Tanya Posted October 29, 2007 Report Posted October 29, 2007 Englezi su!Da do jaja je omot skroz! EDIT: U jbt, ja tek sad provalio da skidam "Empires Never Last", a mislio sam da skidam "Year Zero"...no nema veze! EDIT2: 500 postova, postah "Lord Of Metal" Častiš!!! Quote
Red Viper Posted October 29, 2007 Report Posted October 29, 2007 Svaka cast matori! Castis sutra u pubu! btw, sutra nam je emisija,sto bi rekao drug Bosko ''Spremi te se da budete oduvani'' Quote
Kamaitachi Posted October 29, 2007 Author Report Posted October 29, 2007 Castim...tut-gut za sveeeeeee!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! @ Red Viper...dodji sutra da pripremimo sta cemo da pustamo! Quote
Apeiron Posted October 29, 2007 Report Posted October 29, 2007 Eh da, Galahad. DVD je savrsen, rekoh to vec negde ovde ranije. Ista lokacija kao i onaj Mind Key, ono pozoriste u Poljskoj, ali milion puta bolji koncert. Albumi su OK takodje. Quote
Tanya Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Da, da, ali taj Dvd nema nigde da se nađe. Od kad si ga preporučio ubih se tražeći i nema šanse to da iskopam. Samo Mp3 sam skinula, Dvd-a nema... Ako neko ima link, torrent šta god, nek javi Quote
Apeiron Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Da, da, ali taj Dvd nema nigde da se nađe. Od kad si ga preporučio ubih se tražeći i nema šanse to da iskopam. Samo Mp3 sam skinula, Dvd-a nema... Ako neko ima link, torrent šta god, nek javi Paaa, ajd ovako. Ako ga ne nabavis do prvog koncerta na kojem ces biti u BGu, a da cu i ja biti na istom, mozemo se naci, pa cu ti poneti. Ako ne ranije, onda na Thresholdu sigurno, iako je to za milion godina U stvari, mozda na Dreyelandsu, a? Quote
Tanya Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Uh, pa može i tako, za sada imam u planu Dreyelands, Kamelot, i Legacy fest, videćemo dal' ću imati para za sve... Uglavnom Dreyelands je bukvalno za dž, pa ću verovatno doći, tako da može tada THANKS!!! Quote
Apeiron Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Uh, pa može i tako, za sada imam u planu Dreyelands, Kamelot, i Legacy fest, videćemo dal' ću imati para za sve... Uglavnom Dreyelands je bukvalno za dž, pa ću verovatno doći, tako da može tada THANKS!!! OK, samo me podseti na PP par dana pre koncerta, malo mi je pamcenje tanko u poslednje vreme Quote
Tanya Posted October 30, 2007 Report Posted October 30, 2007 Ha, ha... Nisam ni ja mnogo bolja Valjda ću se setiti, a u slučaju da ne dolazim možeš dati dvd nekome od mojih drugara, pa će mi ga oni proslediti... Snaći ćemo se već nekako. Hvala još jednom! Quote
Apeiron Posted November 6, 2007 Report Posted November 6, 2007 Stalno zaboravim da kazem kako je Empires Never Last/Galahad, fenomenalan album! Ova pesma, I Could Be God jedna mi je od najboljih atmosfericnih prog rock pesama sto sam u zivotu cuo... a sa njom inace otvaraju koncert sa ovog DVDa iz Poljske, tad album jos nije bio ni izasao, ali sve mi je bilo jasno kakav ce da bude Quote
Tanya Posted November 6, 2007 Report Posted November 6, 2007 Ahaha, da samo znas kako sam se zarazila sa Empires Never Last, hvala na preporuci za bend Quote
Kamaitachi Posted November 6, 2007 Author Report Posted November 6, 2007 Jeste dobar album, vokal mi se jako dopada! Quote
No name member Posted November 12, 2007 Report Posted November 12, 2007 Nabavio sam nedavno promos benda Beardfish, album se zove Sleeping In Traffic, izdat za In And Out i odusevljen sam njime. Momci su inace iz Svedske i pre ovog albuma izdali su jos dva u nekoj independent varijanti. Ako neko slucajno ima ova dva albuma bilo bi lepo da se javi na PP... A i posto bih voleo da "iskopam" jos slicnih bendova znacilo bi mi da neki upuceni progresivac napise koji bi to bendovi mogli biti... Quote
