Jump to content

Burek

Lex Luthor

Српски бренд  

210 members have voted

You do not have permission to vote in this poll, or see the poll results. Please sign in or register to vote in this poll.

Recommended Posts

Naravno da znam,a kao sto vidis,nisam jedini...,pedest godina nije 500 godina pa da se niko nicega ne seca,vecina matoraca pamte vremena i pre 1990.,a pamte i stare pekare.I niko ovde nije rekao da nije postojao(jer burek se ovde jede vec 600 godina),samo se prica sta je sta.Burek danas moze da se puni cime god hoces.

Za burek sa sirom napominjao si da hoces sa sirom,a za burek si dobijao burek s mesom po difoltu,jer je na ovim prostorima(ne Turska,ne Grcke,Bugarske picke materine,,,) odvajkada burek sinonim za burek sa mesom.tacka.Ko hoce da zna neka zna,ko misli drugacije nek misli i dalje i kraj rasprave.

Netacno. Kraj rasprave.

• Upvote 1
  • Downvote 1

burek u srbiji je DANAS uglavnom sa sirom...

u bosni je isključivo sa mesom...

ni jedni ni drugi nisu izmislili burek da bi njihov bio originalan, pravi...

pun kurac zemalja ima svoje varijante bureka i svi su u pravu

jer u turskoj, odakle burek vodi poreklo, burek se odnosi na sve pite...

ne znam oko čega se više raspravljate...

Sve tacno , raspravljaju se sta je starije kokoska ili jaje .

nikad se u poslednjih dvesta godina u srbiji nije podrazumevalo da kad trazis burek da ti daju sa mesom. to jednostavno nije postojalo. proverena informacija.

edit: a razlika izmedju nasih bureka i pita (ukljucujuci "burek") koje prave u bosni nije u prvom redu u nadevu nego u necemu drugom.

Edited by Čarli
  • Upvote 1
  • Downvote 1

nikad se u poslednjih dvesta godina u srbiji nije podrazumevalo da kad trazis burek da ti daju sa mesom. to jednostavno nije postojalo. proverena informacija.

Je l' ti to javila Pokojna Mileva?

XOXOXOXO

ziveo humor

nadev je najlepsa rec u kosmos

• Downvote 2

Koga vishe boli kurac, jeo sam sjajan burek (ja trazio)/pitu (Boske koji radi tamo me "ispravio") pod sachem u BL, ali sam najbolji burek u nas jeo u Subotici, u jednoj pekari u blizini kluba "Mladost". Ne znam da li josh uvek stoji ta pekara, ali me chudi da je toliko bolji nego u istochnijim krajevima zemlje ili vecinskoj UBOsni.

Бурек у Србију је из Ниш, пошто га је тај Турчин донеја пре 500 године и може да буде једино са сирење, никако са сиром, и с месо, никако са месом. А с'д има и модерни типа са павлаку и шунку куј неје лош. Баница је друга ствар у односу на бурек. Пита је глупа реч.

Edited by Álvaro Recoba
  • Upvote 3
  • Downvote 2

Koga vishe boli kurac, jeo sam sjajan burek (ja trazio)/pitu (Boske koji radi tamo me "ispravio") pod sachem u BL, ali sam najbolji burek u nas jeo u Subotici, u jednoj pekari u blizini kluba "Mladost". Ne znam da li josh uvek stoji ta pekara, ali me chudi da je toliko bolji nego u istochnijim krajevima zemlje ili vecinskoj UBOsni.

Postoji , u Subotici ima par pekara gde je burek zaista fantastičan , iskreno u BG sam obišao sijaset pekara dok sam studirao i mogu reći da nisam naišao na tako fin buek kao u SU .

• 2 weeks later...
  • 1 month later...
  • 3 weeks later...
  • Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...