Hell on Earth Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Ovo je po meni najbolja igrica ikad. Sve druge su mi ispod nje. Ne znam ni sam koji sam deo presao vise puta. Igram ovu igricu zadnjih 10 godina i jos uvek mi nije dosadila. Vidim da vec postoji topic Resident evil 4, koji me nije bas odusevio tako da cu se ograniciti amo na prva tri. Dakle grafika, prica, atmosfera, sve. Savrseno, neprevazidjeno. Ono sto me zanima jeste da li je neko imao prilike da igra remake prvog dela koji je uradjen za Nintendo game cube. Do sada nisam nikoga sreo, ali ako neko slucajno ima molio bih da me obavesti. Hvala.
Novaliis Posted August 23, 2007 Report Posted August 23, 2007 Igrao samo kvltove na soniju i ovaj serijal je bukvalno promenio moj život.. Odem kod druga i zamišljam kako pretražujem sobu u potrazi za municijom a znao sam i da pišem čitava ''scenarija'' u fazonu igre..sa likovima, oružjem a detaljno sam opisivao lokacije sa svim detaljčićima..izmišljao zagonetke, priče a sve sa zombijima A tek kako sam zamišljao čitave scene..kao svi postanu zombiji a ja preživljavam itd. Na kraju sam i sanjao sve to.. Eto, toliko o tome
Nisko_Se_Mazim Posted August 26, 2007 Report Posted August 26, 2007 Sjajna igra... Imao sam prilike da igram RE od 1-3 na Sony kecu Prvi i drugi deo su zaista fantasticni,a trojka iako je takodje dobra meni licno je ipak kudikamo slabija neko prva dva nastavka-moj favorit bi mozda bio drugi deo I verzije sa Sony su daleko bolje nego one uboge PC konverzije koje su se pojavile kada je 3d accel tek postajala standard(ako ne recunamo 3. deo) Ako volite nesto na slican fazon treba definitivno da probate Blair Witch serijal-po mnogo cemu ove igre siju RE uterujuci nepripremljenima strah u kosti
Hell on Earth Posted August 27, 2007 Author Report Posted August 27, 2007 Da, verzije koje su izlazile za PC su stvarno bile jako lose. Jako cesto nisu htele ni da rade. I grafika je dosta losija. Ja imam drugi i treci deo za PC i ni jedan ne radi kako treba. Zato bih svim ljubiteljima Sony keca preporucio da skidaju iskljucivo igrice za Sony i da igraju preko emulatora. Ja imam Resident evil 1 koji igram preko emulatora i to radi savrseno. Inace, to je odlican emulator koji u gafickim opcijama sadrzi filter koji sluzi da prilagodi ekran PC - a igrici koja je predvidjena za ekran televizora, tako da nema onih kockica i grafika je ista kao kada se igra preko TV - a. Jos sam prikacio i dzojstik i osecaj je kao da igram Sony. Znaci milina
sephir0th Posted August 27, 2007 Report Posted August 27, 2007 bez foliranja...najbolji deo ikad izashao je na SEGA DREAMCAST-u,Resident Evil:Code Veronica 1
Novaliis Posted August 28, 2007 Report Posted August 28, 2007 (edited) Sjajna igra... Imao sam prilike da igram RE od 1-3 na Sony kecu Prvi i drugi deo su zaista fantasticni,a trojka iako je takodje dobra meni licno je ipak kudikamo slabija neko prva dva nastavka-moj favorit bi mozda bio drugi deo I verzije sa Sony su daleko bolje nego one uboge PC konverzije koje su se pojavile kada je 3d accel tek postajala standard(ako ne recunamo 3. deo) Ako volite nesto na slican fazon treba definitivno da probate Blair Witch serijal-po mnogo cemu ove igre siju RE uterujuci nepripremljenima strah u kosti Potpisujem sve ovo. Edited August 28, 2007 by Varg
Nightwing Posted September 11, 2007 Report Posted September 11, 2007 presao prva 3 dela, i 4ti ali je to druga prica hteo da placem sto Code veronica niej izasla za PS1 cekam 3 deo filma samo da vidim Krisa Retfilda mada mi je Leon ipak omiljen lik... tizer na 5icu obecava
MissionVao Posted March 11, 2009 Report Posted March 11, 2009 (edited) jeste al bice samo za PS3 i Xbox, makar za sad. sad se ja pitam, posto odavno planiram da uzmem nesto od te dve platforme, sta je bolje za nekoga ko ne voli voznje i sl nego tako avanture, horore, arkade i sl? ne vidim temu o diskusiji, verovatno je zabranjena al cisto eto neka preporuka btw igram sad cetvorku i dodjoh do prvog sukoba s onim raspucinom prvog gimpa predjoh bez umiranja a sad ne mogu ni da mrdnem... citajuci walkthrough cini mi se da nije tako lako, treba imati skills... a rifle me opasno zeza + ne radi mi zoom, pise desni dzojstik i uopste ne reaguje kad ga mrdam. usput Saitekov joypad je zakon za ovu igru Edited March 11, 2009 by Double Fire
MudriPanj Posted March 11, 2009 Report Posted March 11, 2009 ja igram kec na sega saturn emulaciji.. igra je identicna sa ps verzijom osim malo novog sadrzaja i bolje grafike, jedino su 3d animacije malo losije
:matija Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 Kult, nema sta. Odigrao sam prva tri dela, ali mi je code veronica sa sega dreamcasta za nijansu bolji od ostalih.
23/16 Posted March 12, 2009 Report Posted March 12, 2009 bez foliranja...najbolji deo ikad izashao je na SEGA DREAMCAST-u,Resident Evil:Code Veronica Ne, najbolji deo je REmake keca na gamecube-u, evo bas sam ga juce odigrao po 3. put . jeste al bice samo za PS3 i Xbox, makar za sad. sad se ja pitam, posto odavno planiram da uzmem nesto od te dve platforme, sta je bolje za nekoga ko ne voli voznje i sl nego tako avanture, horore, arkade i sl? ne vidim temu o diskusiji, verovatno je zabranjena al cisto eto neka preporuka Sve zavisi od toga sta volis da igras i da li si spremna da kupujes originale za PS3. Inace, x360 je dobra masina, u UK moze da se uzme za 150-200e, ali se cesto kvari pa je potrebno sem flashovanja odraditi i xclam fix kako konzola ne bi crkla(M$ i hardware).
Novaliis Posted October 8, 2010 Report Posted October 8, 2010 U poslednje vreme bas dosta razmisljam o ogranju mojih omiljenih starijih igara a RE serijal je medju njima.. dvojka mi je nekako ostala najbolja u secanju, pravo otkrovenje za mene u to vreme kada je izasla za playstation. Fenomenalna trilogija, kasnije delove i ne racunam, nije to TO. Prva tri dela su po meni ono sto RE treba da bude - survival horor, istrazivanje napustenih zgrada i tumaranje razruzenim ulicama, opkoljeni zombijima, u potrazi za izlazom, atsmofera toliko dobra da se osecate kao da ste tamo.. a ne nekakav SF, superhero tripovi i sl. Zajedno sa Silent Hill-om, moje omiljene survival horror igre mladosti.
Recommended Posts