Novaliis Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 To je verovatno Oath Records Forum, mislim da tamo ima prog rock podforum ali slabo ima ljudi... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodsucker Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Nemogu slusat puno bendove tipa Yezda Urfa i gotovo, pa nek me popljuje ko oce. Veliki prog kvalitet, al nemogu jednostavno.. Vise sam za Rush i slično, kad bi ih vidio uzivo mogao bih umrijeti sretan. Riverside mi je u zadnje konstantno u usima, pa onda ono prije SAGA .. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Ja bih samo dodao da je Genesis najprecenjeniji bend svih vremena, imo. @ Novaliis - Jeste, Oath Records forum Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
johnnyzzz Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) na šta bih ja još dodao da sam očekivao da ćeš to reći za Pink Flojd i da mi je drago što nisi, kao i to da od genesisa znam verovatno samo jednu pesmu (I can't dance) a od Riversajda skoro sve... Edited October 5, 2010 by johnnyzzz Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 (edited) Nemogu slusat puno bendove tipa Yezda Urfa i gotovo, pa nek me popljuje ko oce. Veliki prog kvalitet, al nemogu jednostavno.. Vise sam za Rush i slično, kad bi ih vidio uzivo mogao bih umrijeti sretan. Riverside mi je u zadnje konstantno u usima, pa onda ono prije SAGA .. Ja obozavan bendove kao sto je Yezda Urfa, vise slusam njih nego recimo Rush koji je milion puta popularniji, a nemam pojma zbog cega su toliko popularniji od nekih drugih bendova u zanru. Yezda Urfa je prog kakav ja licno vise volim. Edited October 5, 2010 by Novaliis 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Pink Floyd je ipak generalno gledano drugačija priča, iako je, opet imo, 60's Floyd > 70's Floyd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodsucker Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Rush je jednostavno slušljiv bend i za šire mase zato su popularniji, moje osobno mišljenje, al drugaciji su od svih jednostavno.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Mislim, ima nekih Rush pesama koje su meni vrhunske, Xanadu, The Fountain of Lamneth, La Villa Strangiato i mnoge druge.. ali Yezda Urfa ima taj psihodelicni virtuozni elemenat u njihovoj muzici koji volim. Recimo pesme poput Boris And His 3 Verses ili 3, Almost 4, 6 Yea.. Steta sto su izdali samo dva albuma.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bloodsucker Posted October 5, 2010 Report Share Posted October 5, 2010 Eloy mi je odličan onaj gore.. Ima jedan bend nemogu se sada sjetit imena , jel ti mozda znas? imam jedan njihov album. On we go-to im je jedna pjesma. Maryanne mislim da se zove druga.. i nikako se imena sitit nemogu. Gledam neke Rush raritetne majice auf skupo skupo... Ma ,obozavam taj bend u svim njihovim erama osim dva zadnja albuma ne znam ni o cemu se radi uglavnom. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Ja bih samo dodao da je Genesis najprecenjeniji bend svih vremena, imo. Zavisi koju fazu benda gledas... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Hm, ne znam o kome se radi.. Eloy je odlican, bas sam danas slusao Dawn. Dobar je i Can: http://www.youtube.com/watch?v=ngxcWeXdvfU Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) @ Angelystor - Složićemo se da je jedna jedina faza benda vredna da bude pomenuta Edited October 6, 2010 by AstralliS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Kod Genesis, ja obozavam ranije albume, sve do A Trick Of The Tail, dakle do sredine 70-ih, kada su im svi radovi odlicni. Sve nakon toga nisam slusao nesto puno, pa i ne znam. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Astralis@ E, onda se razumemo, pa i slazemo :] Ja Genesis samo do "Trick"a i priznajem, ide onda malo OK materijala, ali onda to prelazi u blagi sjebani uzas. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Btw, ako nekog zanima, ništa od Beardfish-a u ovoj godini. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Jel moze neka preporuka za Beardfish, sta da preslusam? Nikada nisam obratio paznju na taj bend.. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 (edited) Beardfish ti je jedan od onih bendova koji sa svakim narednim albumom pokazuje sve veći i veći napredak, zato bih ti ja preporučio da kreneš redom, od Fran en Plats du ej Kan Se do Destined Solitaire. A možeš i od DS-a, s tim da ćeš bivati sve više oduševljeniji ukoliko pođeš hronološkim redom. edit: njima u prilog ide i to što će svirati kao predgrupa PoS-u, a ako bude bilo sreće, ja ću ih gledati u Budimpešti, 24. ovog meseca. Edited October 6, 2010 by AstralliS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Ok, hvala, evo bacio sam se na skidanje.. cudno da ih nikada nisam slusao. A veliki ljubitelj sam proga. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Btw, ako nekog zanima, ništa od Beardfish-a u ovoj godini. Hoce li u 2011.god.? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucassen&co Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Evo malo proga sa Kube. Nisam ih slušao ranije, a ovaj album mi je lepo legao. Bacam se na potragu za prethodnim ostvarenjima. Anima Mundi – The Way (2010) http://www.myspace.com/animamundiprog http://www.progarchives.com/artist.asp?id=666 http://www.animamundimusic.com/English/index.php http://hotfile.com/dl/74092036/eb9efcf/the_way.rar.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Ako ima neka zemlja gde nisam ocekivao prog, to je Kuba. Evo skidam, cisto iz znatizelje. Btw. Beardfish volim, makar na prvo slusanje, mnogo dobro. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Hoce li u 2011.god.? Bıće vrlo verovatno izdat u januaru/februaru, nedavno su završili masterovanje. Inače, overite i ostale Rikardove projekte, Gungfly i Bootcut. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tanya Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Ako nekoga smara cekanje na hotfile kao mene evo alternative Anima Mundi – The Way (2010) http://www.megaupload.com/?d=TORT8HQM Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted October 6, 2010 Report Share Posted October 6, 2010 Dobar je album, preporucujem. Skidoh ga veceras i vec na prvo slusanje mi se svideo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
lucassen&co Posted October 7, 2010 Report Share Posted October 7, 2010 Drago mi je da ti se dopada. Evo, našao sam njihov prvenac "Septentrion" iz 2002. http://www.general-search.net/go/971796243. "Jagannath Orbit(2008.)" ima na RuTracker - u. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts