AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Mene ništa ne smara kod Beardfisha, da sam neki ološ, da bih ti minus i verovatno te sačekao u haustoru da te isprepadam Dužina pesama je sasvim okej, nije neka monotona gnjavaža, sve ide kao po loju, nema tu šta da im se zamera Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Ne znam, ja kažem za sebe, šta ću kad mi ne drži pažnju u nekim pesmama, to je zbog tih klavijatura kažem ti ja. Edited March 22, 2011 by Лука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Ko voli Prog ne moze da bude protiv dugackih (+10minuta) pjesama, naprotiv, on treba u njima posebno da uziva Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 da ali ako nisu smaranje radi smaranja >10 min Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 U tom slučaju 90% neo-prog bendova ne bi trebalo da postoji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Ko voli Prog ne moze da bude protiv dugackih (+10minuta) pjesama, naprotiv, on treba u njima posebno da uziva Kako šta, Close to the Edge da, Tales from Topographic Oceans nikako. ELP Tarkus isto nikako. Opet ja govorim sve iz "JA", stvar ukusa, ne kažem da vi niste u pravu. Samo mi se čini da je u jednom trenutku sedamdesetih sve izgubilo meru i da kao da je puno bendova samo htelo da se takmiči ko će dužu, epikstičniju i muzički komplikovaniju pesmu da napiše. I ovo se sad više uopšte ne odnosi na BF samo da kažem. Super su oni. Edited March 22, 2011 by Лука 1 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (Vesele) sedamdesete su raj, 80-te su ukenjale sve što se moglo ukenjati, sa pojavom tog New Wave-a, stoga se osamdesete mogu slobodno preskočiti. Ti si ovde pomenuo Yes i ELP, a imaš mali milion bendova u dubokom i neistraženom ambisu, pa džaraj malo Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) (Vesele) sedamdesete su raj, 80-te su ukenjale sve što se moglo ukenjati, sa pojavom tog New Wave-a, stoga se osamdesete mogu slobodno preskočiti. Ti si ovde pomenuo Yes i ELP, a imaš mali milion bendova u dubokom i neistraženom ambisu, pa džaraj malo Ma znam ja da ima dragulja mali milion. Ali se ne slažem za 80e i za New Wave. Ima tu sranja strašno puno to je tačno... ma da ne smaram temu, ko voli nek izvoli. Edited March 22, 2011 by Лука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Luka, poskidaj sve sto sam okacio na ovoj temi, pa se krajem godine javi ponovo. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Javi se komisiji Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ајлин Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Luka, poskidaj sve sto sam okacio na ovoj temi, pa se krajem godine javi ponovo. Tri života bi mi trebalo da preslušam sve što ti postavi samo na ovoj temi Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Zašto da skidam sve? Ne može čoveka sve da intresuje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Sve mora da te interesuje, a ne moras sve da volis, a i moras, sve zavisi Jos si ti "zelen" za ovakvu muziku. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Ja epove, pesme preko 10, 15, 20 i 30 minuta najvise volim u progu. Uglavnom su mi to najomiljenije stvari na svakom albumu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Лука Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 (edited) Sve mora da te interesuje, a ne moras sve da volis, a i moras, sve zavisi Jos si ti "zelen" za ovakvu muziku. Što se tiče mog muzičkog pigmenta verovatno je bled u predanoj verziranosti u bilo kom usko određenom žanru a ne samo progu. Tako bi propustio mnogo dobre muzike a, ne kažem, možda je to i do moje lenjosti. Takođe mislim da uopšte ne mora sve živo ikad izdato da me intresuje ali da se ne raspravljamo bezveze neka ostane na tome. Edited