Red Viper Posted October 26, 2007 Report Posted October 26, 2007 Dok sam razgledao knjige na sajmu,zapade mi u oko na Alnari standu novo Tolkinovo izdanje(priredio Kristofer)... Naravno,odmah sam pazario! Posle Silmariliona,Nezavrsenih Prica i Istorije Srednje zemlje,evo jos jedne knjige koja govori o starijim danima srednje zemlje.Ovo je opsirnija predstavka o deci Hurinovoj,prvim ljudima sa istoka i prvom savezu ljudi i vilenjaka... Ova knjiga je prvenstveno namenjena onai citaocima koji se secaju da je koza Selobina bila tako strahovito jaka da se nije mogla proseci nikakvom snagom ljudi,cak ni kada bi Vilenjak i Patuljak iskovao celik,ili ruke Berena i Turina njime upravljale,ili da su Elrond Frodu i Rivendalu imenovali Turina za mocnog Vilin-prijatelja od starine,ali da ne znaju vise o njima... Svakom fanu Tolkiena i uopste epske literature preporucio bi da procita ovo delo...
Salvation Posted October 27, 2007 Report Posted October 27, 2007 E super, bas citah pre par meseci opet Silmarillion, ovo ce biti interesantno.
Red Viper Posted October 27, 2007 Author Report Posted October 27, 2007 Pozajmljujem cim procitas! Nije frka! Jeste da su neki trazili pre tebe...
Kamaitachi Posted October 27, 2007 Report Posted October 27, 2007 Nije frka! Jeste da su neki trazili pre tebe... Jbg, reci im da sam ti maznuo knjigu dok nisi gledao!
Despot! Posted October 31, 2007 Report Posted October 31, 2007 Uzeh i ja na sajmu, odlicna i zanimljiva knjiga.
Red Viper Posted November 1, 2007 Author Report Posted November 1, 2007 Knjiga pruza dosta detaljniji opis nekih dogadjaja koji su se odigrali u Silmarilionu... Doista zanimljivo stivo!
rhapsoad Posted November 1, 2007 Report Posted November 1, 2007 heh jedan od mojih omiljenih delova silamriliona nabavicu ga sigurno
Despot! Posted November 2, 2007 Report Posted November 2, 2007 Knjiga pruza dosta detaljniji opis nekih dogadjaja koji su se odigrali u Silmarilionu... Doista zanimljivo stivo! Upravo tako dosta zanimljivo stivo, detaljnije objasnjena prica. Zanimljiva su i ona dva dela na kraju kada Kristofer objasnjava kad i kako je nastal prica. Tek se tu vidi koliko je pre objalvjivanja cak i prve knjige Tolkin zamislio citavu pricu i svet. Na kraju se ispostavilo da je pukim razvojem dogadjaja Hobit bila prva knjiga.
Sandman Posted November 2, 2007 Report Posted November 2, 2007 Jao video sam i ja na sajmu,ali nisam uzeo. Nabavicu negde drugde.
derg38 Posted November 16, 2007 Report Posted November 16, 2007 Bas je vreme za redovni obilazak(svaka dva meseca) alnarija pa cemo da pazarimo!Na sajam i ne idem - odmah bankrotiram od 10-te godine kad sam video crtac LOTR i 11-te kad sam ga prvi put procitao(a sad sam blize 29-te),cekao sam filmove a sad mi zao,kad su snimljeni,jer odjednom se pojavilo toliko poznavalaca,fanova a vecina nije procitala nista drugo osim uputstva za upotrebu ili best before na nekom proizvodu a kaamoli LOTR i ostalo, stavise nece ni sad kad su odgledali (jebi ga,brate,(sto bi rek'o advokat dzeju,gosp.dzej nisam vam ja brat) mnogo je strana,smorno je,mi'sim ovo ono,) al fala Bogu ima ljudi i koji citaju,. Pozdrav svima!
Sleaze Glammer Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Dok sam razgledao knjige na sajmu,zapade mi u oko na Alnari standu novo Tolkinovo izdanje(priredio Kristofer)... Naravno,odmah sam pazario! Posle Silmariliona,Nezavrsenih Prica i Istorije Srednje zemlje,evo jos jedne knjige koja govori o starijim danima srednje zemlje.Ovo je opsirnija predstavka o deci Hurinovoj,prvim ljudima sa istoka i prvom savezu ljudi i vilenjaka... Ova knjiga je prvenstveno namenjena onai citaocima koji se secaju da je koza Selobina bila tako strahovito jaka da se nije mogla proseci nikakvom snagom ljudi,cak ni kada bi Vilenjak i Patuljak iskovao celik,ili ruke Berena i Turina njime upravljale,ili da su Elrond Frodu i Rivendalu imenovali Turina za mocnog Vilin-prijatelja od starine,ali da ne znaju vise o njima... Svakom fanu Tolkiena i uopste epske literature preporucio bi da procita ovo delo... Aj daj neki info o noj, neke detalje o kojima pre nismo nisht znali. Takodje, kako bi ju ocenio? Da li je Kristofer odradio ( ponovo ) odlichan posao ili ne?
