Jump to content

Recommended Posts

• 1 month later...
Posted

Da li je ovde bilo price o bendu Presto Ballet? U posljednje vrijeme slusam njihov prvi album "Peace Among the Ruins" iz 2005. Bas onako dobar klasican prog rock, sa zaokruzenim i hiticnim pjesmama. Bez nekih velikih improvizacija, dzeziranja, smaranja i slicne avangarde. :) Govorim o tom prvom albumu, naravno. Inace imaju 5 albuma iza sebe, a osnivac benda je Kurt Vanderhoof iz Metal Church-a.

• 4 weeks later...
Posted

O'šo sam tad Mozilom na sajt, izašlo mi crveno untrusted upozorenje, a nešto se kroz maglu prisećam priče da je od Astraliisa curnuo neki album ili tako nešto, možda su ga zato tagovali

• 1 month later...
Posted

Baš sad režem disk da metnem u stub, '74 ludorije, Apostrophe od Zappe, Phaedra - Tangerine Dream, Tales from Topographic Oceans (decembar 73, jebiga, US izdanje je '74 :D), i Camel - Mirage...

Divota! Dodaj Moonmadness od Camel-a jos svemu tome i nema greske :da:

Posted

nesam slusala, sutra cu, 'naci laku noc ljudi

Btw, nisam se zezao za Catapillu u onom prvom postu, ako niste, poslusajte i njih obavezno. Kazu neki prog rock kolekcionari da su njihova dva albuma medju najskupljim prog rock izdanjima na berzama vinila, ako su mint idu i do 5000 evra, retki su ko djavo. To je taj neki crossover izmedju konvencionalnog proga, dzeza i ove neke Zeuhl avangarde a la Magma + su ovi jeli drogu kasikom. Moje dve omiljene stvari:

i potpuna ludnica (poslusati do kraja da cujete kad snajku uhvati histerija):

Posted

Kazu neki prog rock kolekcionari da su njihova dva albuma medju najskupljim prog rock izdanjima na berzama vinila, ako su mint idu i do 5000 evra, retki su ko djavo.

Ne excelfaniši na progu, molim te :haha:

• Upvote 1
Posted

E da, malo je offtopic, ali ne mnogo - i ovo su te opcene 70-te, mada je ovo malo drugaciji zon. Elem, sa suprugom sam celo jedno leto proveo slusajuci ovaj album (sa akceentom na ovoj pesmi):

Zna neko za ove Kanađane?

Nije lose, nisam cula za ove Kanadjane iako imam poprilicno dobru snabdevenu prog rock kolekciju :da:

Ovo cu pokusati da pronadjem i skinem.

Btw, nisam se zezao za Catapillu u onom prvom postu, ako niste, poslusajte i njih obavezno. Kazu neki prog rock kolekcionari da su njihova dva albuma medju najskupljim prog rock izdanjima na berzama vinila, ako su mint idu i do 5000 evra, retki su ko djavo. To je taj neki crossover izmedju konvencionalnog proga, dzeza i ove neke Zeuhl avangarde a la Magma + su ovi jeli drogu kasikom. Moje dve omiljene stvari:

I ovo nemam, sto me cudi jer stvarno imam dosta ove mjuze :haha:

Anyway preslusala lepo, ali pre bih recimo uzela da slusam Curved Air, koliko god mjuza bila dobra ne udara me u emociju kao sto radi Sonja Kristina iz Curved Air-a :da:

Klikni link, zavali se i uzivaj...

http://www.youtube.com/watch?v=nFwFJ-dg0Fs

P.S. pu pu daleko bilo da si excelcore :haha:

Posted

:D Taj fazon!

Mada, kod excelfanisanja je bitno da se poseduje taj primerak u ličnoj kolekciji, tu je bitan taj "my dick is bigger than yours" momenat. A ja mu ovde dođem više kao radio mileva, čisto kao ukazujem na činjenicu (valjda sam se oprao malo :haha:)

Samo malo :D

Na ovakvoj temi, sa tom tematikom cena, samo je korak daleko pominjanje nekog Fuzzy Duck-a ili sl i onda sve ode u majčinu.

Posted

http://www.youtube.com/watch?v=PcvK6qd7OSI

i potpuna ludnica (poslusati do kraja da cujete kad snajku uhvati histerija):

http://www.youtube.com/watch?v=ezo1hvHRk4U

E a to samo taj prvi press jer je redak u picku materinu ,znam ljude koji ga imaju al nije first press :P