NullPointerException Posted September 8, 2007 Report Posted September 8, 2007 Fantastican funeral doom bend iz Kanade. Album "A Treacherous Ascension" meni je najbolji doom album ove godine. Imaju zajednicke elemente sa bendovima Night Must Fall, Mournful Congregation (ali depresivniji i beznadezniji), Doom:Vs (ali sa manje epic elemenata) i pomalo Shape Of Despair (ambient i atmosferic aura). Neko slusao? Quote
doombringer Posted September 9, 2007 Report Posted September 9, 2007 Konacno neko da otvori temu vezanu za doom bend. Slazem se da su fenomenalan bend, meni licno drugi album bolji (mozda samo zbog produkcije). E sad, sto se tice poredjenja sa ovim bendovima, sta znam, Night Must fall OK, od Mournful Congregation ne postoji depresivniji bend, za Doom:Vs se takodje slazem. U principu svi oni koji vole tipican funeral doom (znaci bendove tipa Thergothon, Tyranny, Mistress of the Dead, Worship, Comatose Vigil i naravno sve sto je do sada spomenuto) bice zadovoljni. LFD treba u oktobru/novembru da odrade svoju prvu evropsku turneju (zajedno sa Funeral) i mislim da u Pragu sviraju pocetkom novembra, pa ko zna, mozda se desi neko cudo i u pravom trenutku budem na pravom mestu. Quote
NullPointerException Posted September 9, 2007 Author Report Posted September 9, 2007 Eh, znam procitao sam. I sam mastam... Kad bi bio neki organizovan odlazak.. Ali pusti sanak Quote
Dr Alex Posted September 11, 2007 Report Posted September 11, 2007 Fantastican funeral doom bend iz Kanade. Album "A Treacherous Ascension" meni je najbolji doom album ove godine. Imaju zajednicke elemente sa bendovima Night Must Fall, Mournful Congregation (ali depresivniji i beznadezniji), Doom:Vs (ali sa manje epic elemenata) i pomalo Shape Of Despair (ambient i atmosferic aura). Neko slusao? Narafski!!! Doombringer mi je rekao za njih! Imam oba albuma, a A Treacherous Ascension na ogiginalu . Depresivniji od Mournful Congregation?? A ne!! Mozda mracniji, ali depresivniji ne! Sve u svemu, jako dobra bend. by the way Night Must Fall su VRH!! Samo da poprave produkciju. Doduse nisam slusao novi, ali prva 2 (demo-a) su extra! Quote
forever*autumn Posted October 17, 2007 Report Posted October 17, 2007 nedavno nabavih prvi album. interesantno funeral doom stivo. uvodne note pesme "Lethal" zaustavljaju cirkulaciju. Quote
doombringer Posted November 5, 2008 Report Posted November 5, 2008 Mournful Congregation / Longing For Dawn-Euro Tour April '09 Ako je neko zainteresovan da organizuje koncert ovih bendova neka kontaktira LFD na [email protected] ! Trenutno 2 najbolja funeral doom benda na jednom mestu, posle ovakvog dogadjeja verovatno ne bi vise imao potrebu da posecujem koncerte !!! Quote
NullPointerException Posted November 7, 2008 Author Report Posted November 7, 2008 To bi bilo fenomenalno. Ali, doslo bi nas 10ak. Ipak ozbiljno razmatram da pokusam da odem na ovo, ako bude u nekoj relativno bliskoj zemlji. Quote
banedeathmetal Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 Auuuu ovo je VRH bend !!! Samo sto se tice koncerta da, doslo bi nas 10...e onda znas da je pravi Doom, strasno... Quote
Sadomator Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 Hard, MC je nesto najbolje iz Australije, uz Disembowelment naravno. Ovo nisam slusao, poblizi opis ? Ne moze se sve stici, novi Skepticism je bomba, idu na tour sa Pantheistom, kak bi to dobro bilo vidjeti, mozda + Worship Quote
Dr Alex Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 (edited) Hard, MC je nesto najbolje iz Australije, uz Disembowelment naravno. Ne moze se sve stici, novi Skepticism je bomba, idu na tour sa Pantheistom, kak bi to dobro bilo vidjeti, mozda + Worship :pivopije: :pivopije: :pivopije: p.s.Skepticism / Pantheist / Ophis turneja je zavrshena. Prichao sam sa Kostasom o dolazku u Srbiju, mozhda neshto i bude kad ponovo krenu na pogrebnu turneju Edited December 2, 2008 by I Am As Earth Quote
