Mustang Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 Ne znam za vas, ali ja sam danas za rucšak jeo pasulj...
blondie Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 evo sta se trenutno sprema.. (slobodan dan pa nagadjam dupetu ) dakle, prvo se skuva tortelini: Tortelini Sa Sirom neka bude sa sirom.. tako je najbolje.. onda riba.. ja preferiram salmona, sad ako moze tamo nesto slicno da se nadje, samo da nije tuna.. Salmon peci na maslinovom ulju i na malo putera.. naravno, pozeljno je da je osoljen sa morskom solju plus zacin zvani biber-limun.. ako nema da se kupi, onda obicni biber sa smrvljenim susenim limunom (nije mudrolija napraviti dan prije). i SVE OSTALO a to je brokoli (taj moj nije jos ociscen i spreman, nemo` da bude dlaka u njemu ), malo fete, malo parmezana.. maslina i susenog paradajza.. (ako nema da se kupi, onda isjeci paradajz na kriske, prepeci u rerni, marinirati u maslinovom ulju i thyme-u - kako se bijase to kaze na srpskom?.. moze stajati i do 3 dana spreman).. uglavnom, kad se sve ohladi, pomijesati sastojke.. po zelji, zavisi sta se voli najvise.. i u kom odnosu. sluzi se hladno, i moze stajati par dana u frizideru.
Генеральный Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 Inace ovde izvedes dete u McDonalds i to je izlazak... bljak... najgore je bilo kada mi je moj mali sestric trazio da ga vodim Mc. ja ga pitam "zasto bas tamo"? on mi odgovara zbog igracki u happy meal-u, naravno usput pojede one bljuvotine... Kod mene mu to ne prolazi, ali ono sto me zbunjuje je moja sestra koja ga vodi tamo ја бих детенце одвео код лесковчанина уз речи, ''сестрићу, узни обавезно љуто и пивце и стрико ће ти купи плишану мечку од 2.5 метра. да г' јебеш ако стане у југа.'' ете ти хепи мил.
blondie Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 ima li jugo gepek? p.s. evo ga moj tortelini buckuris Finalno Izgleda Ovako
Tomislav Sawyer Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 Blondie, ako tako nastavis ne znam kako ces pricati za par godina. Nagadjas ili ugadjas dupetu? btw, salmon je losos. ima ga ovde u svim oblicima, a thyme je majcina dusica, jedan od najboljih zacina of all times.
blondie Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 i nagadjam i ugadjam u pravu si za lososa, samo kad sam pricala ovdje s nekim nasim, oni me ubjedise da to nije losos, a kao - niko ne zna drugo ime.. sto se tice thyme, moja je baba to zvala timin, mama majcina dusica, a ja kazem `to sto lijepo mirise` sta znam, kad su neka jela u pitanju, uvijek prije biram bosiljak ispred majcine dusice.
Tomislav Sawyer Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 Oba su vrhunski zacini, a bosiljak je zahvalniji jer je sa njim tesko preterati. Majcina dusica se mora pazljivo dozirati da hrana ne dobija onaj chudan "chajolik" ukus, mnogo je jaka, sveza narocito. btw, kada pravim bolognese school umake, vec duze vreme koristim uglavnom majcinu dusicu + bosiljak i to ispadne sjajno, jako malo je dovoljno za dobru farbu.
Face Of Melinda Posted August 5, 2007 Report Posted August 5, 2007 Sto se zacina tice decko mi je iz Tunisa doneo nekih desetak... Safran, Harissa (iliti tucana ljuta tunizanska paprika, ali mnogo ljuta), 4 epices pour cous-cous (isto neko ljutilo, ali jako ukusno), korijander, anis (ali za caj onaj u vidu semena), timijan, kari... ovi su mi omiljeni, rekli smo cim se potrosi idemo u tunis po jos da ne zaboravim i bosiljak... on je takodjer fenomenalan.
cutak Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 (glupo je al nema veze) ! metes ulje u tiganj da se greje ,dok se greje kidas iz kriske hleba sredinu i stavljas u tiganj i kada se ulje malo zagreje onda metes lebac i razbijes jaje u "sredinu" i cekas da se ispece...(inace probajte da stavite vegetu na jaja njam njam) ovo sam pravio samo jednom i bas je ispalo extra a drugi put ce ispasti grozno jer sam takav kuvar... culi ste za ovo ???
