Jump to content

Recommended Posts

Posted

Hvala na lepim zeljama, moram dobro da ispitam sva ta Praska piva

A moram i da idem na operu, ne znam koji mi je, al nesto sam u fazonu ides u Prag-moras na operu:).

Skokni do Dresdena to su 2h voznje, kazu da je neuporedivo bolja ;)

@Generalni genijalan blog :haha:

Posted

@Melinda, Svajnstajger i ekipa:

Ima tako reci koje se koriste kod nas a imaju drugacije znacenje. Pazi da ne uvredis nekog :haha:

Praska piva:

blog_krusovice_sep-2011.jpg

Jebalo blagu nedelju kol'ko je dobro!

Posted

Sve se bojim da se razumemo sa Česima. previše je istih reči potpuno različitih značenja. Mislim, njihovo jelo - veprova kyta na grilu.

Posted

Razumeš ih mojega. Možda turistički prosim vas ovo ono, ali ako ide na praxu usraće se.

Sve ti je na vr jezika ali ono...

meni bilo OK stručni jezik pa sam razumela 60% .. ali i sluhista sam (reče ona neskromno), pa fejkujem.

• 1 month later...
Posted

Inače, bila sam u Italiji (tu trenutno i živim) + Vatikan + San Marino, Švedskoj, Francuskoj, Monaku, Grčkoj, Španiji, ex-Yu državama (sem Slovenije), Egiptu, SAD (skoro cijela država Vašington, Ajdaho, Havaji, Kalifornija, Vegas, Njujork) i Kanadi.

Update: Izrael, Jordan, Holandija, Island. Na Island definitivno planiram da se vratim jednog dana, i to kad budem prodala oba bubrega da bih mogla da priuštim turu helikopterom i ice climbing. Nevjerovatna zemlja.

Kad (ako) budemo uspjeli da uštedimo dovoljno, išli bismo iz Islanda na Grenland i natrag.

Posted

Pogledaj sadcars.com. Mi na kraju nismo ni iznajmili kola, jer smo išli na mnogo izleta, a vremena je bilo malo (nismo htjeli da vozimo po cio dan, je li), i umjesto toga smo uzeli organizovane ture, što je ispalo super (jako su profesionalni), ali jako skupo. Dok smo razmatrali rent-a-car opciju, SADcars je bio najjeftiniji (od 33 evra dnevno van ljetnje sezone, pod uslovom da platiš preko neta). Nemoj da se zezneš i da iznajmljuješ iz kojekakvih turističkih centara, deru sa cijenama.

I te kako se isplati finansijski ako imaš vremena i/ili volje da se vozaš i ako znaš kuda da ideš. Problem je samo ako ideš u npr. martu (što bih ti i preporučila, što zbog polarne svjetlosti, što zbog cijena), jer su sniježne oluje i dalje moguće, pa putevi van gradova postaju neprohodni. Pa, ako si voljna da rizikuješ...

• Recently Browsing   0 members

• No registered users viewing this page.
  • Create New...