Jump to content

Tenis

marcoman

Recommended Posts

Pitajte i zapisujte slobodno . :pivopije:

Rofl. Imam ja par pitanja. Kako to da je ovo jedan od 9 ATP Masters 1000 (pojena) obaveznih turnira za sve nosioce? O-b-a-v-e-z-n-i-h. I za zene, isto-takodje. Ovo mu je 24 godina, a listu pobednika i finalista u muskoj i zenskoj konkurenciji na ovom nevaznom kikiriki turniru mozete videti u Wikipedijinom prilogu. A i ja sam kreten sto uopste postujem ovo, kapiram da se covek zajebava. Mislim, morao bi covek da bude kompletna lujka ako se ne zajebava :lol: .

Sljaka je odavno prestala da bude stvar prestiza i postala stvar (spanske) navike. Zato i postoje ukupno 3 jaca turnira na sljaci, kad sve sve uzme u obzir. Betonske podloge ne postoje odavno.

Edited by Kalifa nad kalifama

Rofl. Imam ja par pitanja. Kako to da je ovo jedan od 9 ATP Masters 1000 (pojena) obaveznih turnira za sve nosioce? O-b-a-v-e-z-n-i-h. I za zene, isto-takodje. Ovo mu je 24 godina,

Obaveznih za nastup , ali maksimalno zalaganje ucesnika nije obavezno , jednostavno ne moze neki , relativno mlad turnir , da se poredi sa Monte Karlom ili Rimom koji postoje od 1897 odnosno 1930 godine , mozda je za tebe i ovaj sugavi Sangaj neki turnir , meni je on kikriki isto , jebesh sponzore , ti turniri nemaju dusu kao Rim ili M.Karlo .

Sljaka je odavno prestala da bude stvar prestiza i postala stvar (spanske) navike. Zato i postoje ukupno 3 jaca turnira na sljaci, kad sve sve uzme u obzir. Betonske podloge ne postoje odavno.

Sljaka je osnovna teniska podloga , beton su isforsirali bogati Ameri , jer daje veliku prednost odlicnim serverima kakvih imaju u izobilju , najlepsi a mozda i najzahtevniji tenis se igra na sljaci , dva najbolja tenisera u istoriji Sampras i Federer nikad nisu osvojili R.Garos , sa druge strane trava je za tehnicare takodje i za servere , i prava je steta sto nema vise turnira na sljaci i travi , i upravo zbog takve ponude betonski turniri su dosadili i sad su uprkos velikim nagradama , postali kikiriki takmicenja .

Edited by Hail Metal

Tomislave, obzirom da nisi mentalno retardiran, prepoznao si valjda jebeno zastavo pored njojzinog imena?

Pa ucinila mi se poznatom, Jamajka, jel? B)

Eto, zatecen sam. Zaista nikada nisam razmisljao o tehnici koju ATP/WTA primenjuje pri promeni drzavljanstva nekog igraca. Dilema hard reset ili upgrade. Ocigledno - upgrade.

;)

Btw, Seleska. Nje sam se nagledao kao nijedne druge teniserke. Trenirala ja na maleckom terenu odmah uz shumicu u kojoj smo kao klinci po ceo dan cirkali, pushili cigara i sve ostalo, sa sve njom u bliskom backgroundu nop-stop. Doduse, jedno leto, proslavila se i odletela.

Noletova taktika foliranja umora ovoga puta nije urodila plodom , Marej mu je ocitao opelo , igra oba tenisera bila na nivou jednog kikiriki turnira , kakav Majami sigurno i jeste , u prilog tome ide da nije vidjen ni jedan extra kvalitetan mec , za zaboraviti.

Jak je turnir u Majamiju

Obaveznih za nastup , ali maksimalno zalaganje ucesnika nije obavezno , jednostavno ne moze neki , relativno mlad turnir , da se poredi sa Monte Karlom ili Rimom koji postoje od 1897 odnosno 1930 godine , mozda je za tebe i ovaj sugavi Sangaj neki turnir , meni je on kikriki isto , jebesh sponzore , ti turniri nemaju dusu kao Rim ili M.Karlo .

Sljaka je osnovna teniska podloga , beton su isforsirali bogati Ameri , jer daje veliku prednost odlicnim serverima kakvih imaju u izobilju , najlepsi a mozda i najzahtevniji tenis se igra na sljaci , dva najbolja tenisera u istoriji Sampras i Federer nikad nisu osvojili R.Garos , sa druge strane trava je za tehnicare takodje i za servere , i prava je steta sto nema vise turnira na sljaci i travi , i upravo zbog takve ponude betonski turniri su dosadili i sad su uprkos velikim nagradama , postali kikiriki takmicenja .

Jesi ti nekad igrao tenis? U zivotu? Ako se vec pravis mangup pa ti nije dovoljno star turnir u Majamiju kome je ovo vec cetvrt veka i gde na listi finalista i pobednika sve sami hall of fame-ri, onda strucnjak da ti priopstim kao bivsi teniser i takmicar da je trava onsnovna teniska podloga. Na travi je tenis izmisljen, u Engleskoj ako te neko pita. Trava je i najbrza podloga za servere. Beton se ne koristi vise, alo. Ne takmicarski. Sljaka i beton su bili tu negde, zavisi od sljake, zavisi od betona. Na sljaci mozes da 'varas', da se klizas to je osnovna razlika, na vestackim podlogama ne mozes i mnog je teze za telo, najteze je igrati na vestackim podlogama. Najveci serveri kroz istoriju dolaze tradicionalno iz Australije. Nije tenis izmisljen od kako je Pit Sampras poceo da ga igra.

Pit Sampras nikad u zivotu nije trenirao na sljaci pa i nije za ocekivati da lagano osvoji turnir na sljaci. Ali eto, osvojio je Rim bez problema. Ako uporedis listu pobednika u Rimu sa listom pobednika u Majamiju, skapiras da u Rimu na sljaci pobedjuju strogo likovi i ribe koji nikad nisu bili broj 1 u svetu (sem dva tri izuzetka za sve ove godine). Face koje vise izmedju 3 i petog sestog mesta na svetu. Ciji se taj rejting strogo zasnivao na tom delu sezone gde se igra na sljaci (a igralo se do skora iha ha, i sad su to izbacili. Zato sto to nije tenis, to je pimpovanje do besvesti. Poen izgubi onaj kome prvom dosadi. Ili mu uleti musica u oko. U Majamiju na listi pobednika sve sam broj 1.

Uzgred, bogati Ameri dan danas igraju tenis na travi. 3 grend slema su igrana na travi a jedan na sljaci unazad izmedju kraja 19 veka i 1980.

Pitaj ti nesto ako te zanima.

Koji je glavni grad Dzibutija?

Taj. Ali da ne bude OT, evo liste renomiranih tenisera iz Djibutija (a ne Dzibutija):

* Abdi Fatah Abdourrahman Youssouf

* Abdou Salam

* Abdou Ali

* Abdou Rahman Aden

* Fahim Osman Obsein

* Abdul Kadar

* Ali Mounawar Bourhan

* Kaireh Ghirdon

* Willo Ismael

Pitaj jos nesto slobodno :pivopije:. Danas sam dobre volje pogotovo.

Car, kliza i na betonu :rockdevil::)

Ima ih jos par. Klizaju i ove nase Jelene. Balo ih klizanje. Ako stignes na vreme, nema potrebe da klizas. Da bi stigao na vreme, moras i da krenes na vreme. A da bi krenuo na vreme, pored ociju treba i anticipacija. Intelegenceja, sto kazu.

A Frantjez gornji je fakat car :rockdevil:.

Jesi ti nekad igrao tenis? U zivotu? Ako se vec pravis mangup pa ti nije dovoljno star turnir u Majamiju kome je ovo vec cetvrt veka i gde na listi finalista i pobednika sve sami hall of fame-ri, onda strucnjak da ti priopstim kao bivsi teniser i takmicar da je trava onsnovna teniska podloga. Na travi je tenis izmisljen, u Engleskoj ako te neko pita. Trava je i najbrza podloga za servere. Beton se ne koristi vise, alo. Ne takmicarski. Sljaka i beton su bili tu negde, zavisi od sljake, zavisi od betona. Na sljaci mozes da 'varas', da se klizas to je osnovna razlika, na vestackim podlogama ne mozes i mnog je teze za telo, najteze je igrati na vestackim podlogama. Najveci serveri kroz istoriju dolaze tradicionalno iz Australije. Nije tenis izmisljen od kako je Pit Sampras poceo da ga igra.

Pit Sampras nikad u zivotu nije trenirao na sljaci pa i nije za ocekivati da lagano osvoji turnir na sljaci. Ali eto, osvojio je Rim bez problema. Ako uporedis listu pobednika u Rimu sa listom pobednika u Majamiju, skapiras da u Rimu na sljaci pobedjuju strogo likovi i ribe koji nikad nisu bili broj 1 u svetu (sem dva tri izuzetka za sve ove godine). Face koje vise izmedju 3 i petog sestog mesta na svetu. Ciji se taj rejting strogo zasnivao na tom delu sezone gde se igra na sljaci (a igralo se do skora iha ha, i sad su to izbacili. Zato sto to nije tenis, to je pimpovanje do besvesti. Poen izgubi onaj kome prvom dosadi. Ili mu uleti musica u oko. U Majamiju na listi pobednika sve sam broj 1.

Uzgred, bogati Ameri dan danas igraju tenis na travi. 3 grend slema su igrana na travi a jedan na sljaci unazad izmedju kraja 19 veka i 1980.

Pitaj ti nesto ako te zanima.

To sto Sampas nije trenirao na sljaci ga ne opravdava , nije osvojio zato sto njegova servis volej igra ne prolazi na sljaci , jednostavno .

Uvek je vise cenjana sljaka , iz prostog razloga sto na brzim podlogama i neki mutanti poput Karlovica , Rodika ili Ivanisevica mogu da useru trofej , naravno samo zbog servisa , a tehnika nula . Pa valjda je vece umece prebacivati lopticu 30 puta , nego sve poene osvajati iz servisa .

Mozda se tenis poceo prvo igrati na travi ne znam , ali je sljaka osnovna podloga , uostalom pogledaj vecinu terena u Srbiji kojeg je sastava , i kosarka se nekad igrala na betonu , ali ipak je parket neki standard.

Kad kazem beton , mislim na vestacke podloge , nemoj cepidlaciti.

I za kraj , samozvanog strucnjaka za tenis , koji kaze da je tenis na sljaci obicno pimpovanje do besvesti , nemam sta da pitam o tenisu .

Sljaka mi je uvek bila najdosadnija podloga, do besvesti udaraju...i uglavnom su tu Spanci najbolji...

Vimbldon- uglavnom pobedjuju jaki serveri...mada, Agasi je osvojio jednom(pobedio Ivanisevica 92.g.) a i Nadal je eto osvojio...

Tvrda podloga ili beton, je mozda i namerodavnija ko je kakav teniser, brza od sljake a sporija od trave...

I ranije je tenis bio mnogo zanimljiviji, barem meni...bilo je vise pravih asova...Sampras, Beker, Edberg, Agasi...kakvi su to majstori bili...Sad se igra uglavnom na snagu, kao i svi ostali sportovi, pre je bilo vise majstorstva...

Danas su neke tvrde podloge (hard court, nikako beton posto stvarno postoji i beton ali to je samo za rekreativce) brze od trave u Vimbldonu. Na sta se mnogi igraci zale. Trava u Vimbldonu je sad potpuno drukcija od nekadasnje da malo uspori igru jer bi modernim teniserima sa modernim reketima bilo prebrzo da tamo igraju. Ko ping-pong. I loptice su u Vimbldonu promenjene i sporije su nego nekada. Svaki turninr se doduse igra drukcijim lopticama. U Vimbldonu su loptice i manje nego na vecini drugih turnira.

Pitanje je koliki sam ja strucnjak (to nisam tvrdio) a sigurno nisam samozvani. Igram tenis celog zivota, a u mojoj familiji se gleda i igra jos duze. Brat od ujaka mi je teniski sampion bivse SFRJ i bivsi profi trener u Nemackoj. Sljaka je pimpovanje. End of story. To je tenis iz sezdesetih i sedamdesetih. Tenis se nekad igrao strogo na travi, kod teniskih velesila. Sljaka postoji jer je bila 10 puta jeftinija za odrzavanje od trave. Ako ti nije jasno da se tenis igrao u Americi, Engleskoj i Australiji na travi nekih 80 godina, a tek od skora na vestackim podlogama, onda nemamo o cemu da pricamo. I koga bole djoka za sljaku i turnire po Rimu i Monte Karlu. Nacije koje su izmislile tenis i usavrsile ga imase otvorena prvenstva na travi preko 80 godina. Sljaka je za sirotinju. I beton je za sirotinju. Trava i hard court su skupi. Za majstore.

Na sljaci pobedju dosadni pimpleri poput Mats Vilandera, Ivana Lendla ili Kris Evert, a na ostalim podlogama, prvenstveno travi, likovi kao Mekenro, Konors, Sampras, Federer, Navratilova, Graf. Bjorn legenda je naravno ovladao i jednom i drugom podlogom, i zato kapa dole. Iako je dosadan njegov stil as well. Ali kad je trebalo, taj je jurisao na mrezu.

Edited by Kalifa nad kalifama

• 2 weeks later...

Opet je pobedila snaga i bolja kondicija...

Mislim da je Noletu servis nesto slabiji nego ranije...ili ja to tripujem :uhoh: (naravno da je na sljaci servis manje oruzje nego na brzim podlogama, ali i na ovim turnirima na betonu, cinilo mi se da mu je servis nesto slabiji nego ranije)

Ipak, veliki rezultat za Noleta...Nadala je vrlo tesko dobiti na sljaci...

Edited by Feniks .

• 2 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...