VoivodBG Posted January 2 Report Posted January 2 Pazite se samo nepristojnih Rusa u publici. Imao okršaj sa njima u IMAXu danas na premijeri. Nisu mogli da umuknu jebeno čitav film, prvi put lepo ššš i malo tiše, a pošto nisu stajali morao sam da dignem tonalitet spram danguba. Nemaju osnovnu kulturu. Quote
Havočka Posted January 2 Report Posted January 2 Meni sad sala puna rusa, al' dobri su bili I dobar je film Preljep i to sve Quote
VoivodBG Posted January 2 Report Posted January 2 Za Ruse ne mogu da kažem ništa lepo posle ove projekcije, a nije prvi put da se to dešava sa njima. Što se filma tiče. cenim kostimografiju, želju da se približi verovanje u neke tamo karakondžule iz naše prošlosti, i što pojedini glumci i glumice baš daju sebe. A ponovo sa druge strane, fali nešto filmu, mislim da to ne proizilazi iz same veštine režije. montaže i art direkcije. Već iz samih likova, nekako su previše ogoljeni i arhetipski. I moglo je dosta da se tu igra sa folklorom i nekim novim nijansama između svih likova. Malo mi je ovo kao na neki način, video sam ona prethodna dva plus Kopolinog Drakulu i prepisao domaći, samo tehnički potkovanije. No bolje da prespavam pre nego što dođe strašni sud. Quote
Srbin Hamza Posted January 3 Report Posted January 3 Bukvalno opis svih Egerovih filmova, odlična režija, priglup scenario. 1 Quote
Talvi Posted January 3 Report Posted January 3 "tako je slažem se" sa kolegom iz Holandije sve, gledao i ja sinoć i vrh mi je bilo baš Spoiler balkanski momenti dosta jaki zaista, najzad brčine na vampiru i cela ona sekvenca sa ciganima mi je jedan od jačih delova u filmu. isto se uopšte nisam setio dok sam gledao da je to Skarsgard na šta liči lik haha odlična Depova mala, ima tu viktorijansku facu skroz i bogami dobro je iznela sve one histerije, Defo bog otac kao i uvek. Orlokova smrt mi vizuelno bila fantastična, baš odličan završetak i ako neko nije video, Eggers ovde hajpuje Leptiricu pred kraj: 1 Quote
Angelystor Posted January 3 Report Posted January 3 Spoiler Orlok smrt scena apsolutna kruna, malko sam se naježio p.s. Random misao, kog li će Skarsgard brata Eggers da skine golog u sledećem filmu Quote
Angelystor Posted January 3 Report Posted January 3 1 hour ago, Talvi said: Brat u istom razgovoru daje shoutout i za Leptiricu, ali i za Mel Bruksovog Drakulu, vidi se da je man of refined taste. 1 Quote
Srbin Hamza Posted January 3 Report Posted January 3 https://cultofghoul.blogspot.com/2025/01/nosferatu-2024.html 7 hours ago, Havočka said: priznaj da su ti se svideli jebeni vukodlaci nisam još gledo Nosferatu Quote
Talvi Posted January 9 Report Posted January 9 ko voli Korejance, ovo je dosta zabavno https://www.imdb.com/title/tt27802490/ Quote
Angelystor Posted January 9 Report Posted January 9 Može, taman me Nosferatu inspirisao da napravim oktobar od ovog januara pa samo šijem horore ovih dana. Oddity - polu-preporuka, dobrih stvari ima, super režija i atmosfera, ali na kraju ipak preveliki nonsens i cliche-fest Azrael - Na papiru super, ali anti-preporuka. Posle ovoga i zadnjeg Quiet Place-a, def ubuduće izbegavam ove "tihe" horror filmove. On 12/21/2024 at 5:05 PM, Talvi said: The Coffee Table najsjebaniji film koji sam gledao u poslednje vreme, jako ludo najbolje je ništa ne guglati i ne gledati nikakve trejlere nego upasti naslepo Ovo je krenulo dobro, ali sredina filma mi u nekom trenutku iz razvučene tenzije prešla u "nisu baš znali gde će sa scenarijom", i kraj mi je na kraju nešto bio cop out. A na stranu što sam ja većinu filma mislio da ono nije bila nesreća nego da je lik namerno to uradio, tako da sam sve vreme bio spreman na zanimljiviji kraj u glavi On 12/22/2024 at 8:14 PM, Talvi said: https://m.imdb.com/title/tt28821588/ bolji Longlegs od Longlegsa (a meni se svideo LL) Barabar sa LL, isti utisak kao LL da je dosta duga X Files epizoda. Bolji kraj def. Plus što nema Kejdža. Minus što LL ima Majku, i što ovde mora slušaš francuski. 1 1 Quote
Talvi Posted January 9 Report Posted January 9 mene ubijaju svi ti "ne pričaj, ne gledaj, ne ispuštaj gasove" post-apokaliptični filmovi, ništa dosadnije sličan utisak za Oddity, okej je ali mi ga je internet suviše nahajpovao pa krajnji utisak ispade da sam očekivao više e inače odgledah i The Creep Tapes, dosta je jako, Duplass standarda budaletina a samo 6 epizoda po nekih 25 minuta u proseku, lako se strči Quote
Angelystor Posted January 13 Report Posted January 13 Mad God - dosta ludo, prvih 10-15 min kao da neko pitao Boscha da napravi Abe's Oddyssey, posle već ide samo film zna gde. Šteta što nije bar neka priča u okviru sve kreativnosti, ali toliko bizarno da drži pažnju sve vreme. Gledao sam i opet Nosferatu u bioskopu, još bolje mi leglo kad mi se ne piša pola filma. On 12/10/2024 at 3:06 PM, Havočka said: MadS https://www.imdb.com/title/tt28821371/?ref_=ext_shr Proper 8 Svaka im čast za koreografiju snimanja i scena, ima par trenutaka kad je bilo do jaja, ali film kao film jako naporan za praćenje. Koliko puta moram da gledam nekog kako se vozi. Ovo je short film od 15 min max. Završio ga iz trećeg gledanja,. Ovo mi fino leglo, jes zabavnije od standardnog Koreanca. On 1/9/2025 at 9:41 AM, Talvi said: ko voli Korejance, ovo je dosta zabavno https://www.imdb.com/title/tt27802490/ Ovo mi fino leglo, jes zabavnije od standardnog Koreanca. Quote
Havočka Posted January 13 Report Posted January 13 (edited) The Lodge https://www.imdb.com/title/tt7347846/ Razneo me film Mad God sam jedva završila, kako tako stvari budu impresivne a dosadne Kao DT 🤣 Edited January 13 by Havočka Quote
Talvi Posted January 14 Report Posted January 14 baš sam pre neki dan opet gledao The Lodge, super se drži i dalje Quote
Havočka Posted Sunday at 12:44 AM Report Posted Sunday at 12:44 AM Mudbrick, prvenac izvesnog Nikole Petrovica, bleak pagan stuff, sasvim dobar film Quote
VoivodBG Posted 16 hours ago Report Posted 16 hours ago Nosferatu produžena verzija samo za 4 minuta, sranje, očekivao sam 15 minuta više. Quote
Angelystor Posted 12 hours ago Report Posted 12 hours ago Nadam se da je tih 4 minuta samo remake ove scene Quote
Talvi Posted 11 hours ago Report Posted 11 hours ago možda je onaj gay little run preko trga iz 1979 verzije Quote
Recommended Posts