na sta mislim Bas mrzim takve likove.
Hudini Posted March 14, 2008 Report Posted March 14, 2008 Upravo je u tome stvar. Ne znam na šta misliš. Ja mrzim likove koji odvale nešto i misle da će svi razumeti, ma koliko opskurno bilo.
Shamandalie Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 krenuo spanać!!! Danas sam isprobala i to da napravim, posto mi se par puta u restoranu dopalo kao dodatak uy pastrmku. Jednostavno sam skuvala u vodi i potom proprzila na maslinovom ulju sa jednom knorr kockom i bilo je super. Jos je i posno za one koji poste!
freya Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 (edited) Danas sam isprobala i to da napravim, posto mi se par puta u restoranu dopalo kao dodatak uy pastrmku. Jednostavno sam skuvala u vodi i potom proprzila na maslinovom ulju sa jednom knorr kockom i bilo je super. Jos je i posno za one koji poste! Samo sto se spanac u sustini sprema sa mlijekom i tako je i najljepsi.Jer mlijeko ubije taj negov gorki ukus.A moze se dodati i bijeli luk ko voli. Inace sam fan spanaca i svog zelenisa Edited March 18, 2008 by freya
Sale B.C. Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 beli luk se obavezno izdinsta na ulju. spanać je ok uz mnoge stvari, ja ga recimo pičio s dimljenim piletom koje sam skuvao posebno, narafski
Shamandalie Posted March 18, 2008 Report Posted March 18, 2008 Ja sam prinudjena da spremam jednostavne receptei ne volim da mesam npr. povrce i mlecne proizvode i slicno, jer kad pomesam vise razlicitih sastojaka, redovno mi pozli. Na beli luk i sve druge vrste luka sam alergicna, pa evo vec 29 godina zivim bez toga.
Recommended Posts