Srbin Hamza Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 nema, kakvi, nije to procurelo 34 minutes ago, HUMAN said: Pa ne znam vredi li ga pogledati, po trejleru bih rekao da je neki ekvivalent Ghost-Behemoth-u šta je to? btw ko gledo ili oće da gleda Zombi Child, ima na torentu Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 12 minutes ago, Srbin Hamza said: šta je to? Ako možeš da zamisliš nešto grdje od nowadays Metalike Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 ama jel to film haha ovo je horor komedija, ne pretenduje na neki satanizam a i šćer Melani Grifit i Antonia Banderasa nije loša Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 5 minutes ago, Srbin Hamza said: ovo je horor komedija, ne pretenduje na neki satanizam Ovo ponajbolje opisuje ova dva benda.. zato i rekoh ekvivalent, ne mora biti iz iste sfere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted November 28, 2019 Report Share Posted November 28, 2019 Da ne spamujem više.. Pratite onaj Eli Roth-ov dokumentarac History of Horror (AMC nedeljom oko 23h), već prošle tri epizode, valjda ima negde da se skine.. prošla (no.3) bila o monstersima, a druga, meni omiljena - daemonic possession, baš odlična epizoda! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 8, 2019 Report Share Posted December 8, 2019 Luke kao mladi dečak vidi strašan događaj ubistva i iz tog iskustva kao vrstu odbrambenog sistema zamišlja prijatelja pod imenom Daniel. Isprva Daniel deluje kao dobar drugar, a i roditelji ne intervenišu na njegovo pominjanje, međutim Daniel s vremenom utiče loše na Luke-a i onda ga Luke isključuje iz svog života. Mnogo godina kasnije Luke je omladinac na faksu, ima pregršt psiholoških problema i odlazi redovno kod psihijatra koji ga savetuje da bi moguće rešenje bilo da oslobodi svoju maštu i na taj način ponovo doziva Daniela u naš svet. Iako je ovo u suštini b movie, što zapravo i nije loše, iznenadio sam se kako na svež način pokušava da se bavi psihološkim poremećajem (ima na momente realističan prikaz šizofrenije) ali i pokušava da postavi neke ideje van okvira žanra, ili koje jako nisam dugo video. Spomenuti Luke (Miles Robbins) i Daniel (Patrick Schwarzenegger) imaju odličnu hemiju kada su zajedno na ekranu. I obojica nisu imali lak posao Miles je morao da prikaže dečka koji prolazi kroz najgori pakao zbog svog psihološkog stanja i mislim da će s vremenom da postane novi typecast glumca poput Johnny-a Depp-a za takve uloge. Dok je Patrick osim fizionomije nasledio i dosta harizmatičnost od ćaleta i briljira u ulozi Daniela koji je ekstremno zabavan u svim tim odelima i samouverenosti i preglumljivanjem u određenim scenama. Da se danas snima kakav rimejk American Psycho mogao bih da ga vidim u ulozi Patrick-a Bateman-a. Iznenadio sam se ponajviše kamerom i montažom i bojama u filmu, zaista je iskorišćen maksimum sa ovako malim budžetom i stvarno se pravi ta jeziva atmosfera gde jednostavno znate da će sve poći po zlu. Kadrovi i gore pomenuta montaža određene scene podsećaju na radove slikara renesanse. I pohvalio bih što su odabrali za određene scene koristili praktične efekte koji variraju ali uvek dajem prednost takvom radu nego li 3du za koji znaš da je lažan i uništiti ti gušt dok gledaš ovakav tip filma. Clark elektronski muzičar koji je poznat ljubiteljima WARP records etikete je ovde odradio valjan posao i zaista njegovi sintovi i bitovi nabujali elektricitetom i tenzijom odlično služe kao muzička pratnja za film i emotivna stanja glavnog lika. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Dr Sleep pfff mnogo detinjasto, mož se pogleda al bez očekivanja u vezi Shininga Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 14 hours ago, Srbin Hamza said: Dr Sleep pfff mnogo detinjasto, I pretpostavljao sam, kao u ostalom i 99% novijih horora.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Grobodan Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 15 hours ago, Srbin Hamza said: Dr Sleep pfff mnogo detinjasto, jel iscureo za dl? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted December 10, 2019 Report Share Posted December 10, 2019 Jest korsub Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 https://bloody-disgusting.com/movie/3598036/saint-maud-worship-trailer-a24s-latest-satanic-thriller-video/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 Kad smo kod A24, ima li ga Lighthouse igde? Pošto od bioskopa nema vajde. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HUMAN Posted December 18, 2019 Report Share Posted December 18, 2019 6 hours ago, Talvi said: https://bloody-disgusting.com/movie/3598036/saint-maud-worship-trailer-a24s-latest-satanic-thriller-video/ Ovi krenuli ko Marvel.. Pass Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Rece mi buraz da je Parasite film godine - gledao neko, utisci? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Dobio nagradu u KanuAl ne znam jel horor Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 19, 2019 Report Share Posted December 19, 2019 Horror nije. Film godine jeste. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VoivodBG Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 (edited) Procureo The Lighthouse. 😲 Ima ga na rarbg. Edited December 20, 2019 by VoivodBG Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 to bre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted December 20, 2019 Report Share Posted December 20, 2019 Snimak je kurac, reklo bi se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted December 21, 2019 Report Share Posted December 21, 2019 Dobar je video. Film je savršen. Ne želim da navlačim plitke minusare hajpovanjem i buzzwordovanjem nekim, ali jebiga, meni je ovo film za dušu. Teško neko može da me ubedi da scenario za Lighthouse nije pisao Lovecraft lično. Taj osećaj izolacije, paranoje, klaustrofobije, lagani silazak u ludilo u priču, plus očigledni morski elementi, su me u potpunosti vratili na osećaj prvih čitanja Lovecraftovih priča. Plus, sam screen-ratio filma, boja (tj. nedostatak iste) i način glume su kao da je film snimljen '40ih i da sad gledamo neku remasterovanu verziju, mi takođe leže blisko duši i onome što volim da iskusim od filma. Pattinsona mislim da gledam prvi put uopšte na filmu i odličan je, ali prava zve(r)zda filma je Dafoe. Nisam ga gledao ne znam koliko, ali se ne sećam da sam ga igde video ovoliko umetnutog u lika, sa tim stepenom imerzije. Došlo mi da guglma posle kraja filam dal je lik ikad radio ikakav posao na brodu. Takođe kad smo kod imerzije, a ovo je nešto na šta retko kad i obraćam pažnju u filmu, zvuk i miks zvuka je van ovog sveta. Kao da je neko uzeo Eraserhead industrial efekte i njih umiksao sa talasima, sirenama za maglu i kricima galebova. Prvi put da mi žao što nemam neki kvalitetan soundbar uz televizor. Tako da, Parasite mi je i dalje film godine za u bioskop. A ovo je film godine za gledanje sam, u bilo kakvom mraku, sa odvrnutim zvukom i zatvorenim svim izlazima iz sobe. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted December 22, 2019 Report Share Posted December 22, 2019 sve se slažem sa gospodinom iznad - besprekoran film, lavkraftovsko ludilo 1/1, glumci preludi, kamera i zvuk savršeni, nema šta da se zameri ovde, samo da se pogase svetla i prepusti i kao bonus, podsetilo me malo i na ovo crnilo od filma: https://www.imdb.com/title/tt1588875/ - nije horor ali ima tu osnovnu premisu dvojice likova izolovanih u ledenoj depresivnoj zapizdini, samo se ovde zlo i haos izrode na drugačiji, realniji način Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 Na temu Parazita, definitivno film godine, kapiram što se spori da li je horor ili nije, za mene jeste 😄 Vrhunski film 5/7 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
In The Flesh Posted December 23, 2019 Report Share Posted December 23, 2019 Je li se to nedje pojavio snimak za download? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Srbin Hamza Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Snimak čega? Ja sam Parazit gledo preko android boxa, dakle trebalo bi da ima Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Havočka Posted December 24, 2019 Report Share Posted December 24, 2019 Gledala u bioskopu, ne znam da li ima već 😕 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts