Jump to content

Recommended Posts

Posted

Jeste.

Red Planet was originally conceived in `89, when Fenriz started a one-man project influenced by '70/80s doom metal bands, like Black Sabbath, Trouble (USA), Pentagram (USA) and Candlemass. Back then he called the band "Pilgrim Sands". One song was recorded and the project was canned.

Four years later, in `93, Fenriz had the doom metal feeling again, and decided to record three new tracks using a 4-track recorder - the famed Necrohell studio - the same which was used to record Transilvanian Hunger and Panzerfaust. Fenriz kept the tracks hidden, only playing it to some friends. He gave one tape to Apollyon of Aura Noir, who then played it to Nattefrost around '02. Two or three years latter, Nattefrost convinced Fenriz to release them in a split.

Posted

Fenrizova strana sjajna, naravno.

Kad smo već kod njega, stigao mi novi Darkthrone, kad pokupim disk pričaću kakve lepote imaju u bukletu.

Xasthur novi dosta sjeban, otišao još dalje u ambient što se naziralo sa prošlim, konačno neko njegovo novije izdanje da mi se malo više dojmi.

Posted

Meni je legao jer je drugačiji od par prethodnih, ali nije za neko slušanje na brzinu / kad si nervozan. Ipak su njegovih prvih nekoliko radova totalni vrh diskografije, kako je postajao popularniji tako mu je muzika bivala sve gora i gora.

Posted

Probajte ovaj bend, nije lose, mozda smo se malo zasitili ovim zvukovima ali ovo mi je ok

Darvulia – Mysticisme Macabre

267350.jpg

This is a super nasty French black metal band, one of those awesome and gruesome bands from France.The band consists of two bleak individuals

Kobal (all instruments plus vocals) and Akhron (drums and percussions) who have something to do with various other French black metal bands, among which Peste Noire and Nuit Noire stand out.

You listen to this and you get the essence of French Black metal: obscure, wild music which is perfectly cured. The rawness of black metal is not “spoiled” by the clear production (which actually sounds as “minimal”).

There are tons of atmospheric melodies and melancholic buzzing, dissonant riffs, but they are the language of a scary, ghostly beast btw, the “beast” speaks in French …

Posted (edited)

Dobra je Darvulia, nedje sam prije trazio linkove za taj album al kurac.

Da, izaslo krajem februara. Skida se, ziv bio Milane. Da nemas mozda link za Aosoth/Malhkebre split, izasao u novembru prosle godine?

Edited by morbid god
Posted

Ja sam u poslednje vrijeme zardjao sa tom pretragom.. onda fino kad sad izdvojim malo slobodnog vremena pa prevrnem metal arhive u potrazi za novitetima. I naravno, ovaj forum. Jes da su rasprave postale truba, al uvjek ima dobrih linkova i preporuka.

Posted

Ja sa pretragom nisam los, imam par "trikova", tako da ako je neko nesto nakacio na net, pa recimo 90% da cu iskopati. Sto se tice rasprava i tih zajebancija

to izbegavam (par puta sam se nesto izleteo i skontao da nema smisla, ali nekad je tesko iskulirati s obzirom na kolicinu budalastina koje ovde mozes procitati),

a i vise sam za real foru pogotovo kad se o necemu raspravlja, ne volim piskaranja po forumima. Prvenstveno sam ovde zbog muzike, ako mogu nekom nesto da preporucim,

da skontam neke nove bendove, ima par ljudi cije misljenje cenim (sto se tice muzike) i to je to, mada sam se i ja smorio u poslednje vreme.

Posted

Fuck! Fenriz je stvarno kralj. Novi bend nedelje na DT myspace:

http://www.myspace.com/thebandghost

Odlično zvuči, hard'n'heavy sa dodirom Satane, izgleda da album izlazi za Van records, label je otkrio The devil's blood a sasvim je moguće da će se njihovim fanovima svideti i Ghost. Za sada samo mogu naći ove pesme na spejsu, a album zaista željno iščekujem!

Posted

Vaistinu Grobe.

Ja sa pretragom nisam los, imam par "trikova", tako da ako je neko nesto nakacio na net, pa recimo 90% da cu iskopati. Sto se tice rasprava i tih zajebancija

to izbegavam (par puta sam se nesto izleteo i skontao da nema smisla, ali nekad je tesko iskulirati s obzirom na kolicinu budalastina koje ovde mozes procitati),

a i vise sam za real foru pogotovo kad se o necemu raspravlja, ne volim piskaranja po forumima. Prvenstveno sam ovde zbog muzike, ako mogu nekom nesto da preporucim,

da skontam neke nove bendove, ima par ljudi cije misljenje cenim (sto se tice muzike) i to je to, mada sam se i ja smorio u poslednje vreme.

Kapiram, ja sam 'ocistio' profil i vrlo vjerovatno tonem u underground. Ovo boldovano potpisujem. Nemam vise ni slobodnog vremena kao prije, bolje da ga trosim na 'ziku nego na rasprave i gluposti. Forum je postao retardiran do bola.

Posted

Povodom retardiranosti...

Po meni, otkad sam došao ovde 95 % članova su retardi, samo su se tokom godina menjali akteri gluposti. Ali vredi doći zbog onog ostatka, a i lakše je kad se ima neka baza odakle se linkovi i preporuke mogu kupiti.

Posted

ne znam zasto kudite i na krivo govorite o YuMetalu..

mene je intenzitet dijabolicnosti ovog foruma totalno kupio,i mislim da ce me njegova necastiva nit uvek pratiti..

volim vas satanisti moji!

Satan! :rockdevil:

Posted

ne znam zasto kudite i na krivo govorite o YuMetalu..

mene je intenzitet dijabolicnosti ovog foruma totalno kupio,i mislim da ce me njegova necastiva nit uvek pratiti..

Da, i meni je ušao nekako u krv.

Znam Grobe, al ti dopizdi kad citas svakave gluposti 9 godina. Uglavnom kuliras, nekad reagujes, pa ti posle krivo sto se jebavas radi gluposti.

Pa dobro, gledaj na to kao na vežbanje retoričkih sposobnosti :lol: