Jump to content

Kuvanje

krezavy

Recommended Posts

Nije to gulaš, to je bio pasulj.

Evo, Elfvog gulaša: :haha:

dscn0335z.jpg

Sutra pravimo pileći paprikaš, ali ovoga puta neću sam, obzirom da nisam nikad pravio to.

Jebote!!! Znaš da sam predosećala da nešto bariš, triput sam ti bila u gradu u poslednjih 7 dana al sve na juriš.

to nije kult...one najjeftinije su prava stvar!nemaju cak ni otvarac na njima...moras se napatis k'o partizani na neretvi dok ne otvoris...

:rockdevil:

Hahah... da... uvek se smorim kad kupim neku takvu sardinu a nisam pogledao da li ima otvarač. :haha:

A onda pomislim... ko ga jebe... otvarači su za pičkice. :da::haha:

nervira me kad pocnu da vade one mikroskopske kosti iz riba..jedi to sve i cuti..sta bi da si ucesnik bitke za ranjenike na Nertvi?ili ne daj boze proboja na Sutjesci..

Jbt, zar neko uopšte vadi te koščice iz sardina? :confused:

Lakše naći iglu, nego to čeprkati.

Ja ne bih sardinu uopšte jeo da mi to smeta.

daklem:

1 glavica zelene salate (butterhead)

1 paradajz

0,5 glavice crnog luka

1 konzerva tujnevine

3-4 kriske hleba

maslinovo ulje, limunov sok, so, beli luk u prahu

zelenu salatu oprati, razdvojiti listove i svaki list iscepati/iseci na komade pridogne za jelo i ne-krokodilima. crni luk iseckati, kao i paradajz, na kockice. zelenu salatu, paradajz i luk staviti u ciniju, malo posoliti i ostaviti malo da iskulira.

hleb iseci na kocke, poprskati maslinovim uljem, malcice posoliti i zaciniti belim lukom u prahu (alternativno: sitno seckan beli luk pomesati sa maslinovim uljem, i time zaciniti kockice hleba). zacinjene kockice hleba rasporediti po tepsiji i peci u rerni (250C) 10-ak minuta, da hleb bude hrskav a rubovi kockica pocnu da tamne.

u medjuvremenu, dodati tunjevinu u mesavinu salate, paradajza i crnog luka, zaciniti maslinovim uljem i limunovim sokom.

servirati na tanjir, preliti (tko voli) sa malo majoneza/jogurta, prebaciti nekoliko kockica hleba preko, i eventualno malo parmezana.

not bad at all akshually, posebno kad je dan ovako sparan.

Da ne čitam celu temu, moraću da smaram :bigblue:

Ima li nekog brzog kolača ili nečega što se klasifikuje kao poslastica, ali da ne zahteva previše stručnosti? :haha:

Tj. nešto što ja mogu da spremim sebi... :cool:

Čitala sam ono sa slatkom pavlakom i jafom, ali ja ne ljubim tu pavlaku nešto previše, niti šlag generalno, pa to ne može :mrtav:

• Downvote 1

puding.

Neće moći iz više razloga :bigblue:

a) puding ne volim

B) puding ne volim i

c) puding ne volim :bigblue:

Ne, ozbiljno me interesuju stvari koje se ne peku i ne uključuju puding, jer puding ima izgled i teksturu kao blob of fat, tako da... :mrtav:

Ali, ovde izgleda nema ljudi za normalan razgovor, bez obzira što je tema o kuvanju :haha:

• Upvote 1
  • Downvote 2

sameljes 500 gr keksa (petit beurre tip)

300 grama secera skuvas u cca pola litra vode, ubacis jedan margarin u vodu sa secerom kuvas dok se secer i margarin ne rastope, skines vodu s ringle (nema potrebe dalje kuvati)

ubacis mleven keks

dobro promesas varjacom

dodas:

1 - kakao/rastopljenu cokoladu

2 - rum + suvo grozdje

3 - sta god drugo hoces

ostavis smesu da se ohladi

kad je smesa hladna, oblikuje kuglice, koje uvaljas u kokosovo brasno, mlevene orahe, lesnike, mleven keks..... sta god ti padne na pamet.

@ spellbitch: kupi smisao za humor, also, bitch.

Edited by feyd
  • Upvote 2
  • Downvote 2

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...