Dersu Uzala Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 pitam se da li ovde list vinove loze za smek ili cisto da ne ispadne fil? da se razumemo, sarma od zelja i od vinove loze nije ista...mislim na smek. Nije, ova druga ima da se malo zvaTje. Ali generalno, obe su mljac. Riba se inace uvija da ne bude u direktnom dodiru sa vatrom, da se krcka unutra. Negde se koristi vinova loza (kod nas) ali obicno list banane, po belom svetu. Sluzi i kao prezervativ, moze da stoji u tome skuvana neko vreme.
Sale B.C. Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 pitam se da li ovde list vinove loze za smek ili cisto da ne ispadne fil? da se razumemo, sarma od zelja i od vinove loze nije ista...mislim na smek. od zelja je bolja
WITCH84 Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 [quote name='ilegalac' date='29. 3. 2008, 20:33' post='163 @witch piletina je za podvarak...nikad nisam jeo kupus sa piletinom, cak ni u studentskoj menzi Pa podvarak ne volim,al kupus sa pilecim batacima obozavam.Znaci,sprema se ko i sa svakim drugim mesom.Batake prvo kuvam posebno,pa ih onda dodam u poluskuvani kupus.Onda se krckaju zajedno jedno sat i po-dva,pa u rernu da se sve lepo zapece.Od zacina u kupus obavezno stavljam alevu papriku,lovorov list i sargarepu.Sto se ovih sarmi tice,preferiram sa listom vinove loze,koju imam u dvoristu.Mljac.....
Hudini Posted March 30, 2008 Report Posted March 30, 2008 piletina je za podvarak...nikad nisam jeo kupus sa piletinom, cak ni u studentskoj menzi Za podvarak je ćuretina.
krezavy Posted March 30, 2008 Author Report Posted March 30, 2008 joj, kako se ukusi razlikuju. evo necu da pljujem zhivinu... ali generalno jare je jare, jagnje je jagnje, gican je gican, krave su moj trenutni favoriti za krchk. mada kupus stvarno mozhe da uspe bez i trunke nesrecnih zhivotinja. shto se sarmice tiche i ja sam ljubitelj onih sa zeljem (vinova loza ima zajebanu teksturu za osobe sa nepotpunim zubalom.... al lagano sredicu ja zube do sezone tih sarmica)
Sale B.C. Posted April 10, 2008 Report Posted April 10, 2008 ništa bolje od lagano krčkanog pasulja sa gomilom suva mesa, kao što spremih juče
MissionVao Posted April 10, 2008 Report Posted April 10, 2008 i nista gore od gorkog zelja na sarmicama
krezavy Posted April 13, 2008 Author Report Posted April 13, 2008 i nista gore od gorkog zelja na sarmicama uvek mozhe gore!!!!!! ZAGORELE SARMICE OG GORKOG ZELJA npr
The Joker Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Jednom je ortakova keva pravila sarmice sa orasima i pirincem.Ljudi,ono treba probati!
ilegalac Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Ja sam slucajno zaglavio na slavi, kod jednog novopecenog burzuja i jeo sam sarme sa kavijarom. moram da priznam, da je interesantno iskustvo.
Kokopelli Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Čuh da se prave i posne sa tunjevinom i rekoše da su ukusne.
Kokopelli Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 (edited) Pa... ono... ima mnogo gorih stvari koje zaslužuju da budu blasfemisane ---------- U principu, svašta možeš da motaš u listove kupusa ili blitve. Edited April 13, 2008 by Kokopelli
Sale B.C. Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 recimo šunka ili kobasica, koje bi se pravile od pirinča, soje, oraha....it's my worst nightmare!!!!!!!
vudun Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Dobre su, ako su od vinov lis' a nabutane paprike - bLJacK!
cutak Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 Ma obicne Sarme... Jel volite Sarme sa pavlakom?
Dersu Uzala Posted April 13, 2008 Report Posted April 13, 2008 sarmice sa vinovom lozom i ovcije kiselo mleko. odozgo. onesvesticu se.
MissionVao Posted April 14, 2008 Report Posted April 14, 2008 Danas pravim zeleni rucak, moj omiljeni letnji Divni spanac (obarim, iseckam na 5x5mm kockice tj najsitnije, izdinstam na luku i dodam mleko), salata od zelene salate i praziluk.
MissionVao Posted June 19, 2008 Report Posted June 19, 2008 Sjajno http://www.gastronaut.hr/recept.asp?id=62
blondie Posted June 21, 2008 Report Posted June 21, 2008 uzas. nisam mogla ni da procitam, a kamoli da to spremam. ne bi mi mozda bio uzas da zivim u planinama, tamo negdje u srednjeg vijeku, pa ajde - nema se izbora.. ali ovo.. fuj. inace, ne kuvam vise - dolazi mi mama u ponedjeljak, nema vise mene u ku`inji
STARSHOOTER_SUPREME Posted June 21, 2008 Report Posted June 21, 2008 Gledaj i uchi od mame mozda se bolje udas:P
Face Of Melinda Posted June 21, 2008 Report Posted June 21, 2008 Ako nekog interesuje mediteranska kujna... evo mog predloga za rucak ja sam to juce mojima spremala i sve su pojeli do kraja u slast... Treba vam 30-45 minuta. Uzmite jedno pakovanje sampinjona stavite ih da se prze a zatim posle nekih 5 minuta dodajte tikvice (sitno iseckane 2 komada), kada je przenje pri kraju dodajte malo belog luka (nikako bez njega jer jelu daje specificnu aromu), i malo sveze iseckanog persuna. Za to vreme obarili ste spagete, potom ih tako obarene stavite u lonac sa pecurkama i tikvicama, malo to mesajte i gotovo. Uz to servirajte vino, moj izbor je Kratosija. Prijatno
Recommended Posts