Jump to content

Recommended Posts

Posted

OK je to film, ja sam ga gledao "na slepo", tj. nisam uopste znao o cemu se radi, niti koji je zanr i prijatno me iznenadio, mozda bas zbog tog prelaza... Scena sa rernom - neprocenjivo!

Posted (edited)

Paranormal Activity oba dela, znam da ce svi da ishejtuju ovo, ali mene je lepo isprepadalo. :D

Edited by ZheX
Posted

Jedan od najpotcenjenijih filmova, po meni, je Near Dark iz 1987. Pored sjajne glumacke postave - Lance Henriksen, Bill Paxton itd. film krasi mracna atmosfera, od pocetka do kraja sve izgleda kao jedan san.. mozda i zbog sjajne muzike koju je radio Tangerine Dream.

Skoro ceo film je snimljen za vreme noci, i predstavlja svojevrsnu mesavinu vampira i vesterna. Sami vampiri su predstavljeni drugacije nego uopbicajeno - prljava banda koja neprestano luta bespucem severne Amerike i lovi nevine zrtve u vecnoj gladi za krvlju i nasiljem. Nema zamkova, devica, slepih miseva, svete vode i sl.

Da nema par scena u kojima piju krv, film bi bio klasican gore o masovnim ubicama koji kolju pijanice po vukojebinama i barovima.

Nabavio sam film u blu-ray, pa sam ga odgledao sinoc po ko zna koji put. Meni je ovo jedan od najboljih vampire/horror/bloody filmova, nije najbolji, naravno, ima nekih mana i slabijih tacaka u prici, ali je na vrhu liste cisto zbog atmosfere i sjajne glume.

• Upvote 3
  • 2 months later...
Posted

Jedan od najpotcenjenijih filmova, po meni, je Near Dark iz 1987. Pored sjajne glumacke postave - Lance Henriksen, Bill Paxton itd. film krasi mracna atmosfera, od pocetka do kraja sve izgleda kao jedan san.. mozda i zbog sjajne muzike koju je radio Tangerine Dream.

Skoro ceo film je snimljen za vreme noci, i predstavlja svojevrsnu mesavinu vampira i vesterna. Sami vampiri su predstavljeni drugacije nego uopbicajeno - prljava banda koja neprestano luta bespucem severne Amerike i lovi nevine zrtve u vecnoj gladi za krvlju i nasiljem. Nema zamkova, devica, slepih miseva, svete vode i sl.

Da nema par scena u kojima piju krv, film bi bio klasican gore o masovnim ubicama koji kolju pijanice po vukojebinama i barovima.

Nabavio sam film u blu-ray, pa sam ga odgledao sinoc po ko zna koji put. Meni je ovo jedan od najboljih vampire/horror/bloody filmova, nije najbolji, naravno, ima nekih mana i slabijih tacaka u prici, ali je na vrhu liste cisto zbog atmosfere i sjajne glume.

Film je klasik!

• 2 weeks later...
Posted

Inače, ovaj The Human Centipede 2 je dosta ozbiljniji i jači od prvog dela. Nekako deluje... hm... realnije i izvodljivije od svega onoga što se dešavalo u 1. delu, a i crno-bela tehnika dodatno otežava atmosferu.

I da, glavni lik je najodvratniji gmaz u istoriji filma, 'leb im jebem gde ga samo nađoše:

human_centipede_2_martin.jpg

Posted

Kakav gmaz. :haha:

Nemam nista protiv bloody gore filmova, mogu biti interesantni za jedno vece, ali uvek sam preferirao horore koji igraju na atmosferu, jezu, igranje sa emocijama i umom. A sve je manje takvih filmova, ili se meni samo cini.. sve je veci trend igranje sa efektima i takmicenje ko ce odraditi goru torture scenu u filmu.

Dajte predlog za nesto zaista strasno, a da nije gore.

• Upvote 1
  • 3 weeks later...
  • 3 weeks later...
  • 5 weeks later...
  • 2 weeks later...
Posted (edited)

Nabavio ovih dana neke horor kultove, nisam ih još sve odgledao, ali da nabrojim neke:

Apartment 1303 - dobar ghost horor (kako ne bi kad je japanski)

Cannibal Holocaust - uncut verzija, najlepši dragulj svake gore cannibal kolekcije

Cannibal Ferox

Creepshow 2

Dawn of the Dead 1978

Day of the Dead 1985

Zombie 1979

The Beyond (Seven Doors of Death)- jedan od najboljih filmova čuvenog Lucio Fulcia

City of the Living Dead - još jedno Fulciovo remek delo

The House by the Cemetery - Lucio Fulci ponovo

The Burning - zapravo odličan slasher iz 1981. Na nivou prvog Džejsona.

Salem's Lot 1979

Silent Night, Deadly Night 2

Return of the Living Dead 1,2,3

Night of the Living Dead 1968 - nabavio original crnobelu i verziju u boji za koju nisam ni znao da postoji

Night of the Living Dead 1990 - Odličan rimejk Savinija

Stephen King's The Night Flier

Dolls 1987

Farm House

Hell of the Living Dead 1980 - još jedan italijanski zombi biser

Eaten Alive

I Drink Your Blood

Jungle Holocaust (Last Cannibal World)

Redneck Zombies

The Devil's Rain

The House That Bled to Death - odličan britanski tv film

Twins of Evil 1971