March 22, 2011 by Лука Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Dužina pesama uopšte nije bitna, realno. Samo što je prog tako žanrovski konstituisan da se kroz upravo takve epike najviše toga prezentuje, jel'te. S druge strane, niko od muzičara neće reći da je namerno išao na to da napravi pesmu od 20 i kusur minuta. Džemovanje i improvizacija su ključni segmenti Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Morpheus Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Flame Dream-svajcarski prog rock bend ,dosta nalik Jethro Tull,Gentle Giant njihov prvi album Calatea Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted March 22, 2011 Report Share Posted March 22, 2011 Hidria Spacefolk - Balansia (2004) @320kb/s 1. Kokkola (6:34) 2. Modus Operand Hermetik (7:54) 3. Astroban (7:01) 4. Pajas (7:20) 5. Pako Originaux (7:05) 6. Tarapita (14:10) http://www.megaupload.com/?d=VYTOUHN0[/code] Hidria Spacefolk - Symbiosis (2002) @320kb/s 1. Terra Hidria (7:03) 2. Reversion (1:39) 3. Kaneh Bosm (5:13) 4. Kaikados (6:18) 5. Nasha Universo (5:15) 6. Jahwarp (5:48) 7. Agents Entropos (3:13) 8. I-Mantra (5:14) 9. Pangaia (11:42) http://www.megaupload.com/?d=WC7RXG4Q Kimio Mizutani - A Path Through Haze (1971) @320kb/s 1. A Path Through Haze (5:56) 2. Sail in the Sky (7:19) 3. Turning Point (3:47) 4. Tell Me What You Saw (4:55) 5. One for Janis (6:27) 6. Sabbath Day's Sable (4:04) 7. A Bottle of Codeine (7:17) 8. Way Out (3:59) http://www.megaupload.com/?d=DFLMGBI2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=EJImldAQ8aI Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 23, 2011 Report Share Posted March 23, 2011 Novi Von Hertzen Brothers Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 24, 2011 Report Share Posted March 24, 2011 Non-Aligned Prog: The Music of Serbia (Part II) 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
AstralliS Posted March 25, 2011 Report Share Posted March 25, 2011 (edited) 01. simakDialog – Tak Juah Pertama (Indonesia) 02. Brian Ellis – Gossamer (United States) 03. Moraine – Nacho Sunset (United States) 04. Syrinx – Acheiropoietes (France) 05. Slivovitz – Dammi Un Besh O (Italy) 06. Eyot – Stone Upon Stone Upon Stone (Serbia) 07. Quartet Muartet – Geometri (Turkey) 08. The Wrong Object – Lifting Belly (Belgium) 09. Accordo Dei Contrari – Kinesis (Italy) 10. Tohpati Ethnomission – Save the Planet (Indonesia) 11. Fractale – Partie XV (France) 12. D.F.A. - Baltasaurus (Italy) 13. Mahogany Frog – Lady Xoc & Shield Jaguar (United States) 14. Mediabanda – El Largo Camino Hacia La Superacion De La Estupidez (Chile) 15. Forgas Band Phenomena – L' Axe du Fou (excerpt) (France) 16. Planeta Imaginario – Accio Col-Lectiva (excerpt) (Spain) 17. Phlox – Siil (Estonia) 18. Lalle Larson – Beyond Shadows (Sweden) 19. Karcius – Purple King (Canada) 20. Feedback – Reci klaza! Klaza (Slovenia) 21. Klotet - Ekot Från Avgrunden (bonus track) (Sweden) LINK: http://www.prog-sphere.com/2011/03/25/progsphere%e2%80%99s-progstravaganza-compilation-of-awesomeness-%e2%80%93-part-4/ Edited March 25, 2011 by AstralliS 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Verbat Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Ima li neko predlog gdje se mogu kupiti majice Prog Rock bendova? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted April 5, 2011 Report Share Posted April 5, 2011 Koliko sam samo puta maštao o tome da pronađem neku prog rock majicu u Beogradu... A man can dream. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest HEFEST Posted April 6, 2011 Report Share Posted April 6, 2011 http://www.youtube.com/watch?v=3-EzJ8u9KBI&feature=related Jedan od mojih omiljenih bendova. Obozavam ih. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts