Jump to content

Recommended Posts

Posted
ma kuvanje nije ništa teško. i jako je interesantno!

klasika: osnova srpske kujne je luk ispirjan na ulju :) sve drugo ide preko toga

nije samo srpske..... ;)

Posted

Osnova svetske kuhinje, radije. Bez ulja (ili masti) i luka (u nekom njegovom obliku), ne mos' da zapocnes kuvanje. Eventualno neku klin corbicu. A i to bez luka, mrka kapa.

Posted

mada dosta puta samo izdinstam luk na vodi, bez ulja....

drugi metod - staviti luk u toku kuvanja. arome ostaju unutra, samo se istopi. njam.

inače eliminisala sam skoro sasvim crni luk, sad sve kuvam na praziluku. ima mnogo lep ukus i ne oseća mi se kuća toliko. ako na vreme otvorim prozore&terasu :P

Posted

na vodi može da bude i ona piletina u paradajzu koju sam već pisala, :mhihi: postiš, jel' da?

dobra je i šarena čorba na vodi ako ti čorbi nije već dosta? luk/praziluk na vodi, posoliš, bućneš pola kesice graška, isto toliko šećerca, iseckanu šargarepu, krompir, možeš malo pirinča ili neku posnu taranu, i naravno biber& aleva paprika. to sve neka se krčka dok paprika ne uđe "u pore" povrću i luk se potpuno ne istopi... pazi da ti vatra ne bude velika da se povrće ne raspadne. paprika je ključ :)

ima i varijanta red krompira - red oslića - red luka - samo ne zaboravi da posoliš. i limunov sok. pa sve udinstaš. preporučljivo je da koristiš začine da ti bude interesantnije... evo jedne tabele upotrebe začina

Posted (edited)
na vodi može da bude i ona piletina u paradajzu koju sam već pisala, :mhihi: postiš, jel' da?

dobra je i šarena čorba na vodi ako ti čorbi nije već dosta? luk/praziluk na vodi, posoliš, bućneš pola kesice graška, isto toliko šećerca, iseckanu šargarepu, krompir, možeš malo pirinča ili neku posnu taranu, i naravno biber& aleva paprika. to sve neka se krčka dok paprika ne uđe "u pore" povrću i luk se potpuno ne istopi... pazi da ti vatra ne bude velika da se povrće ne raspadne. paprika je ključ :)

ima i varijanta red krompira - red oslića - red luka - samo ne zaboravi da posoliš. i limunov sok. pa sve udinstaš. preporučljivo je da koristiš začine da ti bude interesantnije... evo jedne tabele upotrebe začina

Pokusacu sa tom corbom, tnx :pivopije: Mada, kapiram da cu se kao i godinama unazad 'razbijati' od pasulja na vodi, to je prava hrana :veseli:

Edited by KazimKazim
  • 2 months later...
Posted

Zamena za životinjsko mleko.

imaš i proseno mleko. Nije hrđavo. Liči. Mož' da se preživi, još ako ga s nečim umuljaš, i malo fruktoze.. iiihaaa.

Posted (edited)

:) od koga si čuo Sisuse.

@Guzilla

Ima ljudi koji su osetljivi na mleko životinjskog porekla tj na neke njegove sastojke (laktoza npr)

Edited by Ајлин
Posted (edited)

Ni u šta ni vegeta ni začin ce.

Sranje do sranja. Samo pravi začini i prava 'rana :)

edit: Elfe daj više taj gulaš obećavani sunce mu žarko. Taman sam počela da jedem normalno ;)

Edited by Ајлин
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...