Phantom Killer Posted October 18, 2008 Report Posted October 18, 2008 (edited) znam to, i da je 24-bita default rezolucija, ali imam athlon xp 2000+ trenutno. pa me zanima kad bi kupovao graficku karticu koja je prosek i nije preterano skupa kako bi se pokazala u 24-bitnoj paleti, ubrzanje bi trebalo da bude preko 20%. mogu da se nadju one mac edition ati graficke npr. u agp varijanti dok za pc postoje i u pci-e. Edited October 18, 2008 by Phantom Killer
Sinstrel Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Pitanje... koja verzija XP je trenutno najbolja? Cuo sam za Black XP i nacuo da ga hvale ali nemam pojma o cemu se radi. Hocu da instaliram XP kao drugi operativni sistem pa reko prvo da se raspitam.
niking Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 To je samo XP sa drugacijim skinom i brdom pridodatih programa, a sve to je sklepano na jedan DVD... u principu - prodavanje magle... meni su nahvalili TinyXP, ali Baal bi mogao nesto vise da kaze na tu temu... info: http://techome.wordpress.com/2008/07/07/xp...ng-live-tinyxp/
Sinstrel Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Hmmm thnx... nego po imenu TinyXP kontam da je neka verzija bez icega. Ima i MicroXP. http://thepiratebay.org/torrent/4254053/Mi...82_-_eXPerience
-Mare Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Ja npr koristim LastXP. Jedan dvd, nema neke razlike izmedju ove i standardne verzije, ali mi je sad obican xp nekako ruzan i monoton.
Satyr Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Jel neko probao OS X Leopard kazu da je to jedan od najboljih sistema
voodoo_ Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 (edited) Najboljih za šta? Grafički interfejs mi se ne sviđa uopšte, a ovo ispod haube je Unix manje-više isti ko i svaki drugi. Edited December 21, 2008 by voodoo_
Satyr Posted December 21, 2008 Report Posted December 21, 2008 Najboljih za šta? Grafički interfejs mi se ne sviđa uopšte, a ovo ispod haube je Unix manje-više isti ko i svaki drugi. ne znam nisam ga koristio
Nisko_Se_Mazim Posted January 27, 2009 Author Report Posted January 27, 2009 (edited) In response to claims that Microsoft were more evil than FreeBSD the owners of FreeBSD had this to say: :) Edited January 27, 2009 by Full_Metal_Yakuza
Zoidberg Posted January 27, 2009 Report Posted January 27, 2009 Ma XP je zakon...Imao sam Vistu jedno mesec dana,uzas...
Dersu Uzala Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Tough call. Leptiric jos djene djene, ali nikako nisam pedofil. Kakvo je bre ono dete? Gde je tu Kim Kardashian, whatever the fuck is her name. Ili neko sisato Playboy celjade. Prelazim odma uz Luciferku.
ProgressiveR Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Najboljši OS je onaj koji radi ... a ne onaj uz koji provedeš dane i dane da ga konfigurišeš. Dakle, ako pričamo o poslu jasno je o čemu se radi. A ako pričamo o entuzijazmu, elanu za učenjem i experimentima i nije bitno da se radi nešto konkretno ... onda je opet jasno. A to što se dokoni ljudi igraju poređenja na osnovu bzvz stvari ... jbg, i ja bih da imam vremena
F4R15 Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 (edited) xP Da neko anketu doda? Edited January 28, 2009 by F4R15
Nisko_Se_Mazim Posted January 28, 2009 Author Report Posted January 28, 2009 (edited) Najboljši OS je onaj koji radi ... a ne onaj uz koji provedeš dane i dane da ga konfigurišeš. Dakle, ako pričamo o poslu jasno je o čemu se radi. A ako pričamo o entuzijazmu, elanu za učenjem i experimentima i nije bitno da se radi nešto konkretno ... onda je opet jasno. A to što se dokoni ljudi igraju poređenja na osnovu bzvz stvari ... jbg, i ja bih da imam vremena Malo da te ispravim Sve ima svoju svrhu pa tako i operativni sistemi-jedan je dobar za jednu upotrebu drugi za drugu i tako u krug-savrsen ne postoji jer naravno sve ima prednosti i mane Eto npr Solaris je vrhunski operativni sistem ali ipak ne mozes reci da je sranje jer nije bas neko resenje za desktop i primena mu je uglavnom serverska Edited January 28, 2009 by Full_Metal_Yakuza
ProgressiveR Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Malo da te ispravim Sve ima svoju svrhu pa tako i operativni sistemi-jedan je dobar za jednu upotrebu drugi za drugu i tako u krug-savrsen ... Pa nema šta da me ispraviš, baš to sam i rekao ... na jednom zarađuješ 'leba, a na drugima se igraš Raše pronalazača
Dersu Uzala Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Malo da te ispravim... Eto npr Solaris je vrhunski operativni sistem ali ipak ne mozes reci da je sranje jer nije bas neko resenje za desktop i primena mu je uglavnom serverska Kao na primer? Ta serverska primena? To? Sta bi to bilo, konkretno?
