Totamealand Posted December 6, 2021 Report Share Posted December 6, 2021 Moj omiljeni. Kada razmišljam o albumima koji se sastoje iz jedne kompozicije podeljene na A i B stranu, obično prvo pomislim na ovaj album, pa tek onda na Thick as a brick. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted December 8, 2021 Report Share Posted December 8, 2021 Dobar i ...Sounds Like This, malo je vise u prostijem jam, psych rock fazonu. Bilo mi presmesno sto su u jednoj pesmi iz vedra neba odsvirali prvu strofu Norwegian wood, ubacili tezgu malo u album da se ne baci Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kumodraski Vo Posted January 4, 2022 Report Share Posted January 4, 2022 Ovo je odlicno: https://rateyourmusic.com/release/album/the_muffins/manna___mirage/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 ovo sam propustio ove godine i bas kida. za fanove Anglagard i Wobbler definitivno 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted January 5, 2022 Report Share Posted January 5, 2022 Op može, taman sam se fino izdružio sa Wobblerom prošle godine. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted February 11, 2022 Report Share Posted February 11, 2022 Jedan underground kult iz 1977. godine kojim sam opsednut poslednjih godinu i nešto dana. Preporučuje se fanovima vedrijeg simfonijskog proga u maniru albuma kao što su Mirage, Foxtrot ili Remember the future - u pitanju je Garden shed od benda England: Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Novaliis Posted March 7, 2022 Report Share Posted March 7, 2022 Frost* u poslednje vreme najviše slušam. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted March 7, 2022 Report Share Posted March 7, 2022 poslednji album i EP me nista ne rade iz nekog razloga, ali sve pre toga mi je savrseno. bas dobar bend, ova pesma je bas sipanje. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted April 30, 2022 Report Share Posted April 30, 2022 Uhvatio sinoć live Anekdoten u Malmeu, nisam ni imao pojma da sviraju, juče sam saznao i morali su da se menjaju planovi zbog toga. Mnogo bih se zajebao da sam propustio. U publici bilo možda 60 ljudi. 😄 Fino prošarali kroz diskografiju. Niklas je stvarno odličan gitarista. Jedino sranje što nisu primali karticu za merch, a ja nisam imao ni jednu krunu u fizičkoj formi tako da ostah suha kurca što se tiče toga. 1 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted March 5, 2023 Report Share Posted March 5, 2023 Da se nadovežem i ja na prethodni post sa lajv prog 'fatanjem, gledao Banco del Mutuo Soccorso pre neki dan u Katanji. Ko ne prati bend, mali intro oko toga - trenutno je tu od stare postave samo klavijaturista (jedan od), pevač Đakomo poginuo pre skoro 10 godina u saobraćajci. Kako bilo, bilo kakav RPI i Banco uživo je bolje nego nikakav RPI i Banco uživo, što se mene tiče. Ekipa je dobra, novi pevač zvuči sjajno, nije Đakomo, ali pokriva stare pesme sasvim super, neka malo više rokerskija varijanta recimo. Lista je krenula super, ceo prvi album, malo sa zadnjeg, malo sa Darwina, i onda odron sa odlukom da se sviraju pesme iz 80s Evrovizija Banko perioda. Dok su stigli do "Non Mi Rompete" još nisam mogao da se opičim od prethodnog smora, kad koncert već gotovo. Ukupno jesu bili na stejdžu ~2х15, tako da nije kao da je bio kratak gig. Jedino što je taj runtime malo iskrivljen činjeniom da je klavijaturista održao jedno 5-6 govora u toku giga, sa prosečnim trajanjem svakog od po 5 minuta. Ne znam italijanski, pa mi je naravno bilo minimalno zanimljivo za slušanje, ali čak i da znam, ko još dolazi na prog gig da sluša baljezganja. Ovom prilikom bih hteo da se javno izvinim i Džoi di Maju za sve što sam ga zebavao do sada. Tako da, lepo za videti, šteta malo za listu, ali i ovo je bilo više Banca no što sam mislio da ću ikad videti live. Usput, preporuka topla za zadnja dva albuma, meni baš prijatna iznenađenja, pogotovo prošlogodišnji. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted April 17, 2023 Report Share Posted April 17, 2023 Ne znam jel imamo negde psychedelic temu, a ne zalazi mi se u Hard Rock podforum pa ajde ovde da bacim preporuku za Rosalie Cunningham (a i saznao za nju preko Prog zina, tako da ko sam ja da protivrečim). Dva albuma za sada, pre toga Purson koji još nisam obrtao valjano ali u sličnom maniru mi deluje, proggy psyche heavy rock, svašta ponešto, dobri lirici, jako mi prija glas isto. I još draže, uživo to zvuči fenomenalno, bend dana na Prognosis festu juče, baš dobru ekipicu neku ima, ima baš feeling benda nego isključivo solo akta. 2 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HellAwaits Posted April 17, 2023 Report Share Posted April 17, 2023 Brate, ulepšao si mi dan. Kupila me već na prvoj strofi. Odličan stil, prelepa boja glasa, a bend kao da se teleportovao iz 1970-ih. Vi lajks veri mač, indid! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Glan Posted June 11, 2023 Report Share Posted June 11, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted June 12, 2023 Report Share Posted June 12, 2023 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted July 29, 2023 Report Share Posted July 29, 2023 Je l' ima neko neki dobar torrent ili link za italijanski prog iz sedamdesetih? Ganjam Le Orme, Semiramis, Museo Rosenbach i tako to, teže je nego što sam mislio. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted July 30, 2023 Report Share Posted July 30, 2023 rutracker Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Oskudno sa seederima na rutrackeru, pravo da ti kažem. Nijedan torrent ni da se pokrene pa tražim neku bolju soluciju. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 jesi gledao na soulseek Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 Nisam, probaće se. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Talvi Posted July 31, 2023 Report Share Posted July 31, 2023 sad se baš setih da bacim oko, ima sve ovo što si nabrojao Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Totamealand Posted August 1, 2023 Report Share Posted August 1, 2023 Vrhunski, skidam ovih dana. Zahvaljujem. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
azal Posted August 25, 2023 Report Share Posted August 25, 2023 nisam nikad previse obratio paznju na Pineapple Thief do sada. Otkrio sam Magnolia album i bas mi prija. sta jos da pustim? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted August 25, 2023 Report Share Posted August 25, 2023 Meni svi njihovi albumi koje sam čuo imaju sličan vajb, taj neki soft sentimentalni progić. Dobra su mi oba albuma od kad je Gavin Harrison u bendu, posebno Your Wilderness. Od starijih preporučujem Variations on a Dream i Little Man. 1 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Angelystor Posted September 19, 2023 Report Share Posted September 19, 2023 Ima li ovde pratioca black midi-a? Meni proggy otkrovenje godine, na ovaj album se baš navukao Sa prog strane ima King Crimsona, i 70e i 80e, a sa ekstenzijom toga i 90s Primusa, što me prvobitno navuklo, ali baca i math rock i da ne lupam šta sve ne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Haos sam ja Posted September 19, 2023 Report Share Posted September 19, 2023 Imamo temu na tu temu: Meni su Black Midi više zanimljivi nego što mi nešto prijaju. Doduše, nisam slušao album iz prošle godine, samo prva dva. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts