Jump to content

Recommended Posts

Posted

Sta se vredjas odmah?

Ako mislis da te jebem u mozak gresis, samo sam htela da znam sta fali starom nacinu. Cisto sumnjam da je neko to probao da spremi u mikrotalasnoj, ali mozda gresim, srecna ti potraga za nacinom pripreme.

Posted

ne ti bre,ovi bolidi na prethodnoj strani..........

ne fali nista starom nacinu,samo sam cuo da moze i u mikrotalasnoj pa me zanima kako,posto kapiram da je brze. ovo traje dok se zagreju ringla i tiganj.

Guest Administrator
Posted

Night blood ovaj sa avatarom prska na tvoje lice. A sad na moje jer sam ja ispod. Degutantno.

Ja pravio krem supipu od pecuraka.Slike kacim danas.

Guest Administrator
Posted

A šta je supipa? :mrgreen:

Supica man , one stupid mistake. :D

Guest Administrator
Posted

Nemoj da ides offtopic , Nightblood ce se naljutiti :)

Posted

Pravila punjene paprike bez mesa sa ne bas standardnim sastojcima, lajk.

PUNJENE PAPRIKE BEZ MESA

iliti urbano receno "vegetarijanske" punjene paprike

- sochivo

- crveni i obicni luk

- integralni pirinac

- kisele jabuke

- sargarepa

- paradajz

- krompir

- domaci ajvar

- domaci sok od paradajza

- babure i crvene paprike

- suncokretovo ulje uz dodatak maslinovog

- morska so, sareni biber, persun, bosiljak, suvo mesano povrce

Dobro skuvati socivo i int pirinac i ocediti. Potom proprziti kratko na ulju, zatim odvojiti u vecu vanglu.

Nezavisno od toga dobro proprziti sitno seckanu crvenu papriku i luk.

Pred kraj przenja dodati rendanu jabuku i sargarepu, zatim sve zajedno dodati u vanglu.

Skuvati krompir, ocediti, izmesati da bude pire i dodati u vanglu.

Zaciniti sve u vangli i dodati po ukusu (domaci) ajvar.

Napuniti paprike, zaliti pola vodom pola sokom od paradajza.

U to dodati suvo mesano povrce i persun i paprike poklopiti kolutovima paradajza.

Kuvati....

Po zelji, umutiti jedno jaje i ekstra kiselo mleko ili pavlaku sa suvim pesunom i bosiljkom, sareni biber dodati po ukusu i so.

Dodati na kraju kuvanja preko paprika.

Posted

Sta znam, ja to onako, proprzim jedno pa istresem u vanglu, dodam ulja pa drugo. Kad imas teflonski tiganj ne lepi se i moze tako :D

Posted (edited)

Lepo, ali je ipak previse vegetarijanski :haha: Koliko ti je vremena trebalo za to? Postajem previse lenj.

Moj recept - za 1kg paprika:

-100g pirinca

-2 glavice crnog luka

-400g mlevenog mesa

-1 sargarepa

-paradajz sok

-zacini

-nesto za zatvaranje paprika - najpopularniji su paradajz i krompir, mada sam probao i sa krastavcima, i nije ispalo lose

Prziti luk, sargarepu i mleveno meso, a zatim dodati skuvani pirinac. Dodati mlevenu papriku i ostale zacine - so, biber i razne trave (persun, timijan, origano i sve sto vole mladi). Napuniti paprike, zatvoriti ih i redjati u malo dublju tepsiju/vatrostalnu posudu. Preliti paprike paradajz sokom, prekriti alu folijom i peci u rerni na oko 220 stepeni nekih sat i po vremena.

Sluziti ih nakon projare i ajvara, uz prebranac i kuvanu rakiju. Nakon toga posluziti goste kolacima i jos jednom turom rakije. Ubediti nekog da opere sudove i premoreni lezite u krevet, a sutradan zakasnite na posao.

Prijatno!

Edited by Dead Man Drinking
Posted

@ Feyd

Odlicno :D

onda moz da dodash u recept i seckane bademe i mlevene orahe ;)

@ Dead

trebalo mi je poluvreme tekme Partizana xD

Posted

a props punjenih paprika - ja ih spremam slično kao Dead Man, s tim da nijedan od sastojaka ne kuvam/disntam/pržim pre nego što ih udenem u paprike. efficiancy.

• 2 weeks later...
Posted

mmmmm krilca marinirana sa sircetom, braon shecerom, belim lukom, tabaskom i dobrim raspolozhenjem. peci na papiru za pechenje da pleh neujebe raspolozhenje

• Upvote 1
Posted

Mali doprinos...

Piletina u kariju sa medom...

Pomesas soja sos, kari, ulje, med sa zacinima po volji (ja stavljam soli, bosiljak, ruzmarin, majcina dusica) to dobro umutis i ostavis da se sjedini a onda uzmes pilece filete i uvaljas u tu smesu i przis dok se fileti ne karamelizuju...

Mmmm... mnogo dobro.

Ako nekome treba recept za brownies-e, neka pise, pravim ih na zilion jedan nacin :haha:

Posted

KAO CUFTE

- sojine ljuspice

- crveni luk

- praziluk

- patlidzan

- (opciono spanac)

- (seckani badem ili mleveni orah)

- 1 veca slatka jabuka

- 2 jajeta

- griz

- aleva paprika, bosiljak, curry, ulje, sareni biber, majcina dusica

Staviti ljuspice da se kuvaju.

Sto sitnije iseci povrce i jabuku i proprziti u ulju.

Ocediti ljspice, u cediljku dodati proprzene sastojke, ostaviti 10ak minuta da se lepo ocedi.

U manju posudu umutiti dva jajeta i zaciniti.

U vanglu presuti iscedjeno i dodati jaja, zamesiti i dodavati griz dok ne postigne zeljenu gustinu za cjufte.

Formirati cjufte i proprziti.

Alternativno:

Staviti smesu u mikrotalasnu ili rernu, bez dodavanja griza, na kraju posuti sa umucenom pavlakom i jajetom, bosiljkom.

Posted

E, to mi zvuči super, a i slično sam pravila (samo bez jaja i koristila sam sojinu pavlaku za kuvanje :D) Hvaaaala! Ja imam milion mb recepata, ako neko bude želio, neka posjeti ovaj link: klik Jedan od boljih sajtova za makrobiotičare početnike.

• Upvote 1
Posted

Evo danasnji rucak :wub: dobije se puna serpa, negde oko 1.5L

ja u sve trpam ovsene pahuljice jer ne volim hleb, tako da kontam da cu za neko vreme poceti da spravljam neke matriks splacine koje ce imati sve sto treba unutra a izgledace... well, ko splacine xD

RANDOM CORBA

- spanac

- slatka jabuka

- saka suvog grozdja

- saka brusnice

- par suvih sljiva

- kukuruz

- mesavina suvog povrca za supu

- 4 jajeta

- 1/2 pavlake

- solja mleka

- tamni soja sos

- jedna posna supa u kesici ili dve kasicice morske soli i saka rezanaca

- persun, bosiljak, curry, majcina dusica, beli luk

Dinstati spanac, izvaditi i iseci na sitno. Iseci jabuku na sitno i proprziti blago u vecoj serpi (1.5l), dodati spanac i solju mleka. 10ak min kasnije dodati 3/4 vode, kukuruz, suvo grozdje, brusnicu i suve sljive.

Kad prokljuca dodati suspu iz kesice (ili ekvivalent), razbiti 4 jajeta unutra, ne meshati da jaja ostanu komapktna.

U posudu umutiti pavlaku, malo mleka, soja sos, zacine, beli luk.

Dodati i skinuti sa vatre.

Ne treba preterivati sa currijem i belim lukom.

Posted (edited)

A šta će ti toliko jaja? Ok je jedno, eventualno dva, ali četiri? Ako uopšte recimo pravim palačinke sa jajima, dodam jedno, a bude palačinki za min. 3 osobe (btw, kad smo kod toga, pola banane može da zamijeni jaje ili da se par sati prije pravljenja smjese (još bolje preko noći) ubace 2 kašike lana u malo vode)

Inače, sve ostalo zvuči baš onako... istočnjački :da:

Edited by Kokopelli
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...