Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Svuda se pominje da je u pitanju mladi sir (vrlo mlad), otkud ti to za punomasni? :confused:

Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo...

Ili cekati sledece Dane piva. :haha:

Just to make sure - mislite na Karlovacke dane piva? :D Vidim ima ih vise a totalni sam amater kad su u pitanju takve manifestacije :wub:

Odavno hocu da odem negde gde se mesaju dobra klopa i pivo a Minhen je daleko.

Edited by MissionVao
Posted

Just to make sure - mislite na Karlovacke dane piva? :D

Ne, mislimo na jedine prave koji se odrzavaju vec vise od 20 godina - zrenjaninske Dane Piva. :D:da:

Posted

Inace ima nesto slicno sto se zove cicvara - pravi se od brasna i kajmaka. Probala jedan zalogaj, popila litar vode, nije mi se dopalo...

Prava, domaća cicvara (dakle, ne splačine koje pod tim imenom poslužuju u većini "tradicionalnih" restorana) sa kisjelim mlijekom je meni savršen doručak... Jeste jako, ali 'ebeš ti jelo koje nema 3000 kcal po zalogaju. :haha:

Prijedlog? Napravi poparu. :mrgreen:

• Upvote 1
Posted

У цицвари има јаја и зато је безвезе. Само аутентични четнички качамак - бело кукурузно, пар кашика старијег кајмака, кришка младог сира и сланиница исецкана на ситне коцкице и лепо испржена (којом се качамак на крају прелије) Кисело млеко искључиво и то је то.

Овај белмуж нисам јео, али ми је некако сулудо да се ставља толико сира. Но, у укус не сумњам.

Guest HEFEST
Posted

Prava, domaća cicvara (dakle, ne splačine koje pod tim imenom poslužuju u većini "tradicionalnih" restorana) sa kisjelim mlijekom je meni savršen doručak... Jeste jako, ali 'ebeš ti jelo koje nema 3000 kcal po zalogaju. :haha:

Popara je zakon ako metnes i malo mladog sira pa sve pomesas.

Da li je neko od vas probao kombinaciju dzem(najbolje od kajsije) i pavlaka. Dobija se mnogo jak ukus. Moj predlog za osvezavajuci dorucak. Lepse je bez margarina.

Posted

Popara. :wub: Ja je stalno pravim, ali sa pavlakom i mlekom. Znam da ima jos jedna vrsta popare, pravila mi jedna baka pre 100 godina pa sad ne mogu ni ukusa da se setim. :/

Da li je neko od vas probao kombinaciju dzem(najbolje od kajsije) i pavlaka. Dobija se mnogo jak ukus. Moj predlog za osvezavajuci dorucak. Lepse je bez margarina.

Ih, ne zelim ni da probam. :mrtav: Moja sestra jede hleba, pavlake i meda. :puke:

Guest HEFEST
Posted

Vidis med jos nisam probao.

Za dzem ti ja garantujem da se neces pokajati ako probas. Svi kada cuju za takvu kombinaciju pomisle kako jedes slatko i kiselo, li zaboravljaju da je pavlaka ipak slatka i da se odlicno slaze uz dzem. U stvari stvori se poseban ukus koji ne lici ni na dzem ni na pavlaku nego nastane nesto trece.

To je meni moja baka jednom predlozila i od tada evo 24 godine to obozavam.

Posted

У цицвари има јаја и зато је безвезе. Само аутентични четнички качамак - бело кукурузно, пар кашика старијег кајмака, кришка младог сира и сланиница исецкана на ситне коцкице и лепо испржена (којом се качамак на крају прелије) Кисело млеко искључиво и то је то.

eto zasto su cetnici izgubili rat :haha:

Posted

Svuda se pominje da je u pitanju mladi sir (vrlo mlad), otkud ti to za punomasni? :confused:

Jes' mlad sir, ali najboljši ukus sam iskusio sa onim svrljiškim, koji jeste mlad, u kriškama, ali nije onaj klasičan isposnički mlad sirac, koji nema masnoće i ukusa, a na koji se najčešće nalazi u beogradskom pašaluku kad se pomene mladi sir... fora je da se taj sir istopi i u njega se dodaje belog kukuruznog brašna (može da se kombinuje kukuruzno i pšenično, provereno) dok se masa posepeno ne zgusne (ne previše), a da je belmuž gotov će vam reći masnoća koja će se zlaćano razbaškariti po tiganju... Dakle, ne mora nešto nenormalno sira, uzmete koju krišku, ukupno do oko pola kg (može i manje), i trebaće vam oko šake-dve brašna i tiganj i to je to. Odličnost zagarantovana, osim ako niste siromrsci...

E da, nema veze sa cicvarom. Ukus je poseban.

Posted

kusao sam srneci paprikas za rucak...nije losa stvar...samo ne znam gde mozete naci srnetinu,kako se pravi i kako da vam docaram ukus...u principu sve vitalno za spravjanje obroka...izgleda da sam dosao da vam prvim zazubice...bas sam bezobrazan...

da ne bude zabune...moj deda je pronasao srnetinu...radi do penzije u firmi koja ima svoja lovista..i jelte,logicno da imaju...

Posted

Blah, znam da nema poente pitati ovde ali 'ajde - pokusavam da provalim neko jelo koje inace jedem u Makao-u. Postoji nesto slicno svud po netu, radi se o piletini pohovanoj u mesavini belanaca i brasna (tj gustina od skroba krompira i kukuruza valjda). E sad u restoranu piletina ima na sebi tonu tog 'neceg' ali je vrlo pufnasto, ne kao testo. Kad napravim redju mesavinu ona spadne s mesa pri przenju a kad ne spada izgleda kao hleb. Kazu da je fora drzati prvo meso u tome neko vreme (cak i preko noci) ali ne znam da li je to bas fora koja ucini da smesa ne spada s mesa ( :D ). Any suggestions?

• Downvote 1
Posted

fora je prvo ulupati cvrst sneg od belanaca, pa posle oprezno dodavati zumanca i brasno/skrob (ja u smesu dolivam i crno pivo, odlicna kombinacija za ribu).

naravno, da bi se orli zadrzao na mesu, meso mora biti suvo (prebrises paparinom ili platnenom salvetom) i masnoca/ulje vrelo.

ako se ITF u postupku skine na golo i pocne da se prikrada zeleci jedan mali seks s nogu, stvar je mnogo bolja.

• Upvote 3
  • Downvote 2
Posted (edited)

@feyd: izuzev zumanaca (u ovom receptu ih nema) to skroz zvuci kao ta fora! :D nit mi je palo na pamet da prebrisem meso niti da dodatno upufnastim belanca posto su posle nekog vremena klonula :D hvala!

Edited by MissionVao
  • Downvote 1
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...