Jump to content

Formula 1


kuruz

Recommended Posts

Pobednici dana:

1. Retard koji se šetao po stazi

2. Max Verstappen

3. Sebastian Vettel

 

Inače na podiumu 3 moja omiljena vozača pored maloga Maxa, tako da super. Nadam se da će Mercedes da se raspada i na sledećoj trci :bigblue:

 

Nije mi jasno samo što su 2 kruga pre kraja terali Maxa da pusti Sainza, mislim da nije tu stvar u tempu i svežini guma, nego je možda Sainz napao, a Max negde sekao krivinu, pa ga zato terali da ga pusti. Ništa drugo nema logike, svakako nisu mislili da će za jedan krug Sainz da obiđe Pereza ako ga Max pusti. Ili možda gledali maloga kako obilazi kao lud pa istripovali kako će i Sainz Pereza lagano :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Da bre Monaco, tada je dominirao samo tako.

To meni uopšte nije pederski, što bi se reklo "clever use of game mechanics", tako je to više bilo uključivanje mozga nego bilo čega. Sve legalno maksimalno.

A inače nema propuštanja, nema gluposti protiv kojih sam uvek bio tipa timske naredbe i to. Koji Saintz zaboga, pa gde taj bio cele trke? Ja mislim da je Max preticao najviše u Singapuru i Monacu, a to valjda dovoljno govori koliko je lud dečko i sposoban za te stvari. Kada bi bilo još 3-4 Maxa u F1 stvari bi izgledale potpuno drugačije. I da više položi i uzme vozačku dozvolu :D

Kimi je objasnio te timske naredbe kada je odbio da pusti Alonsa što je inače ranije bila praksa dok su Masa i Alonso vozili za Ferari.

Vetel je odbio to da uradi Veberu, iako mi je Mark jedan od omiljenih vozača, totalno opravdavam potez.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Uh teško pitanje ... nemam konkretan odgovor ali me je oduvek oduševljavao kao vozač još u Minardiju a i naravno u RB-u.

Imao je pobednički mentalitet, ali povrh svega bio je uporan kao mazga, što bi se reklo "against all odds" a i najviše zbog toga što je bio timski igrač.

Vidi, on je bio 5-6 godina u RBu ili tako nešto pre nego što je Vettel došao a onda se tim skroz fokusirao na Vettela. Niko ne kaže da nije talentovaniji od Marka, ali opet mora malko poštovanja prema starijem kolegi. A ovom nikada to nije palo teško, a mislim da je po tom pitanju potpuno iskren.

Sećam se, mislim da je bio Silverstone kada je RB nabacio nove noseve za bolide ali je Vettelov bio oštećen i ovi su mu odmah dali Markov, dok se ovaj vozio sa starim.

Takođe bilo je tu još par situacija kada je otvoreno na svoju štetu pomagao Vettelu, ali ne mogu da se setim.

Mene je kupio definitivno još 2002 na debiju sa Minardijem kada je uzeo jebeno peto mesto sa krš ekipom :D

A Vettel je koliko toliko ipak imao neki agresivni nastup prema Marku, ali ovome nije to smetalo. Stvarno ga je falio gde je stigao i nije imao problem sa time. Da ne pominjem čuveni "Multi 21" :D

A da čovek zna, to je potvrdio i u Porsheu, mislim da je bio treći na kraju u ovim godinama, a da ne pominjem Le Mans ove godine i drugo mesto.

Ah,da, ne znam koliko znaš i činjenicu da je nekada ranije u nekoj, lupam, Reno seriji ili tako nešto, daleko pre i F3 karijere, trebalo da odustane zbog finansija ali je pozajmljivao neke novce od zelenaša kako bi uspeo da se takmiči. Treba imati muda za takve stvari jbg :)

Generalno, mislim da Mark jednostavno nije imao sreće i to je to. Mislim na šampionske titule. Samo da je malko više imao sreće bio bi on u Vettelovoj koži, a ne obrnuto. Pa 2010te valjda je vodio do zadnje trke i jebenog Abu Dabija :D A generalno me nervira što se mediji prema njemu odnose kao prema "jednom od 800 F1 vozača" koji nikada nisu uzeli titulu. Nije baš da je Vettel njemu uzimao titule sa trocifrenom razlikom, uvek je bila u pitanju jedan ili par trka. Tako da je on po meni stvarno nekrunisani šampion.

Drugo, uvek je raspoložen mada kapiram da to ima veze što je australijanac, kada samo pogledam onog Rićarda :D

Sada vidim da mediji malo izvrću priču kako je on ipak mislio ružno o Vettelu i te fore, on nikada nije krio da će ga ako treba izgurati sa staze u trci ako je u pitanju šampionska titula između njih dvojice, ali da će mu svakako pomoći da osvoji titulu ako on već ne može.

Realno, to se i dešavalo, krljali su se njih dvojica dosta, ali jbg, koliko je šansi imao Vettel za titulu toliko i Mark i ne postoji nijedan razlog zašto bi ga tek tako puštao da mu otima poene.

Share this post


Link to post
Share on other sites

http://www.prostfan.com/senna2.htm

 

 

"Anyway, before the 1989 season I had dinner at the golf club in Geneva with Honda's then chairman, Mr Kawamoto and four other people. And he admitted that I was right in believing that Honda was more for Ayrton than for me."

 

"He said, 'You want to know why we push Senna so much? Well, I can't be 100 per cent sure.' But one thing he did let me know was that the new generation of engineers working on the engines were in favour of Ayrton, because he was more the samurai, and I was more the computer."

 

:bigblue:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Pa i jeste tako bilo.

Senna je bio ludak kao Max Verstapen sada recimo, i imao je dosta udesa i realno nije se previse brinuo kako za svoju tako i za sudbinu drugih vozaca.

Prost je vise bio proracunat, bas to, kao kompjuter, ako je previse rizicno, recimo kad je kisa ide do maximuma koji moze i nikako dalje.

Dok se Senna dosta kockao.

Jebem li ga, Sennu je bilo bolje gledati i stvarno je vozio fenomenalno i dizao adrenalin sto danas retko ko moze, ali opet Prost nikako nije bio slabiji od njega, cak naprotiv. Ako cemo po statistici ima cak i titulu vise i vise brzih krugova i to.

Danas jbg, sednes u bolid pa ako je sw updateovan i patchovan i krakovan onda mozes da vozis. Ako ne ... jbg, onda Kimi :D

Share this post


Link to post
Share on other sites

Gledao sam prvih sat vremena, pa sam malo zaspao :haha:

 

Probudio sam se pred kraj, ništa se bitno nije promenilo...

 

Da nije crnja malo izgurao Rosberga sa staze na početku? Jes Rosberg zajebao start, al' žao mi ga beše...

 

I nisam video kad je Rosberg prestigao Vettela, je l' bilo na stazi ili u pit stopovima?

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Recently Browsing   0 members

    • No registered users viewing this page.
×
×
  • Create New...