Јарослав Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 sveža uz crni luk... Иначе, малопре се вратио из Ужица. Одговорно тврдим да не постоји лепша ствар од домаћег кајмака са Златибора.
Kokopelli Posted March 4, 2012 Report Posted March 4, 2012 Slažem se, imam babu i dedu na Zlatiboru pa znam (a da ne pričam kako pomenutog vazda u izobilju)
Јарослав Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Нисааааааам. Нисам стигао. Али следећи пут се исправља грешка. Не само што ћу тамо да једем, него ћу пар комада да спакујем и понесем.
Генеральный Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 убре Јаре, ово ти је ко да си реко ''био сам у куплерају, ал нисам стиго да јебем''
Јарослав Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 А знам, јбг. Али сам имао паметнијих ствари, тако да опраштам самом себи.
Hail Metal Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Иначе, малопре се вратио из Ужица. Одговорно тврдим да не постоји лепша ствар од домаћег кајмака са Златибора. Kuruz kaze da su najbolji mlecni proizvodi iz novosadske mlekare , sad ne znam ko je u pravu od vas dvojice . 1
рогозуб Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Kombinacija ovog recepta sa ovim + domaći kari sos (1 čaša kisele pavlake, 4-5 čepova maslinovog ulja, 0.5 dcl bijelog vina ili vode, supena kašika senfa, 1-2 kafene kašičice vinskog sirćeta, 1 kafena kašika šećera, malo soli, 2-3 kafene kašike karija, 1 kafena kašika kečapa, 1/4 kafene kašike kurkume, 1 supena kašika soka od jabuke) = zamrznuto povrcje iz maksija, pirinach, kupljeni kari sos. 3
Oak Posted March 5, 2012 Report Posted March 5, 2012 Žito koje je klijalo tri dana ima više proteina od toga. 8
Baal Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Evo da podelim ono što sam juče spremao, u pitanju je prokelj sa pavlakom i piletina u senfu. Za prokelj sa pavlakom, očistiti i oprati prokelj, u dubokom tiganju istopiti puter, staviti sitno naseckan crni luk i propržiti 5 minuta, nakon toga dodati prokelj, posoliti i pobiberiti, sipati vodu i ostaviti 15 minuta da se dinsta. Sa strane uzeti posudu u kojoj treba da se izgnječi beli luk i da se pomeša sa pavlakom. Prelije se prokelj u tiganju, malo promeša i skloni se sa ringle. Što se tiče piletine, isecka se na kockice, uvalja se u senf, dok se zagreje ringla i tiganj, staviti ulja i propržiti na najjačoj vatri dok ne požuti. Nakon toga sve lepo servirate i po ukusu staviti origano preko sosa prokelja i pavlake. Preukusno je, mada ja sam subjektivan jer prokelj obožavam.
MissionVao Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Mozda bih ga jela da nema ispod svakog lista blato/nesto mnogo gore. Ljudi obicno skidaju samo spoljasnje ali sam gega radi skidala sve i na recimo 30 brokolija 5 ih je bilo cisto u sredini.
Baal Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 (edited) Brokolija? Misliš, prokelja? Ovi što ja kupujem su čisti, poprilično sam pažljiv oko toga, skinem samo oko 3-4 lista. Edited March 16, 2012 by trenje
MissionVao Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Ma da, prokelj Dal si ikad proveravao sta je daje od 4. lista? Deluje savrseno cisto spolja ali najcesce ima djubre do srzi. Pitala sam neke ljude koji ga vole i rekli su da znaju za to i zato ne gledaju sta ima unutra
feyd Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 neki dan sam i ja pravila prokelj - opereš, posoliš, pobiberiš, pomešaš s malo maslinovog ulja i ispečeš u rerni (200 stepeni, 15-al minuta). odlična stvar. i cenim da prokelj manje "ispušta mirise" kada se peče u rerni nego kada se kuva.
Генеральный Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 (edited) Pitala sam neke ljude koji ga vole i rekli su da znaju za to i zato ne gledaju sta ima unutra то је једини и прави начин да себи не ускраћујеш задовољства када је реч о спремању хране и оралном сексу само отресеш крупно Edited March 16, 2012 by Генеральный 1
MissionVao Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Neki od nas posebno uzivaju kad znaju da je sve sigurno 100% apsolutno cisto
marcoman Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 ma blato je najmanji problem, mnogo gore je ono sto ne vidimo (cime je zalivano, prskano i sl.) zato i jeste najpametnije ne razmisljati, e sad, ako si bas preveliki esteta onda tu nema pomoci
Baal Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 Ma da, prokelj Dal si ikad proveravao sta je daje od 4. lista? Deluje savrseno cisto spolja ali najcesce ima djubre do srzi. Pitala sam neke ljude koji ga vole i rekli su da znaju za to i zato ne gledaju sta ima unutra Evo jesam Upravo uslikano
MissionVao Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 U svakom slucaju, meni su mahom uzasni a ne mogu svaki da raskupusam jer onda nije vise ni za sta.
Night Prowler Posted March 16, 2012 Report Posted March 16, 2012 http://www.youtube.com/watch?v=Ml6GGWqRlSA Pravio danas, super ispalo.
Helle Posted March 17, 2012 Report Posted March 17, 2012 Fino izgleda, i jedinstven recept.. e bas cu da probam da napravim sebi sutra za rucak.
soul wandering Posted March 17, 2012 Report Posted March 17, 2012 Odlicno je ovo, zvuci kao nesto sto bi se meni dopalo te takodje sutra se pravi 1 1
MissionVao Posted March 28, 2012 Report Posted March 28, 2012 Dodjavola vise sa mekanom slaninom, jel se jos nekome desava da dobije bele tufnice u fizideru? Jel okej da se to ukloni a onda da se pre jela termicki obradjuje? Citala sam neke forume o pravljenju slanine i svi kazu da je bela budj ok, zelenu treba ukloniti a crnu totalno baciti.
Recommended Posts