Kamaitachi Posted November 12, 2007 Author Report Posted November 12, 2007 Skinuo sam sinoc BEardfish i to bas taj album, ali jos nisam preslusao! Quote
Hobo Posted November 14, 2007 Report Posted November 14, 2007 Ako ste uprilici preslusajte XANG - Destiny of a dream. To je instrumentalna progresiva sa izletima u jazzrock i progresivni metal. Komleksno, atmosfericno, melodicno, odlicna bas-bubanj sekcija, gitara koja iz akustike ide u jazz ili heavy brejkove, klavijature (ukljucujuci piano i orgulje) koje boje ceo album i daju simfonicnu notu. Podseca mozda na Gordian Knot, svakako ima Floyd elemenata, ali ipak vrlo direktan i osoben album. Posto ovde ima dosta prog fanova mislim da ce vam se dopasti. Quote
No name member Posted November 15, 2007 Report Posted November 15, 2007 Proverice se obavezno. Forgive me for being ignorant, ali taj Gordian Knot, sta je to? Quote
Hobo Posted November 15, 2007 Report Posted November 15, 2007 GK je instumental porogresiva dosta u duhy progresivnog roka 70-ih. Kombinuje jazz fusion i heavyprog. Look-a-like Krimson, Soft machine. Quote
Kamaitachi Posted November 17, 2007 Author Report Posted November 17, 2007 Forgotten Silence - Mezzocaine (skracena verzija) Quote
No name member Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Ova tema je vec dovoljno rasplinuta s obzirom na to da je koncipirana kao najgenericniji moguci prog prostor, ali kada je vec tako zasto onda ne bi smo spomenuli jos dva ogromna podzanra progresivnog roka - kraut rock i zeuhl? Kraut rock: najbitniji bendovi - amon dull, can, faust... pravac se formirao u Nemackoj, bla bla, sve vam pise na prog-archivama... Zeuhl: najbitniji bend Magma (od koje imam sve albume ), tj. njen frontmen Christian Vander. Postoji i gomila boljih i losijih rip off-ova - univers zero, ruins, bondage fruit, eskaton, dun, weidorje, ZAO... Iza ovog zanra postoji takodje veoma interesantan ideolosko-doktrinoloski koncept o kome svakom predlazem da se uputi takodje na sjajnim prog-archivama, jer bi mi oduzelo izuzetno mnogo vremena da to sve otkucam... Vecinu ovih bendova i njihovih izdanja imam i ovo je zaista fenomenalna i potpuno unikatna muzika, narocito Zeuhl (Magma). Quote
Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 misliš amon duul 2 Quote
No name member Posted November 22, 2007 Report Posted November 22, 2007 misliš amon duul 2 A da, greska. Non lucid interval... Quote
*Nienna* Posted December 3, 2007 Report Posted December 3, 2007 Evo mala preporuka od mene,jedan vrlo prijatan bend imena Gazpacho ( ),vrlo prijatna muzika i predobri textovi Diskografiju mozete naci ovdje O bendu ovdje Theirspace ovdje Pa koga ne mrzi nek poslusa Quote
Tanya Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 Odavno planiram da poskidam i preslusam to, ali niko mi do sada nije ni spomenuo njih, pa se sve nesto neckam... Evo pocecu danas da skidam, pa cemo videti... Quote
Guest Brainsaladsandar Guuuz Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 eh, povratak pendragonu Quote
Tanya Posted December 4, 2007 Report Posted December 4, 2007 Ajd mala preporuka The Reasoning Awakening album mozete naci ovde Inace zanimljiv blog ja sam ga pronasla trazeci nesto deseto i onda krenula nasumicno da skidam albume i tako sam nabasala i na ovo. Album mi se prvenstveno svideo zbog vokala koji su mi nekako neobicni, nemam pojma, jednostavno u prvih par minuta su mi se mnogo svideli i ceo album mi je proleteo zacas, tako da sam morala da podelim sa vama odusevljenje Evo nekih recenzija za one koje to zanima Ako je neko vec preslusao neka javi utiske, bas me zanima Quote
Recommended Posts