Dersu Uzala Posted March 22, 2009 Report Posted March 22, 2009 To ti je kad Srbin instalira Windows 2003 Server i na njemu sluša muziku, jer mu je durgar rekao da je stabilniji od XP-a.
Sugar Overdose Posted March 24, 2009 Report Posted March 24, 2009 a kakva poboljsanja nosi win xp sp3?
Vitamin K Experience Posted March 30, 2009 Report Posted March 30, 2009 Damn, sad kad sam video screenshot, ovaj Cent OS mi izgleda bas interesantno. CentOS je idealan za Wintendo admine koji su svesni da postoji konzola ali ne smeju da je pipnu. Ovako kliknu opciju "instaliraj mi mail i ftp server" i to završe lakše nego Windows instalaciju.
TtuEd Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 a kakva poboljsanja nosi win xp sp3? Apsolutno nikakva. Samo sminka. kakva sminka? sigurnosne zakrpe i veca stabilnost. caki blago poboljsanje brzine. za divno cudo... :-)
-Mare Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 CentOS je idealan za Wintendo admine koji su svesni da postoji konzola ali ne smeju da je pipnu. Ovako kliknu opciju "instaliraj mi mail i ftp server" i to završe lakše nego Windows instalaciju. Moze li CentOS da se koristi kao obican operativni sistem (da ne kazem kao Xp)? Glupo pitanje, ali nisam imao sta da downloadujem, pa sam skinuo CentOS.
Denny Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 kakva sminka? sigurnosne zakrpe i veca stabilnost. caki blago poboljsanje brzine. za divno cudo... :-) Ipak mi o Microsoft-u pricamo.
Vitamin K Experience Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Moze li CentOS da se koristi kao obican operativni sistem (da ne kazem kao Xp)? Glupo pitanje, ali nisam imao sta da downloadujem, pa sam skinuo CentOS. Može naravno, imaš pri instalaciji da odabereš "workstation" opciju koji ti po defaultu instalira sve za prosečnu office mašinu.
-Mare Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Sto se tice programa, predpostavljam da moram da skidam verzije za CentOS?
Bokee Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 kakva sminka? sigurnosne zakrpe i veca stabilnost. caki blago poboljsanje brzine. za divno cudo... :-) nema poboljsanja brzine, gledao sam razne testove. Osim na par originalnih konfiguracija. E sad, ako inace pretrpavas /:c programima, pa si formatirao i video da bolje radi, to je nesto drugo
Nisko_Se_Mazim Posted April 3, 2009 Author Report Posted April 3, 2009 Ej bre nemoj CentOS ako hoces da se zezas sa standardnim desktop stvarima Bolje neki drugi distro,CentOS je vise za production/serversko okruzenje pa usled toga ima nesto stariji ali isto tako i provereni softver Ne kazem ja da ne moze,ali cimaces se dosta vise nego na npr Ubuntu-u
Господин Граул Posted April 3, 2009 Report Posted April 3, 2009 Da, CentOS ima mnogo manji izbor svežeg softvera i mnogo manje ukupnog softvera u default repositorijumu nego na primer Ubuntu i openSUSE, Mint, Debian, CentOS je najpopularniji apsolutno besplatni OS za ozbiljne servere (to je u stvari kao neki besplatni Red Hat), pa i za one superkompjutere, za ostale stvari je lošiji izbor.
Nisko_Se_Mazim Posted April 10, 2009 Author Report Posted April 10, 2009 (edited) Elem, odem ti ja danas malo do grada da pogledam neke patike i da kupim neki kačket i naletim na neke fine New Balance kačkete u Trend prodavnici (u pitanju je, koliko videh, lanac prodavnica sportske opreme iz Beograda i još nekoliko gradova u Srbiji) Stojim ja kod kase, devojka petlja oko naplate, ja tu slučajno bacim pogled na monitor kada na njemu ni manje ni više linux, pretpostavljam Ubuntu - Gnome okruženje sa toolbarom na dnu na kome se još pride nalazi set Open Office programa i koji vozi neki program za fiskalne kase Sve u svemu - zaista prijatno iznenađenje sa moje strane Edited April 10, 2009 by Full_Metal_Yakuza
Господин Граул Posted April 10, 2009 Report Posted April 10, 2009 (edited) Dou jaja, jesi video koji Point Of Sale (program za račune) koristi? Sigurno TuxShop, sa onim zelenim digitronskim ciframa? Edited April 10, 2009 by Господин Граул
Nisko_Se_Mazim Posted April 10, 2009 Author Report Posted April 10, 2009 Bilo je bez zelenih slova,nista fancy neke sive kucice i nesto krupnija crna slova-najvise me je podsetio na Gcalc
morbid god Posted August 11, 2009 Report Posted August 11, 2009 Koliko je sp3 poboljsan u odnosu na sp2. Koristim ovaj potonji, a imam disk sa sp3 instalacijom.. ah to formatiranje hdd-a, treba ti 2 dana da pokupis najedno sve diskove, programe, drajvere isl. A jos ko nije odradio backup
Brynhildr Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Meni se sviđa moja Vista. Lepše izgleda, sviđaju mi se neke opcije i tako. xD
Baal Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Koliko je sp3 poboljsan u odnosu na sp2. Koristim ovaj potonji, a imam disk sa sp3 instalacijom.. ah to formatiranje hdd-a, treba ti 2 dana da pokupis najedno sve diskove, programe, drajvere isl. A jos ko nije odradio backup Ništa posebno, mislim da nije uopšte. Ali je skup svih securty updateova tako da ako instaliraš svež windows stavi sa SP3 ili još bolje - probaj Windows 7. Meni se sviđa moja Vista. Lepše izgleda, sviđaju mi se neke opcije i tako. xD Stavi Win7 kada budeš imala prilike, dođe mu kao Windows Vista SP3.
Јарослав Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 98ица је закон! смејте се колико хоћете, али ја и даље њу користим на старом компу.
DBrave Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 zasto bi se smejali, to je dobar OS ovako nekako tece dobar prelaz za Win: 95-98-XP-7 sve ostalo nije trebalo da postoji
oʞɾoƃ Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 98ица је закон! смејте се колико хоћете, али ја и даље њу користим на старом компу. Brate, ti se slikaš u helankama kako izlaziš iz kante, što bismo se smejali što koristiš '98?
Јарослав Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 откуд знаш да нисам улазио у канту?! :) t(h)rash 'till death иначе, пре неки дан набасах на неке старе бут дискове. и међу њима видех МЕ и 2000. дошло ми је да их бацим али никад се не зна за шта могу затребати.
Brynhildr Posted August 12, 2009 Report Posted August 12, 2009 Brate, ti se slikaš u helankama kako izlaziš iz kante, što bismo se smejali što koristiš '98?
Recommended Posts