Night's Blood Posted April 12, 2010 Report Posted April 12, 2010 Isprzis jaja sa mladim lukom. Ogladneh sada. 1 1
B@K@ Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 (edited) Jednom rečju - Belmuž. Stvarno je vr'unski doručak. Treba naći adekvatan, punomasni sir. Varijacije i izmotacije po želji. Ako ne želiš da na'raniš (i sa'raniš) pola bataljona, za par minuta imaš sjajan i gastronomsko astronomski kaloričan doručak - čista tradicija i prstohvat vlaške mađije... Edited April 13, 2010 by B@K@
MissionVao Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 (edited) Svuda se pominje da je u pitanju mladi sir (vrlo mlad), otkud ti to za punomasni? Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo... Ili cekati sledece Dane piva. Just to make sure - mislite na Karlovacke dane piva? Vidim ima ih vise a totalni sam amater kad su u pitanju takve manifestacije Odavno hocu da odem negde gde se mesaju dobra klopa i pivo a Minhen je daleko. Edited April 13, 2010 by MissionVao
Talvi Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Just to make sure - mislite na Karlovacke dane piva? Ne, mislimo na jedine prave koji se odrzavaju vec vise od 20 godina - zrenjaninske Dane Piva.
Ni! Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo... Prava, domaća cicvara (dakle, ne splačine koje pod tim imenom poslužuju u većini "tradicionalnih" restorana) sa kisjelim mlijekom je meni savršen doručak... Jeste jako, ali 'ebeš ti jelo koje nema 3000 kcal po zalogaju. Prijedlog? Napravi poparu. 1
Axeanosilas Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo... У цицвари има јаја и зато је безвезе. Само аутентични четнички качамак - бело кукурузно, пар кашика старијег кајмака, кришка младог сира и сланиница исецкана на ситне коцкице и лепо испржена (којом се качамак на крају прелије) Кисело млеко искључиво и то је то. Овај белмуж нисам јео, али ми је некако сулудо да се ставља толико сира. Но, у укус не сумњам.
Guest HEFEST Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Prava, domaća cicvara (dakle, ne splačine koje pod tim imenom poslužuju u većini "tradicionalnih" restorana) sa kisjelim mlijekom je meni savršen doručak... Jeste jako, ali 'ebeš ti jelo koje nema 3000 kcal po zalogaju. Prijedlog? Napravi poparu. Popara je zakon ako metnes i malo mladog sira pa sve pomesas. Da li je neko od vas probao kombinaciju dzem(najbolje od kajsije) i pavlaka. Dobija se mnogo jak ukus. Moj predlog za osvezavajuci dorucak. Lepse je bez margarina.
Night's Blood Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Prijedlog? Napravi poparu. Popara. Ja je stalno pravim, ali sa pavlakom i mlekom. Znam da ima jos jedna vrsta popare, pravila mi jedna baka pre 100 godina pa sad ne mogu ni ukusa da se setim. :/ Da li je neko od vas probao kombinaciju dzem(najbolje od kajsije) i pavlaka. Dobija se mnogo jak ukus. Moj predlog za osvezavajuci dorucak. Lepse je bez margarina. Ih, ne zelim ni da probam. Moja sestra jede hleba, pavlake i meda.
Guest HEFEST Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Vidis med jos nisam probao. Za dzem ti ja garantujem da se neces pokajati ako probas. Svi kada cuju za takvu kombinaciju pomisle kako jedes slatko i kiselo, li zaboravljaju da je pavlaka ipak slatka i da se odlicno slaze uz dzem. U stvari stvori se poseban ukus koji ne lici ni na dzem ni na pavlaku nego nastane nesto trece. To je meni moja baka jednom predlozila i od tada evo 24 godine to obozavam.
Fapril ethereal Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 У цицвари има јаја и зато је безвезе. Само аутентични четнички качамак - бело кукурузно, пар кашика старијег кајмака, кришка младог сира и сланиница исецкана на ситне коцкице и лепо испржена (којом се качамак на крају прелије) Кисело млеко искључиво и то је то. eto zasto su cetnici izgubili rat
Night's Blood Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 (edited) @Hefest- Ako se usudim probacu. Edited April 13, 2010 by Night's Blood
Ајлин Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Light varijanta toga vam je voćni jogurt, zar ne? 2 1
B@K@ Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Svuda se pominje da je u pitanju mladi sir (vrlo mlad), otkud ti to za punomasni? Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo... Jes' mlad sir, ali najboljši ukus sam iskusio sa onim svrljiškim, koji jeste mlad, u kriškama, ali nije onaj klasičan isposnički mlad sirac, koji nema masnoće i ukusa, a na koji se najčešće nalazi u beogradskom pašaluku kad se pomene mladi sir... fora je da se taj sir istopi i u njega se dodaje belog kukuruznog brašna (može da se kombinuje kukuruzno i pšenično, provereno) dok se masa posepeno ne zgusne (ne previše), a da je belmuž gotov će vam reći masnoća koja će se zlaćano razbaškariti po tiganju... Dakle, ne mora nešto nenormalno sira, uzmete koju krišku, ukupno do oko pola kg (može i manje), i trebaće vam oko šake-dve brašna i tiganj i to je to. Odličnost zagarantovana, osim ako niste siromrsci... E da, nema veze sa cicvarom. Ukus je poseban.
Axeanosilas Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 eto zasto su cetnici izgubili rat Патуљак, гоу бек то Морија...
Footog Qpoos Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 kusao sam srneci paprikas za rucak...nije losa stvar...samo ne znam gde mozete naci srnetinu,kako se pravi i kako da vam docaram ukus...u principu sve vitalno za spravjanje obroka...izgleda da sam dosao da vam prvim zazubice...bas sam bezobrazan... da ne bude zabune...moj deda je pronasao srnetinu...radi do penzije u firmi koja ima svoja lovista..i jelte,logicno da imaju...
Night's Blood Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Jaja + praziluk + salama + pavlaka = eksplodiracu
MissionVao Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 Blah, znam da nema poente pitati ovde ali 'ajde - pokusavam da provalim neko jelo koje inace jedem u Makao-u. Postoji nesto slicno svud po netu, radi se o piletini pohovanoj u mesavini belanaca i brasna (tj gustina od skroba krompira i kukuruza valjda). E sad u restoranu piletina ima na sebi tonu tog 'neceg' ali je vrlo pufnasto, ne kao testo. Kad napravim redju mesavinu ona spadne s mesa pri przenju a kad ne spada izgleda kao hleb. Kazu da je fora drzati prvo meso u tome neko vreme (cak i preko noci) ali ne znam da li je to bas fora koja ucini da smesa ne spada s mesa ( ). Any suggestions? 1
feyd Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 fora je prvo ulupati cvrst sneg od belanaca, pa posle oprezno dodavati zumanca i brasno/skrob (ja u smesu dolivam i crno pivo, odlicna kombinacija za ribu). naravno, da bi se orli zadrzao na mesu, meso mora biti suvo (prebrises paparinom ili platnenom salvetom) i masnoca/ulje vrelo. ako se ITF u postupku skine na golo i pocne da se prikrada zeleci jedan mali seks s nogu, stvar je mnogo bolja. 3 2
feyd Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 moguce... a i umakanje postaje mnogo jednostavnije. dizvines. 2 2
MissionVao Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 (edited) @feyd: izuzev zumanaca (u ovom receptu ih nema) to skroz zvuci kao ta fora! nit mi je palo na pamet da prebrisem meso niti da dodatno upufnastim belanca posto su posle nekog vremena klonula hvala! Edited April 13, 2010 by MissionVao 1
Генеральный Posted April 13, 2010 Report Posted April 13, 2010 а бекдор ИТФ, имал га у ригиналном рецопису?
Recommended Posts