23/16 Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Vistu, verovatno cu da stavim i XP64. Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Abigail+ Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 juce uzeh laptop i dosla mi instalirana vista. cula sam dosta 'prica' o njenom 'losem interfejsu' (los my ass), dosta bagova itd, pa sam ga mislila skinuti i instalirati xp. nakon kratkotrajnog rada na njoj, pokazalo je da sasvim normalno funkcionise, al ono sto je zajebano je to sto se ne moze instalirati vecina programa (il nemaju jos craka za vistu il je verzija neodgovarajuca), tako da cu je, ipak, oboriti i prebacit se na xp. najveca prednost mi je bila to sto je ta vista original, licenciran softver.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Djuka Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 Windows XP professional edition SP2 zadovoljan sam jer zadovoljava moje skromne potrebe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted October 11, 2007 Report Share Posted October 11, 2007 juce uzeh laptop i dosla mi instalirana vista. cula sam dosta 'prica' o njenom 'losem interfejsu' (los my ass), dosta bagova itd, pa sam ga mislila skinuti i instalirati xp. nakon kratkotrajnog rada na njoj, pokazalo je da sasvim normalno funkcionise, al ono sto je zajebano je to sto se ne moze instalirati vecina programa (il nemaju jos craka za vistu il je verzija neodgovarajuca), tako da cu je, ipak, oboriti i prebacit se na xp. najveca prednost mi je bila to sto je ta vista original, licenciran softver.. Šta ti nije radilo od programa? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VooDoo Chile Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 XP, Ubuntu Link to comment Share on other sites More sharing options...
MarcusS Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 XP, SP1, radi kao san godinama. Link to comment Share on other sites More sharing options...
WIZARD OF GORE Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 XP pro SP2 i najverovatnije ga necu menjati ko zna koliko dugo Link to comment Share on other sites More sharing options...
necko Posted October 12, 2007 Report Share Posted October 12, 2007 e, sta mislite o PC Linux OS 2007 kao gnu/linux varijanti za pocetak i bataljivanje Windowsa ? a sta o Fedori? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nisko_Se_Mazim Posted October 13, 2007 Author Report Share Posted October 13, 2007 Probaj PC Linux OS Moze da se proba i live modu(pre instalacije),dolazi u startu sa svim kodecima,Javom i sl sto recimo nije slucaj kod Fedore Link to comment Share on other sites More sharing options...
necko Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 (edited) da znam, probao sam, imam disk, fin je pc linux os skroz Edited October 13, 2007 by xnemanjax Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_a_S_a Posted October 13, 2007 Report Share Posted October 13, 2007 Win Xp i Linux Slackware 12. Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Abigail+ Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Šta ti nije radilo od programa? photoshop, corel..etc..a sumnjam da cu i mayu moci instalirati. mislila sam ga podijeliti na 3 partije, 1 ostavim vistu i dodam xp i linux (zadnje zbog faxa). vista mi doduse nema ni office instaliran, tako da su jedini editori wordpad i notepad. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dersu Uzala Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 photoshop, corel..etc..a sumnjam da cu i mayu moci instalirati. Sve uredno licencirano i registrovano ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
MEGGY Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Probala sam vistu, koristila je je jedno mesec, dva i vratila se na XP. Vista je mnogo lepša, ali i nije nešto funkcionalna, imala sam problema sa pokretanjem filmova i još neke sitnice su mi smetale. . . XP rulez. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Baal Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 photoshop, corel..etc..a sumnjam da cu i mayu moci instalirati. Ovi programi su meni radili kada sam testirao Vistu, doduše najnovije verzije. vista mi doduse nema ni office instaliran, tako da su jedini editori wordpad i notepad. Pa koja je onda poenta da na legalan OS instaliraš nelicencirane programe? Link to comment Share on other sites More sharing options...
niking Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 pa recimo da na faxu mogu da uzmem legalan Winblows, a ne mogu legalan Office Link to comment Share on other sites More sharing options...
