Јарослав Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 Соја сос уз све иде Ја га често уместо соли користим. Иначе, данас сам први пут правио гулаш. Са јунетином. Сви у кући се одушевили.
Јарослав Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 Их, још одавно. Знам да кувам кафу (одговорно тврдим - најбоља турска коју сте икада пробали), знам да спремам храну, знам да поправљам по кући... Али нема праве! Тј, има, али она оде.
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 Uh sto mi ispalo sada,ceo zivot sam hteo da napravim sarma pitu!! Dakle prodinstati kupus u jednoj serpi i meso i pirinac u drugoj(manje),i onda redjati pitu jedan red kupus jedan red meso i tako dva pakovanja kore posto kupus pusti malo vodu pa se natopi savrshenstvo ispalo!!!!
jelchica Posted September 29, 2011 Report Posted September 29, 2011 U je.. Al' se zaletela tema. Ček da pokušam da doprinesem. Upravo njupam pohovane tikvice :drool: ali nedavno sam otkrila da se mogu na brzaka a fino spremiti tako što se bez ljuštenja iseku na kolutove debljine oko pola cm ili malko jače i onda na kockice recimo 1,5 cm X 1,5 cm i samo kratko isprže na ulju da odmeknu, posole po želji. Prilog odličnog ukusa!
MissionVao Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Sto bi pravio kockice iz kolutova kad mozes da seces uzduz u startu? Meni su isto do jaja al ne volim sto puste puno vode pa se dave sto godina.
jelchica Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Pa možeš ti odmah uzduž, ali ako sečeš popreko ravnomerno ćeš raspodeliti deo sa semenkama koji ima tendenciju da se razmlohavi u pripremi, a ako bi sekla uzduž imaćeš nekoliko središnjih šnita koje su sama srž i semenke. 1
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Jebale vas tikvice ,patlidzani i koprive dajte nesto konkretno
Footog Qpoos Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 trebao sam da idem tamo..,morao sam da ucim,jebo me pas...imao za dz prevoz,smestaj...banja... inace,ta radinost pecenja na raznju puno kosta,jebes to,bolje kotlic i rostilj...mislim,dobro je ako ti ne finansiras i kolac...
Јарослав Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Јебем ли га где је ово. Само сам гуглао "во на ражњу" Може котлић, али за те паре које оду на котлић боље пар гајби да се узме, неки ћевапи, и то је то.
Footog Qpoos Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 to ti je zupska berba u aleksandrovcu...bilo prosli vikend...bazen vina,pa tece kroz neku fontanu,sve za dz... kotlic ispadne najeftiniji,mos gajbu uzeti,jedva...
Јарослав Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 До јаја. Мораће то да се посети. Само, који Александровац? Пожаревачки?
STARSHOOTER_SUPREME Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Brate samo je jedan aleksandrovac poznatiji kao Zhupa josh od cara dushana,kod Krusevca,ja bio josh me boli glava 1
Footog Qpoos Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 ja sam trebao da idem u brus,tako da je tu negde kod kopaonika severnije...za taj pozarevacki nisam ni cuo...
Јарослав Posted September 30, 2011 Report Posted September 30, 2011 Ма тај Пожаревачки је нека селендра, никад грђа. Али имају лепо језеро. Тај ми први пао на памет
MissionVao Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 @Jelcica: A, kapiram, samo me je bunilo posto ne jedem tikvice s velikim semenkama (kao ni boraniju i krastavac), nekako mi je gadno Jbt 2 nedelje 3 rostilja + svaki dan kod Mare na pljeskavicu. A ljudi kazu da posle par dana dosadi Jel kuvate ajvar i dzem?
Јарослав Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 Ја ајвар већ скувао. И сада жалим што га нисам заљутио
Footog Qpoos Posted October 3, 2011 Report Posted October 3, 2011 (edited) ja vec izjeo prve tegle,sadrzaj...baba kada provali,ubice me na spavanju...pojedem teglu,pa je stavim skroz nazad da se ne primeti...sve to stoji u spajzu... Edited October 3, 2011 by Trne-svetska mega faca
STARSHOOTER_SUPREME Posted October 4, 2011 Report Posted October 4, 2011 4 vrste ajvara 4 vrste dzema,krastavcici i 3 vrste kompota josh kupus u kace tamo za neki metar dana da ima za slave\m/
Butterfingers Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Paprikaš od šampinjona Danas spremao. Odlično, a jeftino.
MissionVao Posted October 8, 2011 Report Posted October 8, 2011 Jeste to je fantasticno, pogotovo uz pire Ako se neko bas bas lozi na sampinjone moze da proba da ih tek pri kraju doda u jelo, prethodno spremljene (samo na malo vode i soli posto brzo ispuste svoju vodu, gotovi su kad uvri). Imaju skroz drugaciji ukus nego na ulju. Recimo tako spremljeni, krupno seckani idu sjajno uz kiselu pavlaku kao snack kog mozes da pojedes tonu
Zen Posted October 9, 2011 Report Posted October 9, 2011 meni su sad hit razne musake sa sampinjonima onako se lepo ukuvaju u svemu tome mmmmmmm joj, ne pominji sampinjone s pavlakom, na samu pomisao vec se tovim
Recommended Posts