Jump to content

Bendovi koje ste otkrili

Novaliis

Recommended Posts

myrkr2.jpg

MYRKR (IRSKA)

Prvo da pohvalim tu irsku underground black metal scenu koja je fantasticna, ali ujedno i nepoznanica velikom broju black metala. Okosnicu cine Myrkr, Slidhr, Haud Mundus, Rebirth of Nefast i Wormlust. Preporucivao sam ja ponesto od ovoga il prije, al malo je ko to prokomentarisao..

MYRKR je irski bend koji svira svedski metal. Hah. Imaju jedan dobar EP i split sa Nastrond, a posebna preporuka ide za njihov prvi i jedini full length - Black Illumination. Na ovom albumu je evidentan uticaj svedske 'religiozne' skole, prije svega kultova ko Ofermod(Mysterion tes anomias) i Ondskapt. Sakralna atmosfera, karakteristicni rifovi, puno blast-ova ukomponovanih sa sporijim 'serpentine' momentima, i na kraju opori vokal koji se fino uklapa sa ambijentom. Jedino mi nedostaje malo varijacije na tom polju, al dobro..

U svakom slucaju, jaka preporuka za sve koji vole ovakav zvuk.

Myrkr+-+Black+Illumination+(2009).jpg

http://www.megaupload.com/?d=C0WZGZ1S

Austere (australijski)

Austere+(Aus)+-+To+Lay+Like+Old+Ashes.jpg

To Lay Like Old Ashes (2009)

1. Down

2. To Fade With the Dusk

3. This Dreadful Emptiness

4. To Lay Like Old Ashes

5. Just for a Moment...

6. Coma II

http://www.mediafire.com/?rm18qexko4c

Nije da sam ga bas skoro otkrio, al' evo ovde, za one koji nisu culi.

Edited by Patient

Wormlust - Svarthol [demo]

svarthol.jpg

Evo jos jedan bend iz Irske. Svarthol je demo izdanje iz 2010. godine, jedna numera od 16 minuta koja je stvarno ubica. Muzika je kombinacija black metala i sporijih ambient/doom momenata. Cesto mi kroz glavu prolaze Deathspell Omega i Blut Aus Nord, i moze se rec da Wormlust dobar dio uticaja vuce od ova 2 benda. Posebno BAN.

http://www.megaupload.com/?d=SM2V6TOI

3540295908_photo.jpg

Edited by morbid god

ovako, ovaj bend nije black metal, nije cak ni metal, ali verujem da ce ekipi odavde biti interesantan. a i sve su metalci u bendu :haha:

Radi se o noir jazz bendu, Bohren & der Club of Gore. Ovo je jedan iz branse tih atmosfericnih doom/drone/noir/ambient/dark/(funeral???) jazz bendova, naravno jedan od poznatijih(tj. vodecih), uz The Kilimanjaro Darkjazz Ensemble (za sve doomere i ljude koje vole mracnu muziku OBAVEZNO overiti njihovu obradu St. Vitusa-

, savrsheno).

No,da se vratimo mi Borhenu. Muzika je jako mracna, spora, i sve odise nekom jako mracnom, gotovo doom atmosferom. Sve je to poprilicno ambijentalno/atmosfericno tako da je super za slusanje u pozadini takodje. Za kasne nocne sate dusu dalo :D Medjutim, jako je ovo komplikovano, tj. jaaako mracno i sporo, mislim, meni se veoma svidja, pogotovo ih ovih dana dosta obrcem(zato i kacim preporuku), ali ima ovo dosta da se vari jos, za razliku od Kilimanjara, koji mi je odmah legao. Ali, eto, sad mi je trenutno Borhen mnogo interesantniji, jer su oni ipak znatno mracniji bend od Kilimanjara, i prosto imaju tu mrtvacku doom atmosferu u svojoj muzici, koju ne znam odakle izvlace, nisam slusao slican bend. Inace inspirisani su Autopsy-jem i Sabbathima, tako da mislim da je jedan veliki deo price jasan. Evo kratka biografija(podvukao sam najinetresantije stvari vezane za muziku, mozete samo te delove procitati), i link za album, i idem.

Bohren & der Club of Gore are a noir jazz band founded in 1992 in Mülheim an der Ruhr, Germany by Thorsten Benning (drums), Morten Gass (keys), Reiner Henseleit (guitar), and Robin Rodenberg (upright / double bass). They play a crossover of jazz and ambient, which they self described as an “unholy ambient mixture of slow jazz ballads, Black Sabbath doom and down tuned Autopsy sounds”. Over the years they have continously reduced and compressed their music to extremes.

Originally, the members of Bohren, who were school friends, started out playing in various hardcore bands such as 7 Inch Boots and Chronical Diarrhoea in 1988. Driven by the idea of a more unique style of music, they formed Bohren (German word for drilling) in 1992 to play, as they called it, “doom ridden jazz music”. In 1993 the band released a 7-inch EP for Suggestion Records. 1993 also saw the band expand their name to Bohren & der Club of Gore, as a link to the Dutch instrumental band Gore, which inspired Bohren to play instrumental music. 1994 followed the longplayers Gore Motel and the double set Midnight Radio (1995), both on Epistrophy Records, where Bohren introduced its musical vision between slow jazz- ballads and doom-guitars.

url.jpg

Bohren & Der Club of Gore - Sunset Mission(2000)

http://www.mediafire.com/?dmy2vzmvmxz

megaupload

rapidshare

there you go, koga zainteresuje pa se odluci da preslusa, nek javi utiske, ali upozoravam, treba vremena(ili je mozda potreban samo pravi trenutak da sve "klikne") da se ovo slegne. Kao sto rekoh, preporucujem kasne nocne sate :D

evo jos trejler mali:

• Upvote 2