Guest Razbijač-NAAĆI Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 strasno je ko sve danas ima decu.
Red Viper Posted November 21, 2007 Author Report Posted November 21, 2007 @Sleaze Glammer: Ovako,Kristofer skoro uopste nije ucestvovao kao autor,sve sto je prikazano u knjizi su Dzonovi spisi,on je samo sastavio u celinu... Dalji info ne bih davao,to bi bila neka vrsta ''spoilera'',kome se svideo ovaj mali predgovor koji sam izvukao i ko voli dela Tolkienova,kupice... @Razbijac Duhovito Ocito te ne zanima ovaj deo foruma,nije ok da na takve nacine skupljas postove...
Kamaitachi Posted November 21, 2007 Report Posted November 21, 2007 Ovako,Kristofer skoro uopste nije ucestvovao kao autor,sve sto je prikazano u knjizi su Dzonovi spisi,on je samo sastavio u celinu... Dalji info ne bih davao,to bi bila neka vrsta ''spoilera'',kome se svideo ovaj mali predgovor koji sam izvukao i ko voli dela Tolkienova,kupice... Ili ce uzeti iz biblioteke!
Koma_ Posted November 28, 2007 Report Posted November 28, 2007 Čitao sam o ovome, i moram uzeti knjigu, verovatno preko Laguninog on-line šopa. Šteta što nisam bio na sajmu. Pročitao neko? Utisci?
Red Viper Posted December 1, 2007 Author Report Posted December 1, 2007 Nazalost neces moci da porucis preko Lagune,Alnari izdaje knjigu... Knjiga je odlicna,popunjava neke praznine istorije Srednje zemlje.
Laurelin Posted January 22, 2008 Report Posted January 22, 2008 E i ja sam je bas kupila na sajmu, i to sam je kupila prvenstveno, jer kad sam citala "Silmarilion", zapala mi je za oko prica o Turinu Turambaru i okolne pricice...pa rek'o, kad videh knjigu...nisam mogle a da je ne kupim.... Trenutno citam "Nezavrsene price"... Prosto ne mogu da poverujem da je Tolkien stvorio tako nesto, i jos stvorio do savrsenstva!
rhapsoad Posted January 22, 2008 Report Posted January 22, 2008 uf ja jos ne nabavih to meni je jedan od najboljih delova silmariliona prica o turinu, zanima me koliko je to jos prosireno u odnosu silmarilion i nedovrsene price
Laurelin Posted January 24, 2008 Report Posted January 24, 2008 Pa ne znam...ne verujem da je nesto narocito prosirena...mozda se samo jos vise zadrzava na nekim detaljima koji su vec pomenuti pre... A u ostalom, videcu i sama...
Laurelin Posted May 2, 2008 Report Posted May 2, 2008 E, evo procitah... I ono... Kao sto sam i mislila... Samo je prosireno u odnosu na Silmarilion i nezavrsene price... Ako neko ne kupi knjigu nije nista time propustio... Ja je kupih i ovako jer mnogo volim Baladu o Turinu...i jos je sve objedinjeno sve u jednoj knjizi....
Dark_Elf Posted July 8, 2008 Report Posted July 8, 2008 Izvinjavam se što je tema malo starija. Ali ja nisam primetio ni jednu jedinu stvar u Deci Hurinovoj koje već nije bilo u Nezavršenim pričama! Nezavršene priče su deblja knjiga, pa se čini kao da je Kristofer samo izvukao sredinu iz Nezavršenih priča (deo o Hurinu) i objavio novu knjigu. Zna li neko da napomene makar jednu stvar (poglavlje) koja se dešava u Deci Hurinovoj, a nema u Nezavršenim pričama?
Laurelin Posted July 9, 2008 Report Posted July 9, 2008 "Deca Hurinova" je samo suptilno prosirena u odnosu na "Nezavrsene price". Rekla bih da su dodate recenice, gde se vise opisuje priroda i kretanje likova, koje nisu mogle da stanu(ili je prosto prica o Hurinu morala da se skrati) u "Nezavrsene price". Drago mi je sto o Turinu ima posebna knjiga, ali da je nepotrebna i da je sad imam u tri verzije ("Silmarilion", "Nezavrsene price" i "Deca Hurinova"), to da!
Guest KileLocki Posted March 6, 2009 Report Posted March 6, 2009 Da li neko zna gde mogu naci "Nezavrsene Price" u Beogradu?
Recommended Posts