Sadomator Posted December 2, 2008 Report Posted December 2, 2008 Zavrsena, nisam u toku haha. Pantheist su monumentalan bend, kroz historijske korijene veci znacaj imaju MOZDA samo Skepticism, Thergothon and Esoteric. Jos nisam nabavio novi album, sram me bilo! Na listi je priorieta za skoru buducnost. Quote
banedeathmetal Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 (edited) LONGING FOR DAWN & MOURNFUL CONGREGATION EUROPEAN TOUR 2009 Friday 10 april Rouen,Le Bateau ivre, France Saturday 11 april Rotterdam,The Baroeg, Holland Sunday 12 april Hamburg,Bambi Galore, Germany Monday 13 april Day off/Gig, Travel Tuesday 14 april Tampere, Finland Wednesday 15 april Helsinki, Finland Thursday 16 april Tallinn, Estonia Friday 17 april Riga, Latvia Saturday 18 april Moscow, Russia Sunday 19 april Vilnius, Lithuania Wednesday 22 april Wodzislaw Slaski, Poland Thursday 23 april Prague, Czech Rep Friday 24 april Trnava Art Klub, Slovakia Saturday 25 april Potojna,MCP, Slovenia Friday 01-may SWR festival, Portugal Saturday 02-may Madrid,Ritmo y Compas, Spain Pa eto ljudi, najbolje je da odete u Sloveniji na Koncert, taman pada u Subotu...ja nazalost necu fizicki moci tada da odem jer sam sa svojim bendom u isto vreme na Evropskoj turneji... Edited December 3, 2008 by banedeathmetal Quote
doombringer Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Mislim da ce 11. aprila u Rotterdamu svirati zajedno sa Evoken, Isole i Officium Triste . Kakva ce to svirka biti jebem ti zivot!!!!!!!!!! Quote
banedeathmetal Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 Mislim da ce 11. aprila u Rotterdamu svirati zajedno sa Evoken, Isole i Officium Triste . Kakva ce to svirka biti jebem ti zivot!!!!!!!!!! Realno kad bih to doziveo, polako ali sigurno bi mi zivot krenuo da gubi smisao. Mournful Congregation Longing For Dawn Evoken Isole Officium Triste ...na jednom mestu? AAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA !!! Quote
Dr Alex Posted December 3, 2008 Report Posted December 3, 2008 E ima da idem Saturday 25 april Potojna,MCP, Slovenia ako ne nadjem nachin da ih dovuchem 'vamo Quote
NullPointerException Posted December 10, 2008 Author Report Posted December 10, 2008 Opa! Slovenija. Vadim pasos jos ovih dana. Ne vidim sta me moze spreciti u ovome ( nadam se da se vize za Sloveniju dobijaju bez problema, ipak smo susjedne zemlje) Quote
NullPointerException Posted January 17, 2009 Author Report Posted January 17, 2009 Na moje veliko razocarenje, koncert u Sloveniji je otkazan. Javio mi organizator - kaze prostor u kom je trebalo da se odrzi je "likvidiran" a eventulne alternative su mu preskupe. A taman sam izvadio pasos i nasao nacin da odem na ovo... Quote
doombringer Posted January 17, 2009 Report Posted January 17, 2009 NJesra na kvadrat !!!! Razmotricemo alternative ipak !!!! Quote
Milan Posted April 1, 2009 Report Posted April 1, 2009 Novi album http://rapidshare.com/files/216153915/Long...iaportal.ru.rar nisam jos preslusao ,samo na brzinu preleteo (he kako glupavo zvuci kad je funeral doom u pitanju) produkcija mi se svidja ,moglo bi se reci da ovaj bend postaje A liga funeral-a Quote
NullPointerException Posted April 2, 2009 Author Report Posted April 2, 2009 Album je odlican. Preslusah ga 2x i vidim da ima potencijal da bude jedan od boljih albuma godine. Cini mi se da je anksiozniji od prethodnih. LFD je po meni mozda i najbolji funeral doom bend trenutno. Quote
forever*autumn Posted April 5, 2009 Report Posted April 5, 2009 dobar novi album. kvalitetniji od prethodna dva, rekao bih. "Our Symbolic Burial" je jedna od instrumentalno najsnaznijih pesama koje je bend uradio. inace, ono sto mi kod benda generalno smeta jeste vokal. Stefan veci deo vremena zvuci kao da se dere na nekoga, zbog cega mi njegov growl deluje kao kakav strani element u njihovoj muzici. Quote
Recommended Posts