Jump to content

Kuvanje

krezavy

Recommended Posts

Pecurke sa susamom

- ulje

- sirov susam

- kafena kasicica putera ("sve je bolje s puterom" Julia Child TM :haha:)

- kim

- sampinjoni, bukovace

- praziluk

- malo pecenog neslanog kikirikija

- sareni biber, so, soja sos

U toplo ulje sipati 2-3 supene kasike susama, kim i kk putera. Kad susam porumeni, dodati sitno seckani praziluk. Par minuta kasnije dodati pecurke seckane na zilijen.

Dodati soja sos i pola case vode. Kuvati dok voda ne ispari.

Izdrobiti kikiriki i umeshati.

Servirati uz kuvani int pirinac.

:rockdevil:

Juče, bez 'leba:

- praziluk izdinstati, pa dodati na to

- 3 manja krompira isečena na kockice

- 1 veću šargarepu takođe iseckanu

- 1 peršun ili paškanat isto, da;

- naliti vode i ostaviti da se kuva. Meanwhile, u drugoj šerpi:

- odvojeno na malo ulja dinstati bukovaču, 250gr

- pola cveta brokolija bućnuti u kuvanjac kad je već krompir skoro gotov

- dodati gotove bukovače na kraju

- naliti vode do pune šerpe i sačekati do ključa

- so, biber...

- razmazati pavlaku po dnu dubokog tanjira i sipati čorbuljak

- :mhihi:

Napomena: sprema se po principu 'šta nađeš u frižideru'

• Upvote 1

Evo jedan recept za picu, jednostavan, a efektan... Ja doduše testo pravim mrvicu drugojačije i ostavljam duže da odmara, ali ovo je lakše i efikasnije... Dodaću samo da nije zgoreg dodati u smesu za testo izdrobljene 2 tablete vitamina C od 500mg, ili kašičicu limuntusa - daje nijansu pufnastosti. =)

Što se principa šta-nađeš-u-fridžu tiče, jadno mi kuvanje od jogurta, sira, kačkavalja, mleka, limuna i grejpa. Ipak, tu je domaća šunka i srpska kobaja, za pričest (pričesto se jede). A bukovaču i brokoli ne bih um'o ni u enciklopediji da nađem... =)

• Upvote 1

@B@K@: najjace su stvari 'sta ima u kuci' ali sa tr00 sastojcima :rockdevil: Ili prosto spagete sa dinstanim lukom i topljenom zdenkom (moze i paradajz ako se nadje) :da:

Nego imam jedno pitanje za one koji se razumeju u testa - hocu da iskopiram nesto sto sam jela i analizirala sto puta ali nemam pojma sta je. Izgleda kompaktno kao da je samo od vode i brasna ali kada se pokida ispadne da je blago raslojeno. Pa me onda kopka koji sastojak brasnu i vodi daje taj efekat? Znam da nije ulje, mozda malo kvasca?

Pohovano pivo? :D Mislis pomesas pivo i jaja pa u tome pohujes?

Mnjam, jede mi se kornfleks belo meso. Nikako da mi otkriju da li cekaju da se malo razmeksa u jajima ( :haha: ) ili odmah bacaju u tiganj.

Ako vas zanima skinite Antony Bourdain - No Reservations seriju (ili makar epizode o gradovima koji vas zanimaju), covek krka najlepse stvari known to man. Kul je pred neko putovanje, radi informisanja.

Recimo przenu prasecu kozicu (chicharones?) ali se sprema drugacije nego kod nas - prvo se skuva kratko u slanoj vodi pa se przi u ulju da bi se napufnastila :D U nekim receptima odmah stave u ulje, bez kuvanja. Po meni je to overkill kad vec ima dovoljno sala na njoj da se ispece sama sa sobom. Videla sam u mesari na Djermu da prodaju samo kozu, moram da kupim :puke::rockdevil:

Edited by MissionVao

a tako. mislim da ne moze biti hrskav samo od przenja i ako je bio namocen u nesto tako da je verovatno bio samo zalepljen za poh.

edit: smorock ulete

edit2: al kontam da je korisno da malo izlupas flejks pre nego sto uvaljas da se bolje zalepi

Edited by Нормалан и Природан

• 2 weeks later...

nisam neki kulinar,pa mogu samo jednostavna jela da spremim...sem paprikasa i riblje corbe,to znam dobro da pravim...elem,htedoh reci da onaj kupovni sos za spagete nije los,mislim na onaj u kesici sto morate sami kuci napraviti...a dobra je fora tunjevina i malo kecapa sa origanom i spagete...vidim da ima i neka tegla gotovog sosa za spagete,moracu da probam...inace,nisam bio neki ljubitelj spageta do pre 2-3 godine,al ne jedem hleb uopste,pa se umesto hleba 1-2 nedeljno se pocastim spagetama...sada su ok...corbice sa povrcem su super stvar...nesto sam ovih par meseci u procesu ucenja da kuvam,zanimljivo mi je,lepo je pojesti ono sto sam spremis(jos bolje kada baba spremi)...izgleda da mi je proradio materinski instinkt... :haha:

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...