Zen Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Mož se udaš na yumetalu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footog Qpoos Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 htela sam da napisem da sama razvlacim kore,ali sam onda pomislila da mi necete verovati pa sam odustala oda si definitivno iz bosne...ili poreklom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf child Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 nisam,samo sam imala nekoga ko je mnogo voleo pite pa sam naucila sve i svasta da pravim kuvanje iz ljubavi Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night's Blood Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Moja mama razvlaci kore a Sremica je, i svi njeni su Sremci. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footog Qpoos Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 jedna baba mi bosanka...ona pravi neverovatne krompiruse...to razvuce po astalu,a tanko testo,providi se...onda rola u pleh ,pravi oblik puza...inace,retkost je da sada jos neko razvlaci kore/testo...mislim na kucne radinosti... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf child Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 pa retkost je zato sto se ili nema vremena,ili ih mrzi...ali razlika u ukusu kupovnog i domace pravljenog testa je enormna Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footog Qpoos Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 kada se pogleda,uglavnom sve domace je bolje od kupovnog...i verovatno zdravije...one kupovne kore k'o da su polivali benzinom... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf child Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 kao krpu da zvaces Link to comment Share on other sites More sharing options...
Footog Qpoos Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 kada se ispece mozes se poseci na onaj gornji sloj pite,ko zileti... inace,pravio sam danas domaci sladoled...ono nije ni za kurac,one instant varijanta...vise bi mi se isplatilo da sam blato zaledio....ima ukus peska... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Wolf child Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 sto se tice sladoleda,znam ja jedan cool,zdrav,i jeftin recept narezes 3,4 banane na kolutove,stavis na tanjir i u zamrzivac na 20ak min.da budu skroz zaledjene...stavis ih u blender ili sokovnik,dodas 1dcl mleka,i samo na kratko smutis.i eto ti uzivancija ni meni nije zvucalo ukusno,dok nisam probala Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 I samo suneš u modlu utakneš čačkalicu-dve i dobiješ Što se razvlačenja testa tiče, i moja baka je to redovno radila, kao i većina starijih žena po Banatu, jedino što krompiruše i zeljanice nisu bile često na meniju, već pre svega gibanice, ludajnice, pite sa makom, orasima, višnjama, jabukama, pa i pečurkama i mesom... Nedostaju mi te domaće bakine pite... :sigh: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavic_Blood Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Ma strudle su majka, pogotovo sa makom. Jedem ja i pite, ali strudle bih jeo svaki dan, jos kad odem na strudlijadu u selu, ne znam gde bijem. 2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Maločas pojedoh 4 komata. A u kom selu je ta štrudlijada? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavic_Blood Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 U Dolovu, za seosku slavu letnjeg svetog nikolu i za Ivanjske dane ima koliko ja znam. To je praznik za sva cula. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 "Ko od noža nije bolov'o, nek' dođe u Dolovo" Dobro me podseti, znao sam da je negde u okolini, ali nisam mogao da se setim. Doćiću, uspem li ove godine, da razvijam 6. čulo. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Walking Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 "Ko od noža nije bolov'o, nek' dođe u Dolovo" Haha A realno, za te seoske slave neko se uvek pobije. Bar je tako kod nas bilo... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavic_Blood Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Pa kad dolazis, ponesi i ti noz, ali da seces strudle. Link to comment Share on other sites More sharing options...
B@K@ Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Ne nož, nego brisu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Slavic_Blood Posted July 24, 2011 Report Share Posted July 24, 2011 Pa na brisu sam i mislio. Danas u selu Zlatan kotlic, kuvanje riblje corbe. Trebao sam da prijavim ekipu, malo zajebancije, kuvanja i cirke. Sledece godine, moram da se prijavim, ko zna mozda mi se i posreci, pa uzmem neki pehar. Link to comment Share on other sites More sharing options...
sale 3sm Larry Flynt Posted August 1, 2011 Report Share Posted August 1, 2011 Saletova kujna-Gibanicki overdouz Gibanica ili pita guzvara pasteta patelina par kolutova pecenice mini paradajz ili obican paradajz jogurt preko parceta pite namazati pastetu,ili naneti uz svaki zalogaj,gricnuti malo pecenice,uzeti posoljeni paradajzic,pa gutalj jogurta....vrlo bitan redosled hasanja zbog ukusa. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zen Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Ma strudle su majka, pogotovo sa makom. Jedem ja i pite, ali strudle bih jeo svaki dan, jos kad odem na strudlijadu u selu, ne znam gde bijem. ove su bas po mom ukusu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dead Man Drinking Posted August 5, 2011 Report Share Posted August 5, 2011 Нови Сад! Знао сам! Два дана зајебавам људе који живе у Новом Саду и сад морам тамо због штрудле. Нећу се смирити док не нађем најбољу. Може бити само једна! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Господин Граул Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Ovo moram da spremim.. 1 Link to comment Share on other sites More sharing options...
kuruz Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Малопре сам сазнао да постоје људи који не знају шта је сатараш, која је разлика између истог и ђувеча, да неки људи једу сатараш без меса, да га неки праве са млевеним месом, да су поховане тиквице тешка храна... Неверица. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted August 21, 2011 Report Share Posted August 21, 2011 Hahahah, i ja htedoh da pitam ovdašnju ekipu za njihove verzije. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts