Jump to content

Recommended Posts

Posted

Come to the dark side - we have cookies. Čeka se Sisus za stručnu klasifikaciju. Recept i degustacija vazda dobrodošli.

Posted

Можда сада може да нам покаже ону која је оивичена.

Većina ovih su oivičene.

Posted

Lepo je. Sviđa mi se ovo gde ima vazduha među korama. Moj rođak je pekar i kaže da takvo testo treba da bude kao harmonika, a ne gletavo, kao što je inače po pekarama.

Elem, kad smo kod pečurki, pravile smo mama i ja kiflice; stavi se neko mesance, pečurke i kačkavalj, dobro ispadne.

Posted (edited)

@najtse blade...

kuvarice manje zbori da ti rucak ne zagori :haha: kako volim ovo da izustim,sve mi toplo oko srca...samo trazim priliku da kazem :haha:

Edited by Footog Qpoos
Posted

Došlo vreme za jedan od mojih omiljenih recepAta

Ide meso - svinja neka komadeška a p'čenje

Idu suve šljive, malo seckane, pokoja cela

Ide ljubičasti lukac, malo krupno sečen u kolutove (ispod mesa), malo sitno seckan za odozgo

Ide naravno i maslinovo ulje, lubrikanta nikad dosta

Ide u rernu poklopljeno neko vreme, da se izmešaju sokovi (da prostite), i onda ide malo otklopljeno da se zap'če.

Manje od tri.....

• Upvote 1
Posted (edited)

jednostavan kolač aka bread pudding

- vekna jučerašnjeg hleba, cepkana na komadiće (sa korom)

- 250 grama šećera

- 2 kesice vanilin šećera ili semenke iz 1 štapića, ili više, ko voli

- 150-200 grama kokosa

- 50 grama rastopljenog putera ili margarina

- 0,5 litra mleka (hladnog)

- 1-2 jaja

ukoliko se masa ne poveže dobro (komadići hleba ne smeju da budu suvi) dodati još mleka ili jaja

masu izmešati, rasporediti u tepsiju ili kalupe za muffins, peći na 180-190 stepeni oko 45 minuta (ako je bread pudding u jednom komadu, možda će mu trebati i do 1 sata). sa gornje strane bread puddinga treba da se stvori hrskava korica.

kad je puding gotov, preliti ga prelivom:

- 50 grama putera ili margarina rastopiti u šerpi, kuvati do ključanja

- 4-5 kašika šećera u prahu dodati u rastopljeni puter/margarin, kuvati zajedno uz stalno mešanje, paziti da šećer ne promeni boju

- dodati sok 1 narandže/2 mandarine ili čega agrumastog i kuvati nekoliko minuta dok preliv ne postane sirupast

izjedati se može i toplo i hladno.

Edited by feyd
  • Upvote 3
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...