Lex Luthor Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 (edited) Neki ljudi se neće složiti da je i burek sa sirom podjednako burek kao i onaj sa mesom. Oni će reći da je to gibanica. A šta Vi mislite o tome? Šta više preferirate - burek, gibanicu ili pite? Mislite li da burek treba da bude srpski brend? Šta po Vama zaslužuje da bude srpski brend? Edited August 13, 2007 by Smorock
SerbZmaj Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Mislim da je nepotrebno otvarati temu kada moze da stane u - Kuvanje - A ako ocete da pricate o brendovima e to je onda druga stvar...
Zen Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Dakle Srpski brend burek ili gibanica? Gibanica kao mene pitate
Sisus Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Nisam ljubitelj sira, dakle, pita s mesom.
Hudini Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Ja sam takodje pre za gibanicu. Burek mu ipak dodje nesto kao bosanski brend. A od ostalih brendova, osim postojecih (sremska kobasica, sremski kulen, banatski rizling, gorki list, itd...), mislim da bi trebalo registrovati i pekmez od kajsija (ne dzem, ne marmeladu, nego pekmez). Tako nesto nema nigde u svetu!
Lex Luthor Posted August 13, 2007 Author Report Posted August 13, 2007 Neki ljudi se neće složiti da je i burek sa sirom podjednako burek kao i onaj sa mesom. Oni će reći da je to gibanica. A šta Vi mislite o tome? Šta više preferirate - burek, gibanicu ili pite? Mislite li da burek treba da bude srpski brend? Šta po Vama zaslužuje da bude srpski brend? Figurativno sam postavio pitanje - Burek ili gibanica? Ima takvih primera još u nas. Npr. sarma, punjena paprika, ćevapi... Da li su tu naša jela ili nisu? Zašto šljivovica nije naš brend? Šta mislite o tome? Koje su naše autohtone vrste pasa? Da li Yugo može biti brend iako je onako šugav? Da li kolo može biti brend? Čime treba predstaviti Srbiju u svetu? Šta prikazati kao tradicionalno naše?
Hudini Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Npr. sarma, punjena paprika, ćevapi... Da li su tu naša jela ili nisu? Cevapi su zapravo slovenacki brend i zvanicno se zovu "srpsko nabodalo"!!!
necko Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 (edited) Burek mu ipak dodje nesto kao bosanski brend. nemas pojma burek je nishki brend i zasticen je, zato sto je prvi put napravljen u nishu krajem 15. veka Edited August 13, 2007 by xnemanjax
Hudini Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 nemas pojma burek je nishki brend i zasticen je, zato sto je prvi put napravljen u nishu krajem 15. veka Dobro, nemam pojma. Ni gomila ljudi ovde ne zna sta je sunka, pa sta?
RaVeN Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Nas brend...pa sarma bre !! Inace...krompirusa i zeljanica su zakon...jebo ove s' mesom i sirom !!
Dark Sonja Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 recimo da burek nije srpski vec bosanski, dok je gibaja srpska... valjda... te sam glasala za gibaju...
Shamandalie Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Cetnicka gibanica ispred svega! I obavezno sa kajmakom! 1
Генеральный Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 четничка гибаја је до јаја. ја је волим са краћим длакама. кајмак је већ претеривање.
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Lepinja sa kajmakom. :mljac:
Minerva_SD Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Lepinja sa kajmakom. :mljac: DA, još jedan od neprevazidjenih užičkih specijaliteta! (pored šljive)
VeronikaJeOdluchilaDaUmre Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Na Tari odesh, uzmesh komplet lepinju. I onda umresh.
Dead Man Walking Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Burek je najbolji sa muvom! Moj drug ga je jednom kupio i od tada svaki put pita "jel sa muvom il bez"?
LazaGNR Posted August 13, 2007 Report Posted August 13, 2007 Utvrdjeno je da je gibanica srpski brend,burek nije,a i ode tema dodjavola... Zatvoreno.
Recommended Posts