Jump to content

Recommended Posts

Posted

Anyway toliko moze da se nauci o muzici iz te ere da je to neverovatno i uvek bih rado menjala sva ova tehnicka sranja koja vrte danas za muziku iz tog perioda...

Marry me.

Uspeo sam da previdim ovaj treci, a mozda sam ga i namerno, s obzirom da su imali vece promene, a i vec su godine kada je vecina kvalitetnih bendova krenulo da zastranjuje.

Posted

Marry me.

Uspeo sam da previdim ovaj treci, a mozda sam ga i namerno, s obzirom da su imali vece promene, a i vec su godine kada je vecina kvalitetnih bendova krenulo da zastranjuje.

Aham, pretpostavljam da su nus-efekti LSD, pejotla i meskalina poceli da se pojavljuju :haha:

ali zaista je primetan pad kasnih 70-tih i pocetkom 80-ih, sa povremenom ekstrasistolom u sredini 80-ih ako bend prezivi pa se okupe da uzmu kintu, ili potpuno promene pravac.

Mozda je najbolji primer Genesis koji u eri dok je Peter Gabriel bio u bendu do neke '75 bend imao impresivne stvari, album s Kolinsom ToT moze da prodje, ali vec se naziru ti pop elementi, koji kasnije dobijaju primat, i meni licno neslusljivi...

Isti primer i sa Camel-om, prva cetiri albuma na repeat, onda ostatak manje-vise, kvalitet je tu ali cini mi se da su poceli da se prilagodjavaju i da prave muziku, a tebalo bi da prave muziku a da se ne prilagodjavaju ukusu auditorijuma...

Posted

S obzirom da bilo pola12, to su bili efekti Earl Grey-a najverovatnije.

Ma koliko ne podnosim Collins-fronted Genesis, meni je AToTT medju omiljenim albumima, jeste ima tu vec poppy aranzmancica, ali taman toliko preisplepletanima sa starim dobrima i melem-zvukom da to bude jedan dobar nastavak na prethodne dobrote. Wind nisam odavno slusao, ali mi je okayish generalno, dalje me ne interesuju.

Evo i Caravan, stigoh do '75e, vec ovde mi neki ocigledan pad, a ima jos dugo diskografijom da se vozim.

Posted (edited)

#captain beyond

rod evans je prebrutalan pevac i zato su mi albumi ovog benda interesantni bili za obrtanje 2-3 puta ali pesme su sve bile prosecne-do-slabe po mom sudu

dajte pls neke preporuke za novitete ili uopste iz ove godine, posto nisam nista slusao

Edited by Čarli
Posted

Novi Steven Wilson i Spock's beard vode za sada što se tiče ovogodišnjeg prog rocka. :da:

Što se tiče Collinsovog Genesisa, One for the vine je jedna od najboljih Genesis stvari uopšte, mislim da su imali i te kako šta da ponude i bez Gabriela, ali nisam slušao kasnije pop stvari...

Posted

#captain beyond

rod evans je prebrutalan pevac i zato su mi albumi ovog benda interesantni bili za obrtanje 2-3 puta ali pesme su sve bile prosecne-do-slabe po mom sudu

dajte pls neke preporuke za novitete ili uopste iz ove godine, posto nisam nista slusao

sasvim solidan prog-rok bend, preslusala sam njihov album Overcoming the monster, izdat ove ili prosle godine, koji je fenomenalan, u svakom slucaju novi bend sa dobrim zvukom koji treba podrzati ;)

1011462_706687906014877_745473456_n.jpg

• 3 weeks later...
Posted

pazi ja imam album inferno iz 72-73. pokusah da pronadjem po sajtovima koje obicno overavam ali nista za sada, aj ko nadje neka okaci link ;)

Evo linka za Paradiso k'o voli, prisutan dok ne obrisem :haha: Ima na soulseek-u inace.

• 4 weeks later...
  • 2 months later...
  • 1 month later...
  • 1 month later...