ProgressiveR Posted January 28, 2009 Report Posted January 28, 2009 Mene više raduju linux serveri i obično na njima hostujem sajtove, ali ne vidim zašto je to razlog (i argumenat) da obični, end-useri trebaju da imaju linux kod kuće. Svako ima ono što mi odgovara i što misli da mu završava posao. Poštujem trud i entuzijazam linuxaša, ali me nervira stav da pošto se oni muče oko nečega (a to ne moraju) to nešto je ultra-dobro ... pa ako je dobro, zašto se onda toliko muče i pate sa tim .. blah
Господин Граул Posted January 29, 2009 Report Posted January 29, 2009 Poštujem trud i entuzijazam linuxaša, ali me nervira stav da pošto se oni muče oko nečega (a to ne moraju) to nešto je ultra-dobro ... pa ako je dobro, zašto se onda toliko muče i pate sa tim .. blah Ko se bre muči? Linux je lakši od Windowsa!(dobro ne svaki).. Eto ja to potvrđujem iz iskustva. Jedino što je Linux više otvoren za istraživanje kao OS, pa je dobro ono što naučiš istražujući ga, nije zamršen ako to nećeš.
TtuEd Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 nema mucenja, podesis jednom i ne razmisljas vise. koristis i uzivas u stabilnosti, brzini, lepoti i originalnom shmeku *nix sistema. doduse isto vazi i za xp sp3, ali bez lepote i originalnog shmeka, i sa malo manje brzine :-) razlike su sve manje, oba os-a su prelezala "decije bolesti". trenutno najveci problem microsofta je taj sto bill gates najvise na svetu zeli da njegov os izgleda isto kao mac os, stare navike valjda :-)
Sugar Overdose Posted March 18, 2009 Report Posted March 18, 2009 ja pocinjem da gubim nerve uz glupi windows,moram svaka 2 meseca da ga reinstaliram -.- evo sad mi se iz nevezuse gasim ako,nedajboze,zipujem neki fajl govno glupo idem za koji dan da instaliram ubuntu i okoncam svoje muke
Dead Man Drinking Posted March 22, 2009 Report Posted March 22, 2009 Ubuntu za net, filmove, rezanje i sl. XP za inženjerske programe. Svako radi svoj posao savršeno
Vitamin K Experience Posted March 22, 2009 Report Posted March 22, 2009 Kao na primer? Ta serverska primena? To? Sta bi to bilo, konkretno? To ti je kad Srbin instalira Windows 2003 Server i na njemu sluša muziku, jer mu je durgar rekao da je stabilniji od XP-a.
goThic Posted March 22, 2009 Report Posted March 22, 2009 Poštujem trud i entuzijazam linuxaša, ali me nervira stav da pošto se oni muče oko nečega (a to ne moraju) to nešto je ultra-dobro ... pa ako je dobro, zašto se onda toliko muče i pate sa tim .. blah upravo tako. ako instaliras i pokrenes program sa par next-next-next-finish, to je onda lose, nista nisi uradio ako ne iskoristis konzolu... nije linux tako los, mada trenutno ne bi mogo da zadovolji prosecnog desktop korisnika. ja npr pod lin ne mogu da koristim stampac (ne postoje drajveri za njega), skystar2 (ovo i moze nekako, al je jadno), tv karticu, zvucnu... realno, svakome je najbolji os koji mu zavrsava posao... meni je xp x64 sasvim solidan os, koji nemam namere da menjam jos dugo vremena...
-Mare Posted March 22, 2009 Report Posted March 22, 2009 Damn, sad kad sam video screenshot, ovaj Cent OS mi izgleda bas interesantno.
Recommended Posts