zombie eater Posted July 15, 2006 Report Posted July 15, 2006 @ Paklena Riba Lepo zboris drugarice...ne bih ni ja imao sta da dodam na tvoje poslednje izlaganje.. Quote
negative creep Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Ten jeste bio buntovan, ali je to za mene nastavak Mother Love Bone-a... Tj. MLB sa Edijevim textovima. Posle toga nema vise te energije. Gledajuci ceo album. Edijev glas mi je sad tako...smesan... Narocito ono 'life wasted'... Quote
23/16 Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Mozda nema energije,ali i dalje ima dobrih pesama. Quote
negative creep Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Mozda nema energije,ali i dalje ima dobrih pesama. To je vec druga stvar. Quote
23/16 Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Dovoljno je samo uporediti poslednje albume Pearl Jama i npr. Mudhoney koji kao pripadaju istom pokretu.....razlika je drasticna. Quote
negative creep Posted July 20, 2006 Report Posted July 20, 2006 Dovoljno je samo uporediti poslednje albume Pearl Jama i npr. Mudhoney koji kao pripadaju istom pokretu.....razlika je drasticna. Imenjache, o tome pricam! Quote
rebel_grunge Posted July 21, 2006 Report Posted July 21, 2006 Dovoljno je samo uporediti poslednje albume Pearl Jama i npr. Mudhoney koji kao pripadaju istom pokretu.....razlika je drasticna. Yup, that's right! Quote
zombie eater Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 (edited) Kakve veze Pearl Jam ima sa Mudhoney? Totalno su dva razlicita benda u pitanju koja imaju drugaciji pristup muzici,podstaknuti razlicitim muzickim uticajima. Pearl jam su mnogo veci bend i okrenuti su skroz drugacijem zvuku koji kombinuje razne elemente dok je Mudhoney uvek funkcionisao kao underground punk/rock bend i kao takav otisao u legendu te i inspirisao mnoge druge bendove koji su postali kasnije veliki poput Nirvane recimo. Ne znam kakvu ste paralelu hteli da povuchete ali po meni Mudhoney danas pravi lose,dosadne albume,sviraju retko...da li su im Pearl jam slicni..mislim da NE.S druge strane sta je to grunge pokret...??! Pokret mora da ima neki cilj i vid zalaganja.Grunge je medijski nadenut naziv te je iskljucivo deo modnog trenda u vidu flanelskih kosulja,duge kose itd.Onaj ko je imao priliku da gleda The Story Of Pearl Jam je mogao i to licno da cuje od clanova benda.Svima njima je to bilo izuzetno smesno u ono vreme. Elem sta znaci to nema energije? Koliko ste Pearl jam nastupa videli uzivo? Ne moze se ocekivati da se ljudi od 40 i kusur godina ponasaju kao da im je 20+ te prave stage dive,divljaju na bini itd..Mnogo je vremena proslo..stavovi i pogled na svet se promenio..muzicki uticaji se menjaju..njihov izgled se menja...Eddiev glas se menja a i u medjuvremenu je krenuo da pushi cigarete sto ga je malo unistilo ali i dalje ne posustaje...primecuje se da je ostario ali jos i te kako ima energije u njemu...Sto se tiche inace samog pevanja logicno je da je ono produkt raznih uticaja sa strane te da Eddie pokusava sada da zvuci drugacije i unese zivosti i svezinu na scenu. Ono sto ostaje i dalje prisutno kod ovog benda je kvalitet i pozitivna energija kojom zrache a ljudi treba da shvate da ovo nije 1992 vec 2006 godina.Sta mislite kako bi danas zvuchala recimo Nirvana da je nastavila da svira ili Alice in Chains sa novim albumom.. Edited July 22, 2006 by zombie eater Quote
OceanSize Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 Ten jeste bio buntovan, ali je to za mene nastavak Mother Love Bone-a... Tj. MLB sa Edijevim textovima. Posle toga nema vise te energije. Gledajuci ceo album. Edijev glas mi je sad tako...smesan... Narocito ono 'life wasted'... Ne pricaj tako o Ediju Quote
negative creep Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 Sorry Mimi. Sto se tice NIRVANE, ona bi se inace raspala 1995-1996. da se Kurt nije ubio. No, necemo sad o tome. Mudhoney pesme nikako nisu dosadne! A Alice in chains...mislim da bi zvucao ok. Meni su i Jerry-jevi solo albumi jako dobri! Quote
rebel_grunge Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 ili Alice in Chains sa novim albumom.. To cemo, nadam se, uskoro chuti. Samo ostajem pri stavu da AiC nije AiC bez Laynea. Quote
negative creep Posted July 22, 2006 Report Posted July 22, 2006 To cemo, nadam se, uskoro chuti. Samo ostajem pri stavu da AiC nije AiC bez Laynea. Naravno. I ocekujemo turneju sledece godine! Quote
Paklena Posted July 24, 2006 Report Posted July 24, 2006 ljudi treba da shvate da ovo nije 1992 vec 2006 godina.Sta mislite kako bi danas zvuchala recimo Nirvana da je nastavila da svira ili Alice in Chains sa novim albumom.. TACNO TAKO (toliko cesto se podrzavamo da ce ispasti da smo klan) Svi bendovi koji su "nesrecnim slucajem izgubili pevaca"...citaj:riknuo...ispadnu mnogo veci od onih koji ostanu u zivotu...a ja mislim da to nije pravedno...zasto mistifikovato stvari? Ljudi pljuju prezivele, a velicaju mrtve Kako bi danas izgledali jenis,morison,hendrix,curt,mercury&co?...pa sigurno ne bi imali energiju kao nekda i bili bi sopstrvena senka...zato nemojte da pljujete PEARL JAM...poenta je ostati ziv i normalan Quote
zombie eater Posted July 24, 2006 Report Posted July 24, 2006 (edited) sve u svoje vreme... elem,svi bendovi i ljudi u njima imaju tendenciju da se menjaju u raznim pogledima i dozivljavaju odredjeni vid transformacije...neko ce to nazvati progres,neko regres....bend je tu najpre zbog sebe i ljubavi prema muzici.. Kako li ce tek Pearl jam zvucati za 5 god...kapiram da ce svirati i trajati dugo jer ne sviraju pod pritiskom,nisu ukalupljeni,vole da experimentishu cime se razbija monotonija i zasicenje muzikom,bend dozivljavaju kao jedan veliki pozitivni medij za omladinu i ljude... "toliko cesto se podrzavamo da ce ispasti da smo klan" heh...pa znas kako to ide kod zagrizenih fanova... Edited July 24, 2006 by zombie eater Quote
IRA Posted July 26, 2006 Report Posted July 26, 2006 Ljudi, organizuje li neka agencija put do Praga za koncert 22.09.? Quote
23/16 Posted July 27, 2006 Report Posted July 27, 2006 I ko ide u Zagreb? Na kojoj adresi mogu da se vide detalji o organizovanom odlasku na koncert? Po prvi u zivotu put sam odlucio da prestanem da kukam i da se malo pomucim......i skupio sam pare za koncert, Quote
Paklena Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 Na pearljam.com na diskusiji pearl jam u beogradu nacicete ljude koji su se vec dogovorili da prate bend na evropskoj turneji, uglavnom po Italiji, mada vecina njih je iz hrvatske pa im ne trebaju vise sto sa nama nije slucaj...ja planiram da idem, samo me koci septembarski ispitni rok, ako dam dva ispitakoliko mi treba za uslov eto mene u prvom redu, ako ne...onda ubistvo P.S. Jeste li videli plakate po gradu...u Festu u Zemunu u petak tribute vece Pearl Jam, Aic, Nirvana...svira static... Quote
negative creep Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 ako dam dva ispitakoliko mi treba za uslov eto mene u prvom redu, ako ne...onda ubistvo P.S. Jeste li videli plakate po gradu...u Festu u Zemunu u petak tribute vece Pearl Jam, Aic, Nirvana...svira static... Ubistvo ili samoubistvo? p.s. ne staj mi na muku! Static je bend koji jako dugo zelim da cujem! Quote
niking Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 jel ima neko set-list sa ove turneje ili sam prerano trazio? Quote
Guest Pirate Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 (edited) jel ima neko set-list sa ove turneje ili sam prerano trazio? http://www.pearljam.com/tour/ Evo tu pogledaj. Koliko sam skontao nemaju neku odredjenu set -listu, nego od koncerta do koncerta je menjaju. Mada uglavnom se vrti pola novog albuma + ostatak. E da, i jos nista za 27.9. Edited August 1, 2006 by Pirate Quote
IRA Posted August 1, 2006 Report Posted August 1, 2006 Ajde bre ljudi, zna li neko barem telefon od neke agencije koja je ranije vodila na neke koncerte u Pragu i Budimpesti ... Quote
danijelg Posted August 3, 2006 Report Posted August 3, 2006 I ko ide u Zagreb? Na kojoj adresi mogu da se vide detalji o organizovanom odlasku na koncert? http://www.internettravel.co.yu/ http://www.internettravel.co.yu/programi/pearljam.pdf Vidimo se u Zagrebu Quote
Paklena Posted August 7, 2006 Report Posted August 7, 2006 Ubistvo ili samoubistvo? p.s. ne staj mi na muku! Static je bend koji jako dugo zelim da cujem! Nije bitan metod vec rezultat GONE!!! Slusala sam statik zimus, ali veruj mi nisu toliko dobri kao sto se prica (bar za neke moje umetnicke pojmove...) BOLJE IM STOJI REPERTOAR ALICE IN CHAINS, od PJ su svirali samo pet pesama, ukljucujuci i rockin in the free world (da ironija bude veca na dred pesme je u Fest upala racia), a posle su presli na totalni mejnstrim rhcp.blur...tako da nista nisi propustila... Quote
:Dea Posted August 7, 2006 Report Posted August 7, 2006 http://www.internettravel.co.yu/ http://www.internettravel.co.yu/programi/pearljam.pdf Vidimo se u Zagrebu Jao, extra sto ima organizovano. Idem sad 99,99%! Quote
Recommended Posts