Machka Naopachka Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 toy: salata je salata, a ne rucak pobogu da, ali pile sa i u palachinkama je ruchak i ja sam se razvalila
MissionVao Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Mnogo jaka fora - kad pohujete piletinu dodajte onaj domaci kukuruzni kornfleks u jaja, znate kako je dobro!!
Hudini Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 UUU, zakon tema!!! @Double Fire: Domaci kukuruzni kornfleks ili cisto kukuruzno brasno? Ja koristim ovo drugo i stvarno je genijalno. Inace stavljam ga i u kajganu pa posle sve bude krckavo. Super!
MissionVao Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Pa jebote kad kazem kornfleks mislim kornfleks! :udri:
Hudini Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Onda kazi kornfleks a ne "domaci kukuruzni kornfleks". Jel ima i neki "uvozni psenicni kornfleks"?
Tibianac Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Onda kazi kornfleks a ne "domaci kukuruzni kornfleks". Jel ima i neki "uvozni psenicni kornfleks"? Svaka cast!!! :) Ali, kad je vec domaci, pa jos "flEks" , bolje da bude цорнфлakeс!
MissionVao Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Znaci kad kazem "onaj debil Hudini" neko ce se zbuniti i pomisliti na Tibianca?
Tibianac Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 (edited) Neko se ocigledno jeste zbunio, ali poenta nije bilo "zbunjivanje", nego nepismenost! Edited August 6, 2007 by Tibianac
Hudini Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 Ne dam se zbuniti. Znaci "kineski kornfleks od pirinca". Sta bi tek bilo da je nesto komplikovanije na meniju?
krezavy Posted August 6, 2007 Author Report Posted August 6, 2007 shta je najodvratnije shto ste ikada probali ili jeli????? gulash od svinjskih bubrega, na adi! kuvao na smotiri izvidjacha nash odredski kuvar Baki. ja inache gotivim iznutrice kad se DOBRO pripreme... ali ovooo je ...... biloo jakiiiiii!!!!!!!!! mirisalo je na zapishan podzemni prolaz i sl.... secam se da je neko doveo neke zhuce(av-av) i ni oni nisu 'teli da jedu te splachine..... baki je dobar choek, i sigurno nije 'teo da nas potruje. a mozhda je to bila i diverzija nekog drugog odreda, ko ce znati
blondie Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 svasta vidjam po restoranima.. uglavnom, neka koreanska sranja, hobotnice, sta god.. nije mi se dalo ni mirisati koliko je ogavno. pa onda neka govedina iz kineskog restorana (jebo me Panda Express).. jednom sam licno i personalno spremala morsku hranu (rakove i sl), tri dana nisam mogla govnjivi smrad istjerati iz kuce.. zavrsilo se tako sto sam sprejala namjestaj i zidove sircetom. jutros se sageh da obujem cipele i povratim krekere sebi u usta. i progutam to ponovo. da ga jebes, nista odvratnije u zivotu ne probah
Генеральный Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 jebo me Panda Express више б' вол'ла да те је међед узо на тенане?
Tanya Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 jutros se sageh da obujem cipele i povratim krekere sebi u usta. i progutam to ponovo. da ga jebes, nista odvratnije u zivotu ne probah Ahaha... Nisam probala, ali verovaću ti na reč Meni su najgora sranja koja babe obožavaju da jedu i teraju i tebe u fazonu nemaš ti pojma to je zdravo, tipa pitije, slanina, prerada, čvarci...
Sisus Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 jutros se sageh da obujem cipele i povratim krekere sebi u usta. i progutam to ponovo. da ga jebes, nista odvratnije u zivotu ne probah Bolje da ti ne pricam sta se meni jednom desilo kad sam bio pijan. Meni su najgora sranja koja babe obožavaju da jedu i teraju i tebe u fazonu nemaš ti pojma to je zdravo, tipa pitije, slanina, prerada, čvarci... A sta fali pihtijama, slanini i cvarcima?
blondie Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 више б' вол'ла да те је међед узо на тенане? ma jok. nego ti. Tanya duso.. za cvarke i slaninu vjerujem babama.. pihtije, neka fala.
Sisus Posted August 6, 2007 Report Posted August 6, 2007 To je zato sto niste jeli prave pihtije. Meni jednom komsinica donela, zavrsile u kanti. Kad moja keva pravi ili ujak, budu super, zato sto stave pravo meso.
Recommended Posts