Guest HEFEST Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 Naravno da znam,a kao sto vidis,nisam jedini...,pedest godina nije 500 godina pa da se niko nicega ne seca,vecina matoraca pamte vremena i pre 1990.,a pamte i stare pekare.I niko ovde nije rekao da nije postojao(jer burek se ovde jede vec 600 godina),samo se prica sta je sta.Burek danas moze da se puni cime god hoces. Za burek sa sirom napominjao si da hoces sa sirom,a za burek si dobijao burek s mesom po difoltu,jer je na ovim prostorima(ne Turska,ne Grcke,Bugarske picke materine,,,) odvajkada burek sinonim za burek sa mesom.tacka.Ko hoce da zna neka zna,ko misli drugacije nek misli i dalje i kraj rasprave. Netacno. Kraj rasprave. 1 1
Hail Metal Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 burek u srbiji je DANAS uglavnom sa sirom... u bosni je isključivo sa mesom... ni jedni ni drugi nisu izmislili burek da bi njihov bio originalan, pravi... pun kurac zemalja ima svoje varijante bureka i svi su u pravu jer u turskoj, odakle burek vodi poreklo, burek se odnosi na sve pite... ne znam oko čega se više raspravljate... Sve tacno , raspravljaju se sta je starije kokoska ili jaje .
Berliner Posted February 8, 2013 Report Posted February 8, 2013 (edited) nikad se u poslednjih dvesta godina u srbiji nije podrazumevalo da kad trazis burek da ti daju sa mesom. to jednostavno nije postojalo. proverena informacija. edit: a razlika izmedju nasih bureka i pita (ukljucujuci "burek") koje prave u bosni nije u prvom redu u nadevu nego u necemu drugom. Edited February 8, 2013 by Čarli 1 1
Demon Seed Posted February 9, 2013 Report Posted February 9, 2013 nikad se u poslednjih dvesta godina u srbiji nije podrazumevalo da kad trazis burek da ti daju sa mesom. to jednostavno nije postojalo. proverena informacija. Je l' ti to javila Pokojna Mileva? XOXOXOXO ziveo humor nadev je najlepsa rec u kosmos 2
Vuk Posted February 9, 2013 Report Posted February 9, 2013 Koga vishe boli kurac, jeo sam sjajan burek (ja trazio)/pitu (Boske koji radi tamo me "ispravio") pod sachem u BL, ali sam najbolji burek u nas jeo u Subotici, u jednoj pekari u blizini kluba "Mladost". Ne znam da li josh uvek stoji ta pekara, ali me chudi da je toliko bolji nego u istochnijim krajevima zemlje ili vecinskoj UBOsni.
Talvi Posted February 9, 2013 Report Posted February 9, 2013 ja sam jutros jeo burek i sa mesom i sa sirom, obema stranama za dušu. samo svinjsko prejedanje od rana jutra
Álvaro Recoba Posted February 9, 2013 Report Posted February 9, 2013 (edited) Бурек у Србију је из Ниш, пошто га је тај Турчин донеја пре 500 године и може да буде једино са сирење, никако са сиром, и с месо, никако са месом. А с'д има и модерни типа са павлаку и шунку куј неје лош. Баница је друга ствар у односу на бурек. Пита је глупа реч. Edited February 9, 2013 by Álvaro Recoba 3 2
Hail Metal Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Koga vishe boli kurac, jeo sam sjajan burek (ja trazio)/pitu (Boske koji radi tamo me "ispravio") pod sachem u BL, ali sam najbolji burek u nas jeo u Subotici, u jednoj pekari u blizini kluba "Mladost". Ne znam da li josh uvek stoji ta pekara, ali me chudi da je toliko bolji nego u istochnijim krajevima zemlje ili vecinskoj UBOsni. Postoji , u Subotici ima par pekara gde je burek zaista fantastičan , iskreno u BG sam obišao sijaset pekara dok sam studirao i mogu reći da nisam naišao na tako fin buek kao u SU .
lemmy sixx Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 (edited) Misli na "Prolece" verovatno.Ali tamo bas i nije bog zna kakav burek.Najbolji su u Lipi i Spartaku.I u Artosu...oni prave sva ta sranja po starim receptima. Edited February 10, 2013 by lemmy sixx
Hail Metal Posted February 10, 2013 Report Posted February 10, 2013 Naspram beogradskih u Prolecu je dobar burek .
Helle Posted March 29, 2013 Report Posted March 29, 2013 My all time fav. Burke od jabuka yummm!!!! 1 2
Lord Iffy Boatrace Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 gde ima dobar burek u Novom Sadu?
Јарослав Posted April 15, 2013 Report Posted April 15, 2013 Мени се много свиђа у оној пекари када се Булеваром крене од железничке, па одмах на почетку, са десне стране (заборавих како се зове).
Recommended Posts