+Abigail+ Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 @Baal nema je ocito, zato sam i odlucila napraviti partijicu s xp.om i nelegalnim softverima da bih mogla raditi kao i na dosadasnjem (porodicnom) kompu. Sve uredno licencirano i registrovano ? da, naravno, sve sami originali d: sve bi to radilo na visti normalno, da su licencirani i da su najnovije verzije, ovako..partijica za xp. Link to comment Share on other sites More sharing options...
R_a_S_a Posted October 17, 2007 Report Share Posted October 17, 2007 Pirat ili legalna kopija isto ti se vata. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ProgressiveR Posted November 12, 2007 Report Share Posted November 12, 2007 Koristim Windows XP, koji sam (sa svojih deset prstiju ) modifikovao, tj, unattend-ovao, tako da kad instalirm svoj sistem dobijam sistem potpuno prilagođen svojim potrebama, lišen mnogih bespotrebnig stvari koje inače dolaze sa XP-om, i obogaćen sa stavrima koje meni trebaju Pokušavao sam sa Linuxom, ali sam rekao: "Neka hvala" Link to comment Share on other sites More sharing options...
CrimsonGhost Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 ...koristim XP Lite...nije losh..dosta je brzhi... Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest majce-zmajce Posted December 3, 2007 Report Share Posted December 3, 2007 Bilo koja verzija Linuxa je bolja opcija od Windowsa! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Demonic_Alliance Posted December 5, 2007 Report Share Posted December 5, 2007 Koristim Windows XP, koji sam (sa svojih deset prstiju ) modifikovao, tj, unattend-ovao, tako da kad instalirm svoj sistem dobijam sistem potpuno prilagođen svojim potrebama, lišen mnogih bespotrebnig stvari koje inače dolaze sa XP-om, i obogaćen sa stavrima koje meni trebaju Pokušavao sam sa Linuxom, ali sam rekao: "Neka hvala" Haha, same here. Linux prosto ne radi posao za ono sto meni treba ("treba" u smislu da se osecam komforno) svakodnevno + igre. Nego ja sam napravio neku 'lite' verziju koja ima nesto manje od 250 MB installer. Da, znam da moze da se smanji i vishe, ali neke stvari sam hteo da ostavim (npr. podrske za razne tastature itd). E u celom procesu sam uspeo da sjebem, namerno, podrsku za skenere... Tad sam rezonovao - skener necu nabavljati, a digit. kamere se odavno ponasaju kao usb diskovi. E KURAC! Canonovi fotoaparati zahtevaju to sranje, i nece da rade kao usb diskovi! Sreca pa imam Suse na drugoj particiji , pa dual bootujem kad prebacujem fotke, ali je to svejedno pain in the ass. Prosecan uptime mog compa se meri u danima, tako da me izuzetno mrzi restartovati comp da bih prebacio par slika... Pogotovo kad sam s nekim na chatu, pa nesto slikam i ocu odma' da posaljem. I sad me mrzi da reinstaliram windowse, jer sam bio 'pametan' i napravio jednu particiju, umesto da sam kao nekad lepo napravio 2. Bilo koja verzija Linuxa je bolja opcija od Windowsa! Super, sad idi na temu Os wars, lepo to argumentuj, pa neko mozda tvoje misljenje i uzme za ozbiljno Link to comment Share on other sites More sharing options...
Господин Граул Posted January 9, 2008 Report Share Posted January 9, 2008 Imas neki emulator u Linuxu, zove se Cedega, i mozesh komotno da igrash 90% igara. Jedini zez je shto ne pashe sa svim Radeonovim kartama. Ako imash NVidiu, onda nema problema. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Господин Граул Posted January 18, 2008 Report Share Posted January 18, 2008 ... postoji i komanda da se osposobi maximalno i radeon kartica, sudo apt-get install xserver-xgl Link to comment Share on other sites More sharing options...
Night Prowler Posted April 25, 2008 Report Share Posted April 25, 2008 Windows XP Professional SP2 Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts