Grobodan Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Halloween naravno, prva dva dela. Quote
Talvi Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 priznaj da više voliš drugi jer se dešava u bolnici Quote
HUMAN Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Grobodane al si originalan, ima li nešto dobro novije, sve koje sam gledao iz ove god. teška govna (Hush, Conjuring 2, Rec, Woods,10 Clover..), eventualno nisu loši The Shallows i Ouija 2 Quote
Grobodan Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Skini The Witch iz 2016 ako nisi gledao. Otkud to da ti pljujes klasiku, sad sam sokiran. 1 Quote
HUMAN Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Nema tu pljuvanja, klasici ostaju klasici za sva vremena, ali kada tražim preporuku očekujem nešto novije Elem, hvala za Vješticu, nisam odgledao, će proverim. Quote
Talvi Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Rec REC? ne znam da je izašao neki novi Quote
HUMAN Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 Aha, Rec 4 ustvari nije iz ove god. skoro ga gledao, pa se istripovao Quote
Talvi Posted October 31, 2016 Report Posted October 31, 2016 (edited) užasan je REC 4 prva dva dela kvltovi, trojka okej zabavica, četvrti nepotreban totalno Edited October 31, 2016 by Talvi Quote
Briox Posted November 1, 2016 Report Posted November 1, 2016 Pogledaj Babadook, skinuo sam ga ali nisam stigao da ga pogledam, mada čuo sam da je dobar. Evo šta je izašlo pre 4 dana: Child Eater A evo par komada koji treba tek da izađu: After the Letargy - deluje kao teška trešina, a i ideja je prilično morbidna (što će videti svako ko pogleda trailer) Gehenna - igra Lance Henricksen, što je dobar znak za horor Quote
VoivodBG Posted November 17, 2016 Report Posted November 17, 2016 2016. Idemo. Don't Breathe kida! Fede Alvarez je posle nezahvalnog posla na Evil Dead rimejku, odlučio da se povuče i poradi na svojem drugom filmu. Budžet je bio malen, ali mu je to isto tako dalo totalnu autorsku slobodu. Sinopsis bih sumirao u jednoj rečenici: Troje mladih lopova, saznaju da u napuštenom kraju bivše vojno lice koje je oslepelo, čuva ogromnu količinu novca. Odluče se na pljačku, ali nije sve kako se čini... Na ovome bih stao i zamolio ostale, da nipošto ne čitaju recenzije, gledaju trejlere ili traže bilo šta u vezi filma osim linka za download. Reklamiraju ga kao horor, ali moram da osporim to, ovo je više jedan odličan triler natopljen adrenalinom i neprijatnom atmosferom koja će vas držati u stolici/krevetu do kraja. Za glavnu glumicu je ponovo uzeo svoju muzu Jane Levy i nekako mi je drago jer je ona bila jedna od svetlijih tačaka u Evil Dead rimejku. Imala je prezahtevnu fizičku i psihičku ulogu i od nje bi svašta moglo da se očekuje u budućnosti, pratite je. Pride je slatka kao šećer. Stephen Lang, zašto, ali zašto ovaj čovek nema više uloga u filmovima? Pustite sve te beštije koje nemaju tela (It Follows tebe gledam ) ili su "slasheri", ovaj batica je nešto najzajebanije što se u skorije vreme pojavilo na malom ekranu. Fede je neverovatan režiser, toliko dobrih kadrova, montažnih sekvenci, sa ovim mikrobudžetom je dosta postigao i nadam se da neće pokleknuti u budućnosti i da će nam isporučiti još kakav klasik. OST je isto fantastičan. P.S. Bio je u našim bioskopima i nisam išao da ga gledam, sada se kajem.... Quote
Kumodraski Vo Posted April 12, 2017 Report Posted April 12, 2017 The Void nije los, tezak Carpenter worship (The Thing + Prince of Darkness) sa finom glumom i do jaja efektima.. Preporuka.. 1 Quote
Angelystor Posted April 15, 2017 Report Posted April 15, 2017 (edited) Potpuna anti-preporuka za prokleti The Void. Te efekte sam viđao da najviše stavljaju kao prednost filma, sve praktično i bez kompjutera, i realno jeste, ali džaba kada je ili pri treperavom svetlu ili u mraku i/ili sa epileptičarskim editovanjem sa kadrovima koji traju 2 sekunde. Vidi se da je uloženo truda oko kreatura i svega, ali je prikazano baš, baš očajno. Sama priča je poseban dibiduz mozga. Malo naravno Lovecraft*, malo neki BAN trouglovi, naravno mnogo neke ekspozicije i na kraju ničega. Film se baš posrao po, osnovnoj, filmskoj mantri "show don't tell", tako što je preispričirao mnogo toga, a uz to uspeo da ne kaže apsolutno ništa. P.S. El zna neko gde ono odu kad prođu kroz trougao? U Evropsku Uniju? * kad smo kod njega, bolje mnogo Reanimator da se gleda nego ovo, ako hoćete da gledate dobre praktične horror efekte, koji nisu u mraku Edited April 15, 2017 by Angelystor 2 Quote
VoivodBG Posted April 16, 2017 Report Posted April 16, 2017 Angelystor reče sve. Eto šta sve možeš da postigneš kada uzmeš dobrog montažera da ti namesti trejler. Radije ću ponovo gledati Carpenterove filmove iznova, nego li ovo trećerazredno raslojavanje u veliko ništavilo... Quote
Kumodraski Vo Posted April 16, 2017 Report Posted April 16, 2017 Meni ovo bolje od The Prince of Darkness.. Quote
Talvi Posted April 16, 2017 Report Posted April 16, 2017 dajte preporuke šta ima sveže a dobro, ispao sam iz koloseka poslednjih nekoliko meseci Quote
HUMAN Posted April 16, 2017 Report Posted April 16, 2017 I ja se u potpunosti slažem sa Angelystorom, baš sam se ponadao dobrom hororu, ali sem tih efekata, apsolutno niš', a ni oni nisu iskorišćeni kako valja (mslm taman kad se spustiše u pako', ja reko sad će makljaža, blasfemja, kad ono kurac) Nego jesi mislio na starog Reanimatora il to postoji nešto novije?(iskreno, nadam se da ne), a kad se već on pominje, meni takodje omiljeni horor od istog režisera - From Beyond Quote
Angelystor Posted April 19, 2017 Report Posted April 19, 2017 Stari, tj. iz 80tih, Retko kada ćeš mene videti kada pominjem nešto da pominjem remaster/rerecorded verziju, bilo film ili muzika Quote
metal guru Posted April 23, 2017 Report Posted April 23, 2017 dajte preporuke šta ima sveže a dobro, ispao sam iz koloseka poslednjih nekoliko meseci the autopsy of jane doe Quote
Talvi Posted April 23, 2017 Report Posted April 23, 2017 e njega sam gledao, dobar je, naročito vizuelno, i ta Jane glumica je Quote
Talvi Posted November 5, 2017 Report Posted November 5, 2017 (edited) vratio sam se i čik pogodite sa čime: http://www.imdb.com/title/tt6574272/ - imali smo već prošle godine jedan FF na temu incidenta u Finiksu 1997. a evo ga sad i drugi, na 20. godišnjicu događaja. prošlogodišnji je bio tipična pravolinijska zabava bez imalo filozofije a ovaj je malo drugačiji, polu-FF/polu-mockumentary, sporijeg ritma ali dobro radi posao i ima šta da se vidi/oseti. najzanimljiviji detalj je da je produkciju radio Ridli Skot i, koliko sam shvatio, on je sve vreme i delio savete ovom liku koji je režirao tako da rezultat nije ispao loše uopšte za okvire žanra, verujem da će biti još ovakve zabave iz iste kuhinje. dalje: http://www.imdb.com/title/tt4464394/ - još nešto baš sveže, i ovaj film je dosta opičen kraj je... pa, ne znam šta da mislim o ovome, vidite i sami a vizuelno je poprilično upečatljiv, koštao je film očigledno dosta više od vašeg regularnog FF-a. generalno se primećuje da polako raste generalno kvalitet video zapisa u ovom žanru (krajnje je i vreme, je li) a ovde ima nekih ekstra blesavih idejica tipa kamera u staklenom oku i šta ti znam, pa overite http://www.imdb.com/title/tt4593196/ - ovo je čist mockumentary, ništa paranormalno nego je zasnovan na istinitoj činjenici da u Jeloustounu postoji zona gde se međudržavni zakoni tako prepliću da stvaraju rupu u zakonu koja dozvoljava da se izvučeš sa ubistvom bukvalno. ovde je izmaštan jedan takav događaj, isprva dosta bizaran ali što se dalje zalazi u priču... dosta efektan film, lagano u jača ostvarenja ovog tipa poslednjih godina. e da, i glumi Nik Sloter poyyy Edited November 5, 2017 by Talvi Quote
Мајор Гашпар Posted January 28, 2018 Report Posted January 28, 2018 (edited) http://www.imdb.com/title/tt3348730/ Лоше, одавно непотребно. Edited January 28, 2018 by Мајор Гашпар 1 Quote
Talvi Posted February 9, 2018 Report Posted February 9, 2018 (edited) izašao novi Cloverfield, i to preko Netflix-a okej je filmić, standardna "posada izgubljena u svemiru" pričica, na fazon Event Horizon i raznih Aliena/Prometheusa, no nisu baš čudovišta neko više kojekakvi akceleratori čestica i drugi scenariji propasti. izmenio bih koješta u filmu i prvi deo mi i dalje ostaje apsolutno nedostižan, ali super je ovo za malo zabave. e da, ima i malo referenci na prva dva dela pa bude jasnije šta se tu zapravo dešava. poslednja scena je do jaja Edited February 9, 2018 by Talvi Quote
Kumodraski Vo Posted March 16, 2018 Report Posted March 16, 2018 http://www.youtube.com/watch?v=Guh0r1x8pF8 bolestija jebena Quote
S.R.T. Posted March 17, 2018 Report Posted March 17, 2018 (edited) Spanci majstori bolestine. Eve ga jos jedan: http://www.youtube.com/watch?v=L3zHmGOPK0w Edited March 17, 2018 by S.R.T. Quote
Recommended Posts