Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Da, kiflice su pale kao ideja prekjuce oko 4 ujutro :rockdevil: Gibanica je za sad epic. Trik je da ne pratite pravila vec da napravite onako kako mislite da treba, being a gibanica connoisseur yourself :haha: Kakve babe kakvi bakraci.

Edited by MissionVao
Posted (edited)

jel vi zene dobijete u odredjenom dobu zivota neki poriv za kuvanjem?ne kazem nista lose,to je dobro...posebno za nas suprotnog spola...

Malo se mnogo mistifikuje to kuvanje ovde kao neka specijalna aktivnost. Pa brate, mora da se jede!

Piletina na baskijski način

Potrebno je:

500 g odkošćene piletine

2 žute paprike

2 crvene paprike

400 g paradajza pelata

2 glavice crnog luka

2 čena belog luka

100 g pršute

100 ml crnog vina

šolja začinjenog brašna (belo, kukuruzno, suvi začin)

palenta

ulje

so

biber

aleva i tucana ljuta paprika

Priprema:

Piletinu (i crno i belo meso) iseći na kockice oko 1 do 1,5 cm. Uvaljati u začinjeno brašno pa pržiti u dubokom ulju dok ne dobiju zlatnu boju. Skloniti na papir da upije masnoću.

U dubljem sudu propržiti crni luk, beli luk i papriku seckanu na rezance. Nakon 3 do 4 minuta dodati alevu papriku, iseckanu pršutu i vratiti piletinu.

Promešati, pa dodati paradajz pelat, 100 ml vode i 100 ml crnog vina. Začiniti solju, biberom, kašičicom ljute paprike i/ili začinima po želji. Smanjiti vatru, pa ostaviti da se krčka oko 40 tak minuta dok se sos ne zgusne.

Garnirung: U poluduboku sos činiju staviti šaku na kockice iseckane prohlađene palente, pa preliti skuvanim sosom. Garnirati kockicama feta sira ili kolutićima masline. copy/paste :redface:

Edited by temper
  • Upvote 1
Posted

Ne, ali dobijamo poriv da to podelimo sa Yumetalom :da:

podeli ti finalni produkt,jebes postove...da se to mezeti...

Malo se mnogo mistifikuje to kuvanje ovde kao neka specijalna aktivnost. Pa brate, mora da se jede!

ja sam samo pitao da li u odredjenom dobu dobijate poriv,da li vam se upali lampica i sve pocinjete da kuvate...mos se jede i pasteta...

Posted

ja sam samo pitao da li u odredjenom dobu dobijate poriv,da li vam se upali lampica i sve pocinjete da kuvate...mos se jede i pasteta...

Jok, kuvamo u tajnosti da se ne provali da umemo (jer bi onda trazili finalni produkt). Ko i sa peglanjem. Sine, umes kosulju? Ko jel ja? Ma neee :haha:

Posted (edited)

kako ono ide...kurva u krevetu,dama na ulici i ima nesto i za kujnu...verovatno da zna da kuva,al je slikovitije pojasnjeno...

basta je bitna...nista lepse od domaceg paradajza koji sam gajis...

Edited by Trne-svetska mega faca
Posted

Ne znam koliko likova otkida na dobra riba + kuvarica al dobar lik + kuvar = great success :rockdevil:

Kada lik odbije sendvič nakon jebanja, znaj da je gej.

Posted (edited)

Zato se sve čisti za vrijeme kuvanja :da: A suđe samo ćušneš u mašinu (ili ga pere onaj koji nije kuvao :D).

Edited by Kokopelli
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...