Ајлин Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Vidi ti taj karfiol. Poranila sam pa kupila dva komada, sveža i mirisna kao novembarsko jutro Pedes' dinara.
Zen Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 imam kuci (u subotici ) nekolike od 5 l i najmanje jednu od 10. e sad... kako to doneti autobusom u bg, that is the question. Uh. Tesko pitanje. U torbu pa na bas oblozi peskirom ne znam zelim ih. 2 od 5 i ovu od 10. Javi ako se setish neke dobre ideje transporta cena dogovor
kuruz Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 kavurma pržene kobasice pite s mesom, krompirom i sirom kečap kiselo mleko Koka Kola kikiriki napolitanke Namirio sam goveda u domu.
Генеральный Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 ђевојке, удрите пост/циту ехпресс услугу. у стањe су да пребаце 4 молдавке из неготина до викендице у шимановцима ''дан за дан'' до 19 сахати навечер за 1200дин. е, сад, ове 3 тегле ће ипак бити теже&габаритније па очекујте већи цех. 2
Night's Blood Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 U subotu sam prvi put zavijala sarme, bile su prave domacinske, svaka po pola kile. Bili veliki listovi kupusa, ali bilo je i 100 sarmica.
feyd Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 (edited) palo mi je u nekoliko navrata na tzv pamet da pokusam da napravim mega-sarmu... 2-3 kg. problem je kako skuvati toliko cudoviste. Edited November 9, 2009 by feyd
Night's Blood Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Mama se valjala od smeha kad je videla te moje sarme. Ove od po' kile su se super skuvale.
feyd Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 ђевојке, удрите пост/циту ехпресс услугу. у стањe су да пребаце 4 молдавке из неготина до викендице у шимановцима ''дан за дан'' до 19 сахати навечер за 1200дин. е, сад, ове 3 тегле ће ипак бити теже&габаритније па очекујте већи цех. dam ti plus, tek onako. nadam se da je post express u stanju da ocuva integritet tegli u postupku transporta.
Ајлин Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Nije to problem uopšte, treba ti lonac od 14 litara. Tiha vatra breg roni i sarmu kuva a ne zagori
Night's Blood Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Mozes pola yuma da na'ranis sa tom sarmom.
feyd Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 uzmem celu svinju, dodam dzak luka i dzak pirinca, zacine po ukusu, urolam sve to u cca 10 kvm kiselog kupusa, kuvam nedelju i po dana... brilliant. 1
Night's Blood Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Zovi u mobu, trebace ti jos koji par ruku za to.
Ајлин Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Eeeeee! ... Jel može sarma u kotliću da se kuva?
Zen Posted November 9, 2009 Report Posted November 9, 2009 Hmmm hvala Generalni, samo da se dogovorimo oko tegli
Bejbe Kompajler Posted November 10, 2009 Report Posted November 10, 2009 Napravila prvi kolac koji se pece i ispao je sjajno! U pitanju je brauni, inace zeznut posto treba da bude mekan i socan a da nije ziv i sl. (ex)DuplaVatro, u oko te ljubim! Tražim valjan recep' za Brauni već godinu i po, svi mi uvaljuju neke dezinformacije Će isprobam ovaj!!!!
MissionVao Posted November 11, 2009 Report Posted November 11, 2009 I jesi li probala? Moracu opet, nije mi se jelo pa sam poklonila drugima a sad mi se opet zdere
Kokopelli Posted November 12, 2009 Report Posted November 12, 2009 Vidim pominjete pravljenje tursije, gde ima kornisona? Vidjam samo po teglama, vec ukiseljene Imaš ih u piljarama "Mali Kalenić". Jedna je na uglu Baba Višnjine i Njegoševe, druga u Knez Mihajlovoj. Možda ih ima još, ali ne znam
MissionVao Posted November 14, 2009 Report Posted November 14, 2009 Videla sam pre par dana i na pijaci, hvala Javite ako probate onaj brownie. Pravicu ga opet u nedelju A videla sam posle da postoji i varijanta da ispeces TRI takva i onda ih koristis kao kore za tortu! Jbt moram prethodno testament da sastavim.
Dark_Elf Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Pravio sam po prvi put u životu gibanicu, pa da se pohvalim. Bedni telefon... slike su užas, a baš htedoh da vidite zlatnu boju koju gibanica ima. 1
Night's Blood Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Uh Elfe!!! Odlicno izgleda. Ja vijam mamu da me nauci da rastezem testo za gibanicu, nadam se da cu uskoro nauciti.
Dark_Elf Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Hvala Gago. Ni ja nisam razvlačio... gotove kore su u pitanju. Sad sam je jeo... malo je masnija ispala odozdo, ali je ovako ekstra, pogotovo što sam nabudžio nadev za dve pite.
Bejbe Kompajler Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Darkelfe, kad bi svi muškarci tako kuvali ja bi' se udavala odma'! Gibanica izgleda vrlo primamljivo, pa čak i sa lošom kamericom A sad pričaj..... kako si nabudžio dva nadeva, šta, kako, gde?!
Dark_Elf Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Ma prosto. Gibanica je isto što i pita, samo što te za razliku od pite ovde mrzi da slažeš kore. Pogledaj malo recepte i videćeš da se kore za gibanicu "slažu" na najraznoraznije načine (seckanjem, ređanjem, gužvanjem...) Dakle, nadev je prost: Izbućkaš 5 jaja, pola kila sira, pola čaše kisele vode, šoljicu ulja (manju šoljicu), kiselu pavlaku i onda samo mešaš... mešaš... mešaš. Onda uzmeš tepsiju, dobro je podmažeš uljem, raširiš prvi sloj kore (ili dve kore ako su tanje), onda samo koru po koru zgužvaš u ruci i bućneš je u nadev i ređaš po tepsiji ko sarmice. Na kraju samo ostatak nadeva preliješ u tepsiju i pokriješ sve to sa dve tanke kore (ili jednom ako je deblja). Tu koru odozgo malo pomažeš uljem odozgo. Staviš u peć i to je to.
Bejbe Kompajler Posted November 15, 2009 Report Posted November 15, 2009 Huš, more, nisam ja tamo neka... Znam ja pite i gibanice praviti već dugi niz godina No me zbunilo ono "nabudžio nadev za dve pite"
